Karneval på Tenerife

Vil du opleve ægte feststemning, så skal du tage til Tenerife ved månedsskiftet i februar-marts hvert år. Det største karneval er det i Santa Cruz, og du kan se frem til dans, musik og gode gadefester.

Karneval på Tenerife

9. februar - 18. februar 2024

Karnevallerne på Tenerife falder 40 dage før påske og varer i flere dage og nogle varer i hele to uger. Karnevalsugen begynder med kroning af forskellige karnevaldronninger, og samtidig er gaderne fyldt med dejlige gadefester og koncerter rundt omkring i byen. Karnevallerne på Tenerife slutter med en stor karnevalsparade og "Sardinens begravelse", som er en symbolsk ceremoni, hvor man siger farvel til det gamle og velkommen det nye. Alle kan selvfølgelig deltage i karnevalet, så hvis du føler trang, skal du huske at pakke dit mest farverige karnevalkostume!

Karnevalet i Santa Cruz

Karnevalet i Santa Cruz er det største på Tenerife, med omkring 1 million besøgende. Når karnevalet foregår, fyldes gader og torve med skønne arrangementer, og flere steder kan du nyde både spontane gadefester og sambarytmer. Festlighederne slutter med kroning af karnevalets dronning.

Allerede i 1700-tallet blev der arrangeret farverige kostumefester i Santa Cruz, fra begyndelsen var det hovedsageligt for Tenerifes overklasse, men over tid spredte det sig til resten af ​​befolkningen. Det nuværende karneval er blevet afholdt siden 1800-tallet, men i flere år blev det forbudt men genopstod i 1980'erne.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Tenerife, find og book en rejse til Tenerife eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Tenerife

Hvad kan man lave på Tenerife? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Tenerife!

Se alle vores rejsetips for Tenerife

Tenerife

  • Den største af De Kanariske Øer
  • Nyd sandstrande i syd og bystemning i nord
  • Oplev Teide - den store vulkan
Læs mere om Tenerife

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her