Karneval på Tenerife

Karneval på Tenerife

Vil du opleve ægte feststemning, så skal du tage til Tenerife ved månedsskiftet i februar-marts hvert år. Det største karneval er det i Santa Cruz, og du kan se frem til dans, musik og gode gadefester.

28. januar - 6. marts 2022

Karnevallerne på Tenerife falder 40 dage før påske og varer i flere dage og nogle varer i hele to uger. Karnevalsugen begynder med kroning af forskellige karnevaldronninger, og samtidig er gaderne fyldt med dejlige gadefester og koncerter rundt omkring i byen. Karnevallerne på Tenerife slutter med en stor karnevalsparade og "Sardinens begravelse", som er en symbolsk ceremoni, hvor man siger farvel til det gamle og velkommen det nye. Alle kan selvfølgelig deltage i karnevalet, så hvis du føler trang, skal du huske at pakke dit mest farverige karnevalkostume!

Temaet for karneval 2022 i Santa Cruz er Science Fiction.

Karnevalet i Santa Cruz

Karnevalet i Santa Cruz er det største på Tenerife, med omkring 1 million besøgende. Når karnevalet foregår, fyldes gader og torve med skønne arrangementer, og flere steder kan du nyde både spontane gadefester og sambarytmer. Festlighederne slutter med kroning af karnevalets dronning.

Allerede i 1700-tallet blev der arrangeret farverige kostumefester i Santa Cruz, fra begyndelsen var det hovedsageligt for Tenerifes overklasse, men over tid spredte det sig til resten af ​​befolkningen. Det nuværende karneval er blevet afholdt siden 1800-tallet, men i flere år blev det forbudt men genopstod i 1980'erne.

Karneval på Tenerife