Dagsprogram - Vandring på Vestkreta

Dag 1 Ankomst til Kreta
Ankomst til lufthavnen på Kreta hvor vi mødes med vores lokalguide. Transfer til et hotel i Chania hvor vi overnatter.

Dag 2 Chania - Paleochora
Morgenmad på hotellet. Transport til Paleochora på det sydvestlige Kreta. Hotellet, vi skal bo på, ligger tæt på stranden, og der er masser af tid til at tage en første dukkert i Det Libyske Hav. Overnatning i Paleochora.

Dag 3 Paleochora - Sougia - Omalos
Vi forlader Paleochora og vandrer langs kysten til Sougia. Vi vandrer både op og ned for at komme til det gamle kursted Lissos, som i sin storhedstid var kendt for sit helbredende vand. Vi vandrer derefter i ca. 1 time, før vi ankommer til byen Sougia. Om eftermiddagen er der transfer til Omalos, hvor vi overnatter.
Vandretid: 5-6 timer, + 500 meter / - 500 meter
Overnatning i Omalos.

Dag 4 Gigilos Peak
Efter en kort transfer til Xyloskalo (1200 m) starter vi vandringen op ad Gigilos (2080 m). Vi nyder panoramaudsigten over Omalos-plateauet, Samaria-kløften og Lefka Ori - de hvide bjerge. Landskabet bliver bare mere og mere storslået, jo længere vi går. Et kort stykke er stien lidt svær fremkommelig, og vi er nødt til at klatre nogle steder. Efter tre timers vandring når vi toppen, og herfra har vi en dejlig hvor end vi kigger; Chania i nord, havet og øen Gavdos (Europas sidste udpost mod Afrika) i syd, Pachnes-bjerget (2452 m) i øst og mod vest ser vi det smukke landskab. Vi går ad den samme vej, vi kom og stopper til frokost på en taverna med en imponerende udsigt over bjerget, som vi lige har besteget. Efter frokost fortsætter vi vores vandring mod hotellet.
Vandretid: Ca. 6 timer. + 800 meter / - 800 meter
Overnatning i Omalos.

Dag 5 Samaria Gorge
Ligesom i går starter vi ved Xyloskalo (1200 m), men i dag går vi ned ad bakke. Den første del af vandreturen er den stejleste, men stien er godt vedligeholdt, og efter ca. 1 time når vi bunden af ​​kløften og fortsætter der langs floden. Vi spiser vores madpakke et sted langs floden. Efter ca. 6 timers vandring ankommer vi til byen Agia Roumeli. Her er der god tid til solbadning og svømning på stranden. Senere på eftermiddagen tager vi en færge til Loutro, hvor vi overnatter. Den charmerende by Loutro er helt bilfri, da det kun er muligt at komme til Loutro til fods eller med båd.                   
Vandretid: 5-6 timer, -1000 meter.
Overnatning i Loutro.

Dag 6 Loutro
Vores rute i dag starter og slutter i Loutro. Vi krydser først terrassemarkerne til byen Livaniana, ca. 320 m.o.h. Udsigterne er fantastiske. Vi går ned i Aradena-kløften og fortsætter derefter i den tørlagte flodkløft. Vi stopper til frokost ved Marmara-stranden og senere på eftermiddagen vandrer vi omkring en time tilbage til Loutro.
Vandretid: Ca 3,5 time, +300 meter / -300 meter.
Overnatning i Loutro.

Dag 7 Loutro - Sfakia - Chania
I dag går vi den imponerende rute, der går over Loutro til Sfakia. Det er dog ikke så stejlt, som det ser ud. Vi stopper ved Glyka Nera, også kaldet Sweet Water-stranden for at svømme i det klare vand og fortsætter derefter til byen Sfakia. Derfra er der transfer til Chania.
Vandretid: Ca. 3 timer

Dag 8 Hjemrejse
Morgenmad og transfer til lufthavnen.