Karneval på Tenerife

Karneval på Tenerife

Vil du opleve ægte feststemning, så skal du tage til Tenerife ved månedsskiftet i februar-marts hvert år. Det største karneval er det i Santa Cruz, og du kan se frem til dans, musik og gode gadefester.

Karnevallerne på Tenerife falder 40 dage før påske og varer i flere dage og nogle varer i hele to uger. Karnevalsugen begynder med kroning af forskellige karnevaldronninger, og samtidig er gaderne fyldt med dejlige gadefester og koncerter rundt omkring i byen. Karnevallerne på Tenerife slutter med en stor karnevalsparade og "Sardinens begravelse", som er en symbolsk ceremoni, hvor man siger farvel til det gamle og velkommen det nye. Alle kan selvfølgelig deltage i karnevalet, så hvis du føler trang, skal du huske at pakke dit mest farverige karnevalkostume!

Karnevalet i Santa Cruz

Karnevalet i Santa Cruz er det største på Tenerife, med omkring 1 million besøgende. Når karnevalet foregår, fyldes gader og torve med skønne arrangementer, og flere steder kan du nyde både spontane gadefester og sambarytmer. Festlighederne slutter med kroning af karnevalets dronning.

Allerede i 1700-tallet blev der arrangeret farverige kostumefester i Santa Cruz, fra begyndelsen var det hovedsageligt for Tenerifes overklasse, men over tid spredte det sig til resten af ​​befolkningen. Det nuværende karneval er blevet afholdt siden 1800-tallet, men i flere år blev det forbudt men genopstod i 1980'erne.

Tag til karneval i Santa Cruz

Du kommer nemt til karneval i Santa Cruz ved at booke en udflugt med Apollo. Du kan enten forudbestille den her eller kontakte din rejseleder på destinationen.

Karneval andre steder

Der er flere karnevaller på Tenerife, men det i Santa Cruz er det største. I Puerto de la Cruz foregår karnevalet på samme tid som i Santa Cruz. Siden 1981 har Los Gigantes haft sit eget karneval. Dette foregår i begyndelsen af ​​marts, og hvert år har karnevalet et nyt tema. Los Cristianos på det sydlige Tenerife har karnevaller lidt senere end de andre. Her fyldes gaderne med dans og musik, der foregår til sent på natten. Det store karneval slutter med en stor parade omkring slut marts.

Karneval på Tenerife