Vietnamesiske retter

Vietnamesisk mad

Tag på en smagsrejse til Vietnam! Den vietnamesiske madkultur er præget af det kinesiske, franske og thailandske køkken, men har også sin egen unikke stil. Prøv populære retter som pho, en dampende skål med nudelsuppe og forårsruller fyldt med grøntsager og kød eller rejer.

Her er 5 retter, du ikke må gå glip af, når du besøger Vietnam:

1. Pho - en klassisk nudelsuppe med oksekød eller kylling, krydret med kanel, stjerneanis og andre krydderier.

2. Banh mi - en fransk-vietnamesisk sandwich fyldt med forskellige ingredienser såsom stegt flæsk, paté, grøntsager, koriander og chili.

3. Bun cha - grillede svinefrikadeller serveret med nudler, grøntsager og frisk koriander.

4. Cao lau - en nudelsuppe med grillet svinekød, sprødt rispapir og grøntsager, som er en specialitet i Hoi An by.

5. Banh xeo - en sprød pandekage fyldt med svinekød, rejer, bønnespirer og krydderier, serveret med en sød og sur sauce.

Nudler

Den gennemsnitlige vietnameser spiser nudler mindst én gang om dagen, et velsmagende, nærende og billigt måltid. Nudlerne i Vietnam serveres normalt i supper eller i en stor skål med forskellige ingredienser, såsom kød, grøntsager, forskellige krydderier og saucer. Vietnamesiske nudler er normalt både lette og sunde med en mild smag, der komplementerer den stærke smag af vietnamesiske retter.

Den berømte fiskesauce

Et af Vietnams vigtigste produkter er den lidt lugtende, men velsmagende fiskesauce nuoc mam, som eksporteres i stor stil. Vietnameserne bruger ofte fiskesauce som krydderi i stedet for salt. To af de største producenter er placeret på Phu Quoc og i Phan Thiet. Begge steder modtager besøgende.

Gadekøkkenet – godt og billigt

Asiens svar på McDonalds, men i en sundere og billigere udgave. De traditionelle gadekøkkener er en institution i vietnamesisk kultur og et almindeligt syn i gadebilledet. Overalt ser man de små farverige plastikmøbler. For under tyve kroner kan du få et godt og mættende måltid, og der er ofte dessert med! Spørger du pænt, kan du også få traditionelt vestligt bestik at spise med..

Sushi

I Vietnam er det ikke svært at få fat i god sushi. Sushi-restauranter er overalt, og du får normalt meget for pengene.

En kop java-kaffe

I betragtning af at Vietnam er en af ​​verdens to største kaffeeksportører, er det ikke underligt, at der er kaffebarer på hvert et hjørne. Highland Coffee, landets største kæde og Vietnams svar på Starbucks, er et fantastisk sted at nyde en kop friskbrygget lokal kaffe. Hvis du vil prøve en "Vietnam stil" kaffe, så bed om en Caphé Su Da (iskaffe med kondenseret mælk).

Frugt er som slik

Hvis du kan lide frugt, er du kommet til den rigtige del af verden. I Vietnam kan du spise frisk frugt, som du ikke engang vidste eksisterede. Mango, longan, rambutan, pomelo, vandæbler, dragefrugt, durian, sapodilla, sukkeræbler, guanabana, acerola, litchi for at nævne nogle få. Listen er lang, så det er ikke noget problem at gå om bord i sin egen eksotiske frugtbuffet. Mange frugter fås også som både juice og smoothies. Kombinationsmulighederne er uendelige!


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Vietnam, find og book en rejse til Vietnam eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Vietnam

Hvad er de vigtigste seværdigheder, og hvor er de bedste strande? Her har vi samlet alle vores bedste tips til din rejse til Vietnam!

Se alle vores rejsetips til Vietnam

Vietnam

  • Vidunderlige palmestrande
  • Spændende historie
  • Stor gæstfrihed
Læs mere om Vietnam

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her