Candelaria

Seværdigheder

Pyramider – på Tenerife? Tag del af Tenerifes mystiske side og læs om pyramiderne i Güímar, og om øens mange historiske kirker og religiøse monumenter.

Candelaria

Denne by på østkysten er øens religiøse centrum, kendt for sin skytsengel La Señora de la Candelaria, ”Den sorte Madonna”. Den 15. august hvert år fejrer man hende ved at gå på pilgrimsvandring til den hellige basilika, hvor hun findes.

Tacoronte

Denne by på den nordlige side af Tenerife er kendt for sin vin. Men her findes også to smukke kirker, der er et besøg værd. Den ene, Iglesia de Santa Catalina, blev bygget i slutningen af 1700-tallet. Den anden er fra 1600-tallet, Cristo de los Dolores.

Los Realejos

I denne by på det nordlige Tenerife finder du øens ældste kirke, Iglesia de Santiago, der blev bygget i 1498. Det var netop her guancherne var tvunget til at overgive sig til spanierne for efterfølgende at lade sig døbe i kirken.

Pyramiderne i Güímar

I byen Güímar på den østlige side af Tenerife, kan du finde seks trappetrinsformede pyramider. I mange år antog man at pyramiderne var resultatet af lokalbefolkningens landbrugsarbejde, og derfor blev flere pyramider brugt som lettilgængeligt byggemateriale. Nordmanden Thor Heyerdahl, kendt for sine arkæologiske ekspeditioner til Egypten mente dog, at Güímar faktisk var bygget efter samme antikke principper som egypterne benyttede sig af – og at folkeslagene derfor må have haft kontakt. Uanset hvordan de er opstået, er de et besøg værd pga. deres skønhed og mystik.

I dag er et stort område ved siden af desuden forvandlet til en etnologisk park med et museum, som bl.a. handler om netop Heyerdahl. Du finder pyramiderne og museet ca. 30 km nord for lufthavnen Reina Sofia.