i den øvrige verden, og selv i dag kan Middelhavskost prale af en verdensrekord i livslængde. En af hemmelighederne, og en af hjørnestenene i kosten, er oliven og olivenolie. Produkter fra oliventræet har været anvendt siden tidernes morgen, og moderne forskning viser at olivenolie består af anti inflammatoriske-og immunstimulerende dele. Olien er også godt for hjertet, da den indeholder resveratrol, som skulle forbedre hjertets tilstand.
Mindre sukkertrang
Frugt og grøntsager gør, at du på en naturlig måde får den fibermængde, du behøver. Fibrene gør det, at blodsukkeret stiger langsommere, hvilket forhindrer store blodsukkerudsving. Kosten er rig på nyttige, langsomme kulhydrater som bidrager til et jævnere blodsukker og mindre sukkertrang, til forskel fra dagens moderne mad, som indeholder meget hurtige kulhydrater, der gør, at blodsukkeret stiger. Grøntsagerne og frugterne giver desuden rigeligt med vitaminer og mineraler. Et andet navn for Middelhavskost er Omegakost, da den er rig på nyttige fedtstoffer og de essentielle fedtsyrer omega-3 og omega-6. Den vigtigste kilde er fisk, nødder og olivenolie.