Long bay i Vietnam

Derfor skal du rejse til Vietnam

Vietnam er for nylig blevet en stor favorit til vinterrejser. Det, som Vietnam lokker med, er frem for alt de kridhvide strande, svajende palmer og smukke hoteller direkte ved det krystalklare vand. Der findes dog meget end det - hvad med den verdensberømte metropol Saigon, attraktioner i topklasse og billig mad og shopping? Her har vi svaret på almindelige spørgsmål om Vietnam, såsom hvor man skal tage hen, hvornår er det bedste tidspunkt at rejse og hvad man absolut ikke må gå glip af!

Saigon

5 grunde til at rejse til Vietnam

  1. Storby møder strandliv
  2. Billig og god mad og shopping
  3. Spektakulære seværdigheder
  4. Den stærke historie
  5. Hoteller ag god standard

Hvordan er Vietnam?

Vietnam kan være præget af forskellige ting. Nogle tænker sikkert på kridhvide strande, vajende palmer, krystalklart vand og bølgende rismarker og andre på livlige storbyer med masser af mennesker, knallerter, lyde og duft af streetfood. Vietnam har også en stærk historie, hvor Vietnamkrigen satte spor i hele landet. Kontrasterne i landet er med andre ord store, hvor du kan opdage alt fra de travle storbyer Saigon og Hanoi, til paradisiske destinationer som Phan Thiet og Phu Quoc

Bådrejse over flod i Vietnam

Hvornår skal jeg rejse til Vietnam?

Vietnam byder på behagelige temperaturer året rundt, hvor det er varmest i den tørre sæson. Det er også i denne periode, at det er bedst at rejse til Vietnam, da man undgår den voldsomme nedbør, der kan opstå. Rejs mellem oktober – april, hvor risikoen for regn er lille, og dagtemperaturen normalt ligger omkring dejlige 29°C.

Vietnam i december

Det er især populært at rejse til Vietnam i december, over jul og nytår, og ringe nytåret ind på en paradisisk strand. På flere af vores hoteller kan du spise jule- og nytårsmiddag.

Fejr nytår som vietnameserne! Det vietnamesiske nytår kaldes også Tết, eller Tết Nguyễn Đán som er det fulde navn. Fejringen varer alt fra tre dage til en uge, men nogle nytårstraditioner kan vare op til ni dage. I slutningen af ​​fejringen er der en imponerende drageparade.

Stranden Mui Ne udenfor Phan Thiet Stranden Mui Ne udenfor Phan Thiet

Hvor i Vietnam skal jeg rejse til?

Apollo tilbyder charterrejser til både Saigon og Phan Thiet. Vil du opleve en typisk vietnamesisk kystby, er Phan Thiet et godt valg, her venter små hyggelige restauranter i centrum og kølige røde sanddyner. På den smukke Mui Ne strand er der gode forhold for diverse vandsport og for golfspilleren er der nogle af de bedste golfbaner i Vietnam. Ønsker du mere puls og byliv, er Saigon, eller Ho Chi Minh City, som det også kaldes, en god mulighed. Den travle metropol har en dejlig blanding af kulturhistorie, moderne skyskrabere og lokale markeder at udforske.

Er Vietnam billigt?

Vietnam er et billigt alternativ til årets vinterrejse. Fly og hoteller koster selvfølgelig en del, men mad og shopping er billigt, hvis man holder sig til lokalt. Kontanter bruges mest, og valutaen i Vietnam er den vietnamesiske dong. Desværre kan du ikke bytte dong i Danmark, USD anbefales. Det er billigere at hæve dong i hæveautomater eller lokale vekselkontorer på rejsemålet.

Så er der selvfølgelig også mærkevarer i de større byer som Saigon, hvor priserne er nogenlunde de samme som herhjemme. Her kan du shoppe mærker som Gucci, Christian Dior og Lacoste. Besøg kvartererne omkring Dong Khoi Street, hvis du leder efter noget andet end lokale butikker.

Cu Chi-tunnlarna Cu Chi-tunnellerne

Hvad skal man se i Vietnam?

I Vietnam er der meget at gøre og se! Hvis du er i Saigon, må du ikke gå glip af berømte attraktioner som krigsmuseet, Mekong Delta og Cu Chi-tunellerne. Hvis du holder ferie i Phan Thiet, er Taku Mountain og den liggende Buddha et must! Udenfor Mui Ne venter også de røde sanddyner – benyt lejligheden til at tage hertil ved solnedgang, så er her særligt smukt. Måske du tør prøve sandboarding?

Hvor skal jeg bo i Saigon?

Hvis du ønsker at bo midt i det centrale Saigon med nærhed til alle større attraktioner såsom Ben Than Market, Notre Dame Cathedral, restauranter og shopping, er alle Apollos hoteller i Saigon godt placeret.

Hvor skal jeg bo i Phan Thiet?

Smukke Phan Thiet ligger langs stranden i Mui Ne og byder på skønne dage med paradisstrande, snorkling i havet og ro. Alle Apollo hoteller i Phan Thiet ligger lige ved stranden.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Vietnam, find og book en rejse til Vietnam eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Vietnam

Hvad er de vigtigste seværdigheder, og hvor er de bedste strande? Her har vi samlet alle vores bedste tips til din rejse til Vietnam!

Se alle vores rejsetips til Vietnam

Vietnam

  • Vidunderlige palmestrande
  • Spændende historie
  • Stor gæstfrihed
Læs mere om Vietnam

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her