Cykelrejser

Cykelrejser & mountainbikerejser

Landevejscykling, triathlon eller mountainbike? Kilometer efter kilometer på asfalt, grus, over grene og ned ad bakker, med Apollo Sports kan du dyrke den cykelsport der passer dig.

Vi tager dig med på single track og cykler i spor i junglen, i bjergene og i nogle af de mest elskede cykel destinationer. Du kan også vælge at leje den cykel du har behov for - landevejscykel, gravelbike, MTB eller E-bikes på de fleste af nedenstående hoteller, hvor vi selv har udforsket sporene eller fået lokale tips fra cykelentusiaster. Vi har også gjort det enkelt for dig, at medbringe din egen cykel på fly og bus.

Lav din egen cykel- eller mountainbikerejse

Er i en privat gruppe, cykelklub eller andet, så hjælper vi jer med cykelrejsen. Med hjælp fra cykeleksperterne fra Apollo Sports, så sammensætter vi drømme cykelrejsen.

Send en forespørgsel

Vælg den rigtige cykeltype

Mountainbike


Mountainbike eller terræncykel, er de mest almindelige navne på den type cykel, der primært er beregnet til at cykle i kuperet terræn. Navnet forkortes ofte til blot MTB og har normalt flere gear, grove dæk og findes med eller uden støddæmpere. Hjulene er normalt 26-29 tommer. Mountainbikes findes i mange afskygninger og afhænger af hvad de skal bruges til. Nedenstående er en beskrivelse af de mest almindelige typer.

Cross Country (XC)

En Cross Country-cykel er en lettere terræncykel, som gør at du klarer dig godt i varieret terræn og med varierende underlag. En god Cross Country cykel vejer omkring 10kg. og giver dig mulighed for både høj acceleration og fart på skovstier og anlagte spor i naturen. 

Trail- og endurocykler

Trail- og endurocykler er til dig, der er fan af eventyr og adrenalin! Cyklerne er normalt tungere end XC-cyklerne og har en typisk vægt på mellem 14 og 16 kg. Disse cykler har ofte det der kaldes Full Suspension, som betyder at de har støddæmpere både for og bag. Ofte med en vandring på op til 150 mm, som betyder hvor meget affjedringen kan give sig. Måtte du støde på ordet hardtail, så betyder det, at der kun er støddæmper foran. Trailcyklen passer perfekt til cykling i spor, hvor det både går op og ned og med hop og drops. Cyklernes opbygning, med et bredt styr og den bløde affjedring, gør at du "flyder" langs stierne, ofte fyldt med rødder og sten. Endurocyklen blander den adrenalinfyldte downhill-cykling med Cross Country. Her cykler man ofte op af bjerge og stigninger af egen kraft, men tager også en lift, hvis en sådan findes tilgængelig.

Downhill

Downhill cyklen er designet til at køre ned ad bakke! Ofte tager man sig op i bjergrigt terræn ved hjælp af en lift eller anden form for transport. En Downhill cykel har op til 250mm vandring (affjedring) og klarer sig rigtig godt i terrænet. Det bedste ved at cykle downhill er at alle kan være med og at du selv bestemmer farten. Man kan sagtens tage større børn eller alle vennerne med på downhill cykling, da det ikke kræver hårdt fysisk arbejde, som når man cykler op ad et bjerg på fx en Endurocykel.

Landevejscykling

Landevejscykel, racercykel, ryttercykel - kært barn har mange navne. Landevejscyklen kender de fleste, har man aldrig cyklet på landevejscykel, så har man sandsynligvis set en langs en asfalteret landevej. En landevejscykel findes i flere forskellige modeller, som fx race- eller enduro variant. En endurocykel passer de fleste og giver lidt højere komfort, da styret ofte er lidt højere placeret, hvilket gør den perfekt til lange strækninger, samt til nybegynderen eller den almindelige cykelmotionist. 

 

Gravelbike og cyclocross

Enkelt forklaret kan en cykelcross og gravelbike beskrives som en landevejscykel til grus og naturstier og af den grund, er cyklen udstyret med lidt mere robuste hjul, gear og bremser. Cykelstellet minder dog meget om landevejscyklen, da en gravelbike og crosscykel også har et bøjet rytterstyr. Cyklen giver dig adgang til meget mere end asfalt, da du også kan cykle hurtigt på grusveje og stier. Utroligt sjovt, for den der elsker fart og at komme vidt omkring.

MTB sværhedsgrader

MTB-spor i skoven eller i andet terræn er ofte skiltet med farvekoder, som beskriver sværhedsgraden. Sværhedsgraderne på mountainbike spor er opdelt på en skal fra meget let - ekstrem. Systemet minder meget om det, man kender fra skipisterne.

  • Grøn= meget let - velegnet til alle. Sporene består ofte af grusveje eller brede grusstier i et relativt fladt terræn.
  • Blå=let - passer den der føler sig bekvem med cyklen og har de grundlæggende færdigheder. Her består sporene af lette spor eller grusveje, i et ikke så vanskeligt, men alligevel kuperet terræn. Underlaget kan være lidt ujævnt og med små rødder eller sten.
  • Rød=middel - for den lidt mere øvede og her kan sporene give lidt større udfordringer, med drops, huller og smalle stier. Det er dog fuldt muligt at gennemkøre et spor for alle, der er øvede.
  • Sort=svær - passer til eksperten. Her udfordres man af teknisk stejle op- og nedkørsler med hop, drops, huller, rødder og sten. Desuden er det ikke sikkert at man kan gennemkøre alle forhindringer uden et eller andet form for hop.
  • Gul/orange=ekstrem - beskriver ofte anlagte spor med opbyggede hop, burns og andre specielle forhindringer. Dette er for den specialiserede og kræver brug af sikkerhedsudstyr, som fx fullfacehjelm, rygskjold med mere. Absolut ikke for nybegyndere og anvendes oftest til professionelle konkurrencer.

 

Vi anbefaler altid brug af hjelm og andet beskyttelsesudstyr.


Hoteller med gode cykelruter

Der findes masser af gode cykelforhold på vores Apollo Sports-hoteller og forskellige rejsemål - Mallorca, Fuerteventura og Gran Canaria er klassiske rejsemål, men de samme muligheder findes også i Grækenland, Egypten og Thailand. Kører du MTB anbefaler vi også Vidamar Resorts på Madeira.

Sivota Retreat - powered by Playitas, Grækenland

Her findes mange herlige ruter, både for landevej, MTB (hardtail) og gravel. Nybygget cykelcenter med kvalitetscykler.

Læs mere om hotellet

Playitas Resort – 100% træningshotel, Fuerteventura

På Playitas Resort på Fuerteventura er der gode forudsætninger for både landevejscykling og mountainbike. Her findes cykelcenter med landevejscykler, MTB, gravelbikes og meget mere. Gode veje med sparsom trafik.

Læs mere om hotellet

Porto Myrina - powered by Playitas, Grækenland

Her kan du leje både ryttercykler, såvel som gravel- og mountainbikes i det nyetablerede cykelcenter. Følg med på de såkaldte social rides og udforsk området eller giv dig i kast med en Wahoo Kickr Bike.

Læs mere om hotellet

Thanyapura Sports Hotel, Thailand

Thanyapura er Sydøstasiens største sportshotel, med faciliteter i verdensklasse. Her cykler du i tropiske omgivelser på gode veje med lidt trafik. Hotellet tilbyder også cykelture i hold.

Læs mere om hotellet

La Pared - powered by Playitas, Fuerteventura

La Pared er perfekt for dig der elsker bjerge og udfordrende stigninger. Giv dig i kast med bjerget El Cardon, som ligger lige i nærheden eller tag på jagt efter vilde spor i det Mars lignende landskab.

Læs mere om hotellet

Aqua Vista - powered by Playitas, Egypten

I nærområdet findes der lange strækninger, særligt velegnet til tempotræning. Triatleterne stortrives i dette miljø med få højdemeter. De fleste af vejene har begrænset trafik og er brede med god plads til både kameler og biler.

Læs mere om hotellet

Bliv inspireret af vores film

Se hvordan det er at bo og cykle rundt på Fuerteventura og Playitas Resort.