Her er 5 retter, du ikke må gå glip af, når du besøger Vietnam:
1. Pho - en klassisk nudelsuppe med oksekød eller kylling, krydret med kanel, stjerneanis og andre krydderier.
2. Banh mi - en fransk-vietnamesisk sandwich fyldt med forskellige ingredienser såsom stegt flæsk, paté, grøntsager, koriander og chili.
3. Bun cha - grillede svinefrikadeller serveret med nudler, grøntsager og frisk koriander.
4. Cao lau - en nudelsuppe med grillet svinekød, sprødt rispapir og grøntsager, som er en specialitet i Hoi An by.
5. Banh xeo - en sprød pandekage fyldt med svinekød, rejer, bønnespirer og krydderier, serveret med en sød og sur sauce.
Nudler
Den gennemsnitlige vietnameser spiser nudler mindst én gang om dagen, et velsmagende, nærende og billigt måltid. Nudlerne i Vietnam serveres normalt i supper eller i en stor skål med forskellige ingredienser, såsom kød, grøntsager, forskellige krydderier og saucer. Vietnamesiske nudler er normalt både lette og sunde med en mild smag, der komplementerer den stærke smag af vietnamesiske retter.
Den berømte fiskesauce
Et af Vietnams vigtigste produkter er den lidt lugtende, men velsmagende fiskesauce nuoc mam, som eksporteres i stor stil. Vietnameserne bruger ofte fiskesauce som krydderi i stedet for salt. To af de største producenter er placeret på Phu Quoc og i Phan Thiet. Begge steder modtager besøgende.