Udsigt over Las Teresitas-stranden på Tenerife

Tenerifes bedste strande

- vores 8 bedste tips

Tenerife er De Kanariske Øers største og mest frodige ø. Det dejlige vejr og den høje vandtemperatur gør øen til et paradis for dig, der elsker sand, sol og hav. Her kan du bade på nogle af Spaniens smukkeste strande. Nedenfor finder du nogle af vores favoritter – du kan f.eks. prøve en ny strand hver dag i løbet af en uges ferie...

Playa de las Teresitas Playa de las Teresitas

1. Las Teresitas – Tenerifes svar på Copacabana

Øens smukkeste strand er faktisk anlagt med gyldent sand, der er fløjet hertil fra. Symmetrisk placerede palmer svajer i den lune havvind, og vi kan bare konstatere, at nogle gange overgår virkeligheden fantasien. Stranden er øens bredeste, og nærheden til øens hovedstad, Santa Cruz gør den til byboernes favorit. At den både er lavvandet og har bølgebrydere, gør den også populær blandt børnefamilier. Stranden ligger lige ved den lille fiskerby San Andrés med flere gode fiskerestauranter.

Hvordan kommer man hertil? Las Teresitas ligger ca. 7 kilometer nord for Santa Cruz, følg kystvejen mod nordøst eller tag med bus 910 fra det centrale Santa Cruz.

2. Playa Jardin – Black Beauty med buldrende bølger

Hvis du har set billeder af nogle af øens sorte sandstrand, er det højst sandsynligt Playa Jardin, du har set. Stranden ligger i Puerto de la Cruz og består egentlig af tre strande adskilt af sorte lavasten. I baggrunden kan man ane Teides sneklædte top, og langs med bjerget findes palmer og bananplantager, og alt er omgivet af farverige blomster og kaktusser. De smukke omgivelser i kontrast til den sorte lavastrand giver Playa Jardin et eksotisk udtryk! Bølgerne er ofte høje og kan være ret dramatiske, så husk at holde øje med strandflagene.

Hvordan kommer man hertil? Stranden ligger i udkanten af Puerto de la Cruz, i retning mod dyre- og naturparken Loro Parque. Tag med bus 381 fra Av. Colon i det centrale Puerto de la Cruz.

Playa de las Vistas på Tenerife Playa de las Vistas

3. Playa de las Vistas – drømmestrand for børnefamilier

Den kilometerlange, gyldne Playa de Las Vistas-strand ligger mellem Los Cristianos og Playa del las Americas i syd. Stranden er en af øens mest populære med klart vand og sand, der er hentet fra Sahara. Bølgebrydere hindrer de store bølge fra at bryde igennem, og der er lavvandet – et paradis for børnefamilier med andre ord. Har man svært ved at ligge stille, kan man altid prøve parasailing eller leje jetski. På stranden findes solstole og parasoller, man kan leje, og langs med strandpromenaden findes masser af barer, restauranter og caféer.

Hvordan kommer man hertil? Stranden ligger ved den lange promenade mellem strandene i Los Cristianos og Playa de las Américas. Fra stranden i Los Cristianos er der kun 150 meter til Playa de las Vistas – en kort gåtur og du er fremme!

Playa de Fañabe Playa de Fañabe

4. Playa de Fañabe - frodige omgivelser og restauranter

Playa de Fañabe er en af de smukke strande, som ligger mellem byerne Playa de las Americas og Los Cristianos. Stemningen er sofistikeret, og langs strandpromenaden ligger restauranter og barer på rad og række. Langs stranden findes smukke planter og stier, der sammen skaber en rolig atmosfære. På stranden er der mulighed for at leje solstole og parasoller, og der er også forskellige vandsports-faciliteter.Vil du bo lige i nærheden af Playa de Fañabe? Så se vores hoteller Playa de las Americas og Los Cristianos.

Hvordan kommer man hertil? Playa de Fañabe ligger nord for Costa de Adeje, og herfra kan du gå langs med strandpromenaden.

5. Playa de los Cristianos – lavvandet og børnevenlig

En hyggelig, 350 meter lang strand med roligt vand. Her kan man leje vandcykel, hvis man vil. Der er også legeplads nær stranden, og den bilfrie strandpromenade er omgivet af restauranter, caféer og barer.

Hvordan kommer man hertil? Stranden ligger direkte i forbindelse med centrum i Los Cristianos.

6. Playa San Juan – en af øens 13 strande med "det blå flag"  

Endnu en af Tenerifes rolige lavastrande med sort, blødt sand og små, skvulpende bølger. En bølgebryder forhindrer store bælger, så her trives både børnefamilier og par, som ønsker en rolig dag på stranden. Legeplads og udeserveringer langs med den lille strandpromenade gør, at man sagtens kan bliver her hele dagen.

Hvordan kommer man hertil? Kør 20 km mod nordvest fra Playa de las Americas mod Los Cristianos.

7. Playa del Médano – surfernes strand

Dette er de lokales egen favoritstrand! Den konstante vinde gør stranden til et sandt surferparadis, og det er også her verdensmesterskaberne i kitesurf afholdes hvert år. I den ene ende af stranden surfer adrenalinjægerne og i den anden ens (nærmere byen), er det mere roligt med mindre bølger, og det er også her, børnefamilierne holder til. Alle kan dog nyde det dejlige gyldengrå sand og den majestætiske udsigt over vulkanen Montaña Roja.

Hvordan kommer man hertil? Playa del Médano ligger på Tenerifes sydøstkyst, i Granadilla de Abona. Man kan tage lokalbussen hertil fra de fleste byer på øen.

8. Playa de la Arena – roligt og skønt

Den 150 meter lange strand Playa de la Arena byder på mange skønne sol- og badestunder med blødt, mørkt lavasand. Der bliver ret hurtigt dybt, men på dage uden bølger, kan børnene sagtens lege i strandkanten. Omgivelserne er smukke og her råder en rolig og behagelig atmosfære på stranden.

Hvordan kommer man hertil? Stranden ligger ved havnen nedenfor byen Puerto de Santiago på Tenerifes vestkyst.


Hoteller nær stranden på Tenerife

Vælg dit land og destination

Klassificering

Pris

Afstand til strand

Afstand til centrum

Hotellet skal have/tilbyde

Pool & strand

Mad & drikke

Måltider

Rum/lejlighed

Wellness

Øvrige

Anbefalet hotel

Værelsestype


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Tenerife, find og book en rejse til Tenerife eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Tenerife

Hvad kan man lave på Tenerife? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Tenerife!

Se alle vores rejsetips for Tenerife

Tenerife

  • Den største af De Kanariske Øer
  • Nyd sandstrande i syd og bystemning i nord
  • Oplev Teide - den store vulkan
Læs mere om Tenerife

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her