Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske delikatesser

Du har nok smagt thailandsk mad men hvad med vietnamesisk? Udforsk en spændende madkultur, smag den berygtede nudelsuppe pho og spis friske forårsruller i rispapir.

Gadekøkken – godt og billigt

Asiens svar på McDonalds, men i en sundere og billigere version. De traditionelle gadekøkkener er en institution i den vietnamesiske kultur og et vanligt syn i gadebilledet. Over alt ser du de små farverige plastikmøbler. For under 20 kroner kan du få et godt og mættende måltid, og der indgår endda også ofte dessert! Hvis du spørger pænt, kan du også få bestil til at spise med i stedet for pinde.

Barbecue Garden

I en hyggelig have nær præsidentpaladset i det centrale Saigon finder du denne lille perle af en restaurant. På den indbyggede grill steger du selv dit kød direkte ved bordet. Foruden de ordinære kødretter findes der specialiteter som krokodille og hjort på menuen. Gode priser og god service gør at oplevelsen får det lille ekstra. Restauranten ligger på hjørnet ved Nam Ky Khoi Nghia og Le Thanh Ton, Distrikt 1. Åbningstider 11.00-23.00, hver dag. Tlf.: +84 (0) 838 233 340.

Vietnamesisk street food

Saigon Bar – prikken over i'et

På toppen af berømte Caravelle Hotel i Saigon ligger skybaren Saigon Bar. Under Vietnamkrigen kom de amerikanske soldater hertil for at more sig. Dele af musicalen ”Miss Saigon” udspiller sig her. Foruden lækre drinks byder baren også på god musik og byens bedste udsigt. En drink her koster lidt mere end andre steder, men det er en fed oplevelse.

Rung Forest

Centralt placeret på hovedgaden i Mui Né kan du i hyggelige omgivelser nyde udsøgte vietnamesiske retter. Med over hundrede forskellige retter og lige så mange drinksvarianter på menuen kan du helt sikker finde noget, der falder i din smag. Middagen nydes til skønne orientalske toner. Adresse: 67 Nguyen Dinh Chieu St.

Ramen

Daglige nudler

Den gennemsnitlige vietnameser spiser nudler mindst én gang om dagen, en god, nærringsrigt og billigt måltid. En stor del af befolkningen foretrækker at spise sine nudler på Pho 24, en kæde som findes over hele landet og som har specialiseret sig i lækre nudelretter. Hold udkig efter det grønne skilt.

Den berømte fiskesauce

Et af Vietnams vigtigste produkter er den ildeluftende, men velsmagende fiskesauce nuoc mam, som eksporteres i stor skala. Vietnameserne anvender ofte fiskesauce som smagsforstærker i stedet for salt. To af de største producenter ligger på Phu Quoc og i Phan Thiet. Begge steder tager imod besøgende.

En kop java

Med tanke på at Vietnam er en af verdens største kaffeeksportører, er det ikke mærkeligt, at der findes kaffebarer på næsten hvert gadehjørne. Highland Coffee, landets største kæde og Vietnams pendant til Starbucks, er et godt sted at nyde en kop friskbrygget lokal kaffe. Vil du prøve en kaffe ”Vietnam style” så beder du om en Caphé Su Da (iskaffe med kondenseret mælk).

Frugt som slik

Elsker du frugt? Så er du kommet til det rette sted i verden. I Vietnam kan du spise frisk frugt, som du slet ikke vidste fandtes. Mango, longan, rambutan, pomelo, vandæbler, dragefrugt, durian, sapodilla, sukker-æbler, guanabana, acerola, lyché for bare at nævne nogen. Listen er lang, så det er intet problem at lave sin egen eksotiske frugtbuffet. Mange frugter findes også som juice og smoothies. Kombinationsmulighederne er uendelige!

Det franske køkken

Pga. den franske kolonialisme findes der masser af franske restauranter og små hyggelige fortovscaféer. I Saigon, i skyggerne af Tao Dan-parkens træer på Han Thuyen, kan du f.eks. prøve Crêperie & Café. Her består menuen af lækre fyldte crêpes, friske salater og fyldige sandwiches. Alt kan skylles ned med en dejlig smoothie eller en friskpresset juice. Tips: Gå ikke glip af cheesecaken! Kun 100 meter længere nede af gaden ligger hyggelige Café Au Parc, som absolut er et besøg værd. Hvis I skal fejre nogen eller noget eller ganske enkelt prøve en ekstravagant oplevelse i et anderledes miljø, anbefaler vi den fantastiske restaurant Au Manoir de Khai, 251 Dien Bien Phu, Distrikt 3. En anden restaurant vi kan anbefale er Olivier Restaurant på Hotel Sofitel Plaza, hvor Michelinkokke med jævne mellemrum gæsteoptræder.

Dragefrugt

Har du lyst til sushi?

I Vietnam er det nemt at finde god sushi. Sushirestauranter findes næsten over alt, og du får ofte meget for pengene. Kontakt din rejseleder for tips til gode sushirestauranter.

Hvad med en øl?

Til et godt vietnamesisk måltid hører en kold øl. Hoa Vien nær Sea Links Golf, Mui Né serverer begge dele. Restauranten er en del af en kæde, som brygger sin egen øl baseret på de bedste råvarer fra et af ølkulturens moderlande, Tjekkiet. Nyd et lækkert måltid på den lille, men hyggelige tagterrasse med udsigt over det Sydkinesiske hav.

Viva l'Italia!

Kan du lide italiensk mad, så skal du ikke gå glip af Luna d'Auutnno. Pasta & pizza på bedste vis... Mums! Adresse: 51A Nguyen Dinh Chieu St. Mui Né.