Græsk mad
Det græske køkken

Friske oliven, skøn olivenolie og cremet fetaost – det er nogle af grundstenene i den sunde Middelhavskost. I Grækenland er det nemt at få nærproducerede fødevarer, hvilket smages i hver en bid. Spis noget du aldrig har prøvet før, smag prisbelønnede vine og afslut med noget sødt. Her har vi samlet masser af gode tips på ting du bør prøve på din ferie i Grækenland, og tag opskrifter med hjem til hverdagen.

Hemmeligheden bag Middelhavskosten

Spise sig i form? Ifølge forskere er det muligt med Middelhavskost. Spis løs af gode sager som fisk, grøntsager, olivenolie og brød og føl dig sundere end nogensinde før. Her kan du læse mere om hemmeligheden bag Middelhavskost.

Læs mere her

Græsk kaffe

Der er ikke meget, som slår en svalende god frappé på en varm feriedag i Grækenland. Læs mere om Grækenlands måske mest populære drik, og hvordan du får opskriften.

Læs mere

Græske drikkevarer

På din ferie i Grækenland er der masser af lækker mad og drikke. Her guider vi dig igennem de forskellige drikkevarer i landet.

Læs mere

Græsk fetaost

Fetaost, det hvide græske guld med sin salte, let syrlige smag og sin bløde konsistens, er sammen med olivenolie og oliven en af basisvarerne i det græske køkken.

Læs mere

Blæksprutte i Grækenland

Et velkendt syn i Grækenland er blæksprutter, som hænger til tørre i solen. Blæksprutter er populært blandt grækerne, og der er uendelige måder at tilberede dem på.

Læs mere

Græske oliven

Kan du lide oliven er en ferie i Grækenland et eventyr. Næsten overalt vokser de store oliventræer og olivenlunde. Ikke bare er de smukke, oliven er landets nationalprodukt. 

Læs mere

Græsk meze

Ingen ferie i Grækenland er fuldkommen uden græsk meze, små forretter som serveres på taverner, restauranter og ouzerier sammen med vin, ouzo, tsipouro eller retsina. 

Læs mere

Mirsini Lampraki - kokken bag Apollo Mondo Boutique

Som en af de bedste kokke i Grækenland har Mirsini delt ud af sin viden i artikler og opskrifter, som præsenteres på denne side "det græske køkken".

Læs mere om Mirsini Lampraki

Græske hovedretter

Fra den enkle, men delikate, gyros til en skøn Moussaka – Grækenlands hovedretter får os til at længes efter Grækenland.

Læs mere

Græske søde sager og desserter

I Grækenland elsker man søde sager, og en traditionel favorit er fx Gliko tou Koutaliou - også kaldet "dessert på en ske".

Læs mere

Guide til Grækenlands 1000 køkkener

Det græske køkken består ikke bare af ét køkken. Hver region har sine egne specialiteter, og hver ø har sin stolthed.

Læs mere

Grækenlands bedste rejsemål for madelskere

Uanset hvor du befinder dig i Grækenland, er maden selvfølgelig fantastisk. Men som i de fleste lande er der nogle specifikke steder, der skiller sig lidt ekstra ud for madelskere.

Læs mere