Top 5 rejsemål for madelskere

Uanset hvor i Grækenland du befinder dig, er maden selvfølgelig fantastisk. Men som i de fleste lande er der nogle specifikke steder, der skiller sig lidt ekstra ud for madelskere. Vi bad den græske mesterkok Mirsini Lampraki om at nævne de fem bedste destinationer. Det var ikke nemt, men efter nok overvejelser gik det til sidst. Dette er Grækenlands allerbedste øer for madelskere:

 På Kreta holder de fast i traditionerne, men du går ikke glip af de lokale specialiteter

Kreta - for traditionerne

Kretas store mangfoldighed afspejles naturligvis også i maden. Traditioner ligger højt på menuen, men øen byder også på nogle unikke lokale specialiteter. Boumpouristoí eller choclioi (stegte snegle) er måske de mest elskede og kendte, men også tsigariasto (langtidskogt lam) og kaltsounia (bagt ost med honning og kanel) bør spises mindst én gang i ferien på Kreta.

Korfu - for græsk fusion

Korfus lokale køkken kombinerer middelhavssmag med italiensk, fransk og engelsk - og leverer græsk fusion, når det er bedst! Traditionelle specialiteter omfatter sofrito-kødretter (stegt oksekød med hvidløg og løg), pastitsada (pasta med marineret oksekød eller kylling) og porpetas (frikadeller med rød sauce). For at tilfredsstille din trang til noget sødt, prøv de lokale favoritter "mandoles", også kendt som karamelliserede mandler med marengs.

 Santorini Santorini byder på græske smagsoplevelser med et moderne twist.

Santorini - de nyeste trends

Santorinis køkken er i høj grad baseret på traditionelle græske smage, men ofte med et moderne twist. Her finder du utallige restauranter (med en fantastiske udsigter), der fanger mange af de gastronomiske trends. Der er dog to lokale specialiteter, du ikke må gå glip af, når du holder ferie på øen: den verdensberømte fava (grækernes svar på hummus, lavet på gule ærter) – og vinen, selvfølgelig.

Naxos - comfort food

Hvis du elsker mad, vil du elske Naxos. Her produceres masser af lokale produkter med lækker smag, såsom grøntsager, specialoste, charcuteri og deres verdensberømte kartofler. Her kan du ikke holde ferie uden at smage giachnada (auberginegryderet med kartofler), samplere (svinefrikassé med løg og dild) eller den vidunderlige gravieost.

Skopelos - balancen

Nogle af de bedste retter at spise på Skopelos er fiskegryderet, fyldt blæksprutte – og selvfølgelig den traditionelle ostetærte. Men glem ikke desserten avgato - en græsk sirupsagtig blomme, der produceres på øen. Et glas Peparithios vin er selvfølgelig også et must.

Dakos - Grækenlands svar på bruschetta

Tre retter, som alle bør smage

Mirsini opfordrer os til at leve lidt mere – og træde oftere ud af vores komfortzone. Bestille noget andet end tzatziki, gyros og saganaki nogle gange. For eksempel hævder hun, at disse tre retter er mere end værdige alternativer, som aldrig fejler:

1. Tærte med grøntsager og fetaost, i al sin enkelthed. Rene smagsvarianter er et must, og her kommer det bedste frem.

2. Kretensiske dakos. Grækernes svar på bruschetta. Hvor syren i tomaten er perfekt afbalanceret med havsaltet og danner en uovertruffen kombination sammen med friske Kalamata-oliven.

3. Fyldte tomater, peberfrugt og zucchini med ris, krydderier og krydderurter - uden kød.

 

Ideen om en god madoplevelse i Grækenland handler ikke kun om at prøve lokale specialiteter. Det er for eksempel ingen hemmelighed, at det ofte er de små, familieejede tavernaer, der ofte leverer de største kulinariske oplevelser. Slår du dig ned på en familierestaurant ved havet, hvor fars stolte fangst hænger til tørre i den kølige brise, og størstedelen af ​​menuen består af fisk og skaldyr, er det naturligvis netop her, du skal tage et dybt dyk ned i havets smage.


Tips & Inspiration

Læs flere rejsetips til Grækenland, se vores rejser til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Flere rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste rejsetips til Grækenland - uanset om du har været her mange gange eller om det er din første gang, så håber vi, at du kan finde noget inspiration her.  

Se flere rejsetips til Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på taverner 
  • Små, unikke byer på Kreta
  • Romantiske Parga og solsikre Rhodos
Læs mere om Grækenland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her