Candelaria på Tenerife

Seværdigheder på Tenerife

Pyramider – på Tenerife? Tag del af Tenerifes mystiske side og læs om pyramiderne i Güímar, og om øens mange historiske kirker og religiøse monumenter.

Udsigt over smukke Masca på Tenerife

Masca

Minikøkken med køleskab, brødrister, mikroovn, el-kedel og enkelt køkkenudstyr. Gratis wifi, aircondition og deponering. Tv med internationale kanaler. Hårtørrer. Badeværelse med bruser og toilet. Et besøg i den hyggelige og maleriske landsby Masca i den nordvestlige del af Tenerife er et must! Den lille landsby er blevet et populært udflugtsmål blandt turister og det er ikke svært at forstå hvorfor, Masca byder på både magiske omgivelser med frodigt grønt og imponerende klippeformationer.

Pyramiderne i Güímar

I byen Güímar på den østlige side af Tenerife, kan du finde seks trappetrinsformede pyramider. I mange år antog man at pyramiderne var resultatet af lokalbefolkningens landbrugsarbejde, og derfor blev flere pyramider brugt som lettilgængeligt byggemateriale. Nordmanden Thor Heyerdahl, kendt for sine arkæologiske ekspeditioner til Egypten mente dog, at Güímar faktisk var bygget efter samme antikke principper som egypterne benyttede sig af – og at folkeslagene derfor må have haft kontakt. Uanset hvordan de er opstået, er de et besøg værd pga. deres skønhed og mystik.

I dag er et stort område ved siden af desuden forvandlet til en etnologisk park med et museum, som bl.a. handler om netop Heyerdahl. Du finder pyramiderne og museet ca. 30 km nord for lufthavnen Reina Sofia.

Candelaria

Denne by på østkysten er øens religiøse centrum, kendt for sin skytsengel La Señora de la Candelaria, ”Den sorte Madonna”. Den 15. august hvert år fejrer man hende ved at gå på pilgrimsvandring til den hellige basilika, hvor hun findes.

Tacoronte

Denne by på den nordlige side af Tenerife er kendt for sin vin. Men her findes også to smukke kirker, der er et besøg værd. Den ene, Iglesia de Santa Catalina, blev bygget i slutningen af 1700-tallet. Den anden er fra 1600-tallet, Cristo de los Dolores.

Los Realejos

I denne by på det nordlige Tenerife finder du øens ældste kirke, Iglesia de Santiago, der blev bygget i 1498. Det var netop her guancherne var tvunget til at overgive sig til spanierne for efterfølgende at lade sig døbe i kirken.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Tenerife, find og book en rejse til Tenerife eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Tenerife

Hvad kan man lave på Tenerife? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Tenerife!

Se alle vores rejsetips for Tenerife

Tenerife

  • Den største af De Kanariske Øer
  • Nyd sandstrande i syd og bystemning i nord
  • Oplev Teide - den store vulkan
Læs mere om Tenerife

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her