Puerto de la Cruz

På tur til Puerto de la Cruz

Smukke landskaber og kanarisk hverdagsliv. Vil du opleve en mere unik side af Tenerife? Puerto de la Cruz i nord er et sikkert valg, når det gælder charme og ægte byliv.

Fantastiske udsigter i Puerto de la Cruz

Det sydlige Tenerife er skøn i alle henseender. Kort transfer, gode solchancer og masser af faciliteter gør byer som Playa de las Americas og Los Cristianos til et godt valg, især for børnefamilier. Men vil du udvide din horisont næste gang, kan du altid lære af dem, der har levet lidt længere, og rejse mod nord i stedet. Puerto de la Cruz er ikke lige så solsikker som turistbyerne i syd, men til gengæld er her utroligt smukt, oplev f.eks. udsigten over den frodige Orotavadal, Teide og Atlanterhavets vilde bølger.

Byen blev grundlagt allerede i 1600-tallet, og var dengang en vigtig havneby for vin- og sukkereksport. I dag lever byens 32.000 indbyggere hovedsageligt af turisme, og hvert år besøger mere end 900.000 turister byen.

Top seværdigheder i Puerto de la Cruz

  • El Lago Martiánez – en af verdens smukkeste poolområder.
  • El Jardín Botánico – botanisk have med over 4.000 plantearter.
  • El Parque Taoro – en frodig park midt i byen.
  • La Playa Jardín – den smukke, sorte lavastrand.
Puerto de la Cruz

Gader og torve som skabt til gåture

De sorte lavastrande og en helt fantastisk byatmosfære gør Puerto de la Cruz til noget helt specielt. I byen findes der en lille charmerende fiskerhavn og et hyggeligt torv, Plaza Charco. Torvet er byens mødested for både lokale og turister, og her finder man mange restauranter, barer og butikker. Langs med de sorte lavastrande kan man nyde udsigten til klipperne fulde af krabber, og de frodige omgivelser giver anledning til mange skønne gåture.

Afslappet stemning i Puerto de la Cruz

Et anderledes indslag i bybilledet er de ældre mænd, der går rundt med farvestrålende papegøjer på skulderen og store kameraer på maverne til stor glæde for turisterne. De ældre mænd er slet ikke frembrusende, det er ingen i Puerto de la Cruz, og stemningen er dejligt afslappende. En del ældre mennesker rejser hertil, men alligevel kan alle generationer finde noget, der falder i smag – de lækre havvandspools og den skønne byatmosfære tiltaler alle aldre.