Grækenland
Se alle lande
Græsk meze
Ingen ferie i Grækenland er fuldendt uden græsk meze, små forretter, der serveres på tavernaer, restauranter og ouzerier sammen med vin, ouzo, tsipouro eller retsina. Bestil noget lækker meze til forret næste gang du er i Grækenland, du vil ikke blive skuffet. Her deler vi nogle af vores yndlingsmezes, som du ikke bør gå glip af.
Tzatziki
Tzatziki er næsten synonymt med Grækenland og serveres oftest med lidt brød som forret i både store og små restauranter i Grækenland. Hvis du vil lave din egen tzatziki, er dette en god opskrift: Bland 2 kopper græsk yoghurt med en halv revet agurk. Bland lidt salt og en valgfri mængde hvidløg i. Dryp lidt olivenolie over.
I nogle dele af Grækenland blander de også lidt dild i tzatzikien. Prøv det af!
Flere lækre græske opskrifter
Salat på favabønner
En meze, der stammer fra Santorini, hvor favabønnen vokser. Favabønner, der er som en krydsning mellem linser og kikærter, skrælles og blendes til en glat pasta.

Melitzanosalata / Auberginesalat
1 aubergine, 1 løg, 1 fed hakket hvidløg, 1 rød peberfrugt, salt, peber, lidt persille (hakket), 3 tsk eddike, 3 tsk balsamicoeddike. Grill aubergine og peberfrugter i ovnen, indtil de er møre, og skindet er brunet. Skrab dem op og bland kødet forsigtigt med hvidløg, salt, peber, persille og eddike. Pynt med hakkede tomater, et par oliven og lidt smuldret fetaost inden servering.
Taramosalata / Fiskerognsalat
125 g hvid fiskerogn, 175 g hakket løg, 225 g rasp (udblødt i vand på forhånd), 100 g kogte kartofler, 80 g citronsaft, 50 g knuste tomater, 200 g olivenolie, 100 g solsikkeolie, 50 g koldt vand. Bland alt undtagen vand og olie i en blender eller med en elpisker. Tilsæt olie og vand, start med at dryppe i lidt ad gangen og øg derefter mængden. Smag til med salt.
Græsk salat
Så enkelt og så godt! Nyd en klassisk græsk salat som forret eller som en simpel frokost. En græsk salat indeholder tomat, agurk, rødløg, oliven og en stor blok fetaost. Osten toppes med tørret oregano, og rigeligt olivenolie dryppes over salaten. Vidste du, at en traditionel græsk salat også indeholder ansjoser?
Saganaki
Saganaki, som egentlig betyder lille stegepande, er en ret, du simpelthen må prøve på din ferie i Grækenland. Normalt bruges en af ostene Graviera, Kefalograviera eller Kefalotiri, men nogle gange bruges også fetaost. Alle gode på deres egen unikke måde. Det fælles er, at osten paneres i mel og steges ved høj varme i en lille stegepande. Pres gerne lidt citron over osten inden servering.

Læs mere om det græske køkken
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Grækenland, find og book en rejse til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.