Melitzanosalat / Auberginemos
1 aubergine, 1 løg, 1 fed hakket hvidløg, 1 rød paprika, salt, peber, lidt hakket persille, 3 tsk vineddike, 3 tsk balsamico. Gril aubergine og paprika i ovnen til de er bløde, og skallen er brændt. Skræl dem og bland forsigtigt med hvidløg, salt, peber, persille og vineddike. Pynt med hakket tomat, nogle oliven og lidt fetaost (smuldret) inden servering.
Taramosalata / fiskerognsmos
125 g hvid fiskerogn, 175 g hakket løg, 225 g brødkrummer (lagt i vand inden), 100 g kogte kartofler, 80 g citronsaft, 50 g hakkede tomater, 200 g olivenolie, 100 g solsikkeolie, 50 g koldt vand. Mix alt undtaget vand og olie i en mixer eller med elpisker. Tilsæt olie og vand, lidt efter lidt. Smag til med salt.