Grækenlands bedste oliven
At noget så småt kan være så godt. Syrlige, søde, frugtagtige eller salte – græske oliven findes i mange former. Lær de mest populære at kende:
Kalamataoliven og Kalamonooliven
Kalamonooliven blandes ofte sammen med Kalamataoliven. For at en olivensort må kaldes for Kalamataoliven, skal de komme fra Kalamata-distriktet. Kalamono- og Kalamataoliven er oftest mørkelilla, næsten sorte, og er formet som mandler. Tilsammen er de den mest kendte olivensort i Grækenland.
Og smagen? Du kender en Kalamono eller Kalamata gennem den frugtagtige og salte smag. Oliven håndteres varsomt, når de høstes. For ikke at skade træerne høstes de ofte i hånden, hvilket tager tid.
Den grønne Halkidikioliven
Får du fat i en grøn, stor oliven i Grækenland er det formodeligt Halkidikioliven. Halkidikioliven er med sit fyldige frugtkød en syrlig og sprød oliven, men med en dejlig smag. Oliven kommer, som navnet afslører, fra Halkidiki-området og høstes fra september til oktober.