Bæredygtige rejser

Vi tror på bæredygtige rejser

Hvert år rejser næsten en million med Apollo. Og en omfattende rejsevirksomhed som vores medfører et stort ansvar. Og vi er klar over, at turisme bringer både positive og negative virkninger, og vi arbejder derfor aktivt for at maksimere de positive effekter og minimere de negative for at skabe en bæredygtig rejse.

Apollo vil gøre det let for folk at opdage nye dele af verden, forskellige kulturer, sprog, religioner og traditioner. Vi er inspireret af ideen om, at kendskab til, erfaring med og interaktion med vores verdenslande bidrager positivt til at øge indsigt, respekt og forståelse for mennesker fra forskellige kulturer og lande.

Apollos bæredygtighedsarbejde fokuserer på hele rejsen: herhjemme, på flyet og ude på destinationerne. Arbejde er inddelt med fokus på menneskerettigheder, klimaforandringer bæredygtige produkter og en bæredygtig leverandørkæde. 

  • Apollo øger kontinuerligt kravene for bæredygtighed hos leverandører og samarbejdspartnere. 
  • Apollo arbejder aktivt for at minimere klimaaftrykket.
  • Apollo arbejder aktivt gennem branchesamarbejde for at bidrage til udviklingen af bæredygtig turisme.

Siden 2015 har Apollo været en del af den privatejede tyske gruppe REWE Group. REWE Groups bæredygtighedsstrategi fokuserer på alle dens forretningsområder for at skabe og gøre bæredygtige alternativer tilgængelige inden for turisme og forbrug. Her kan du læse mere om REWE Groups bæredygtighedsarbejde.

Apollo hører under DER Touristik, hvis bæredygtighedsarbejde er sammenfattet i”Committed to the World”. Her kan du læse mere om DER Touristiks bæredygtighedsarbejde og det arbejde, der udføres inden for rammerne af DER Touristik Foundation.

Giv et bidrag til Ukraine

Apollo er stolt samarbejdspartner med SOS Børnebyerne. Her kan du give dit bidrag til deres vigtige arbejde i Ukraine.

Støt SOS Børnebyernes arbejde her

Samarbejdspartnere

World Animal Protection

Animal Protection

World Animal Protection

Apollo har siden 2014 haft et langsigtet samarbejde World Animal Protection. Samarbejdet går ud på at kunne tilbyde et udflugtsprogram, der er mere dyrevenligt ved at fravælge udflugter, hvor dyr er udsat. Det er et skridt på vejen mod at tilbyde et mere bæredygtigt udflugtsprogram.

Læs mere

Travelife

Travelife

Travelife

Et kvalitetsmærkningssystem med fokus på bæredygtig turisme, hvor der er ekstra fokus på miljøstyring, menneskerettigheder og lokal forankring. Siden 2009 har Apollo samarbejdet med Travelife og systematisk opfordret hotelpartnere til at tilslutte sig arbejdet for et bedre miljø og bedre sammenhold.

Læs mere

ECPAT

ECPAT

ECPAT

Aftalen indebærer blandt andet, at vi har en politik mod børnesexturisme, og at vi uddanner vores personale og samarbejdspartnere. Desuden har vi en klausul i vores aftaler med underleverandører – såvel hoteller som agenter – om, at børnearbejde og børnesexhandel ikke må finde sted. Ydermere rapporterer Apollo årligt til ECPAT. 

Læs mere

GreenSeat

GreenSeat

GreenSeat

Siden 2007 har Apollo klimakompenseret for alle sine flyrejser til den hollandske organisation Green Seat. Novair var det første flyselskab, der kunne tilbyde sine passagerer mulighed for at klimakompensere om bord på flyet.

Læs mere 

SOS Børnebyerne

SOS Børnebyerne

SOS Børnebyerne

Hvert år donerer Apollo mindst 500.000 kr. direkte til SOS Børnebyernes arbejde for børns ret til en tryg opvækst. Apollos gæster kan også vælge at donere penge i forbindelse med online booking af rejse.

Læs mere

Green Key

Apollo har siden 2018 samarbejdet med Green Key, en miljøordning der kræver en særlig miljøpolicy, årlige miljømål og handlingsplaner, men også et socialt ansvar, kommunikation og samarbejde med både gæster og andre interessenter.

Læs mere

Ark of the World

Ark of the World

Apollo har siden 2019 arbejdet aktivt med at støtte to børnehjem i Epirus, Grækenland: Ark of The World. Apollos gæster kan også donere penge og legetøj/skolemateriale eller vælge at besøge børnehjemmet og købe børnehjemmets egenproducerede produkter.

Læs mere »