Opskrift på spanakopita – spinattærte med fetaost
1 kg spinat
500 g fetaost
1 løg
1 bundt dild
4 æg
100 g smør
50 g olivenolie
1 pk filodej
salt, peber
Sådan gør du:
Hak spinat og løg og steg i olie. Tag væk fra varmen. Tilsæt fetaost, hakket dild og æg. Rør sammen. Smør en form og læg 2 blade filodej i bunden. Pensl pladerne med smør og læg lidt fyld på (så det dækker pladerne). Læg 3 blade filodej, pensl med smør og tilsæt mere fyld. Gentag til der ikke er mere fyld. Afslut med 2-3 blade filodej, smeltet smør og lidt salt. Stil i køleskab ca. 1 time. Skær ruder i dejen med en kniv. Bag i ovn, 175°C i ca. 45 minutter. Lad den hvile lidt inden den serveres. Servér gerne med tzatziki og en græsk salat. God som forret eller på buffetbordet.
Opskrift fra Dimitri Alexiadis.