Tre retter, som alle bør smage
Mirsini opfordrer os til at leve lidt mere – og træde oftere ud af vores komfortzone. Bestille noget andet end tzatziki, gyros og saganaki nogle gange. For eksempel hævder hun, at disse tre retter er mere end værdige alternativer, som aldrig fejler:
1. Tærte med grøntsager og fetaost, i al sin enkelthed. Rene smagsvarianter er et must, og her kommer det bedste frem.
2. Kretensiske dakos. Grækernes svar på bruschetta. Hvor syren i tomaten er perfekt afbalanceret med havsaltet og danner en uovertruffen kombination sammen med friske Kalamata-oliven.
3. Fyldte tomater, peberfrugt og zucchini med ris, krydderier og krydderurter - uden kød.
Ideen om en god madoplevelse i Grækenland handler ikke kun om at prøve lokale specialiteter. Det er for eksempel ingen hemmelighed, at det ofte er de små, familieejede tavernaer, der ofte leverer de største kulinariske oplevelser. Slår du dig ned på en familierestaurant ved havet, hvor fars stolte fangst hænger til tørre i den kølige brise, og størstedelen af menuen består af fisk og skaldyr, er det naturligvis netop her, du skal tage et dybt dyk ned i havets smage.