Puerto de Santiago, Tenerife

Tenerifes byer

Tenerife er De Kanariske Øers største ø, og her finder du både store og små byer. Læs mere om hvor du skal tage til for at finde Tenerifes mest stilfulde facader fra 1700-tallet, de smukkeste havudsigter og hvor du kan få et indblik i det kanariske hverdagsliv.

Santa Cruz

Tilbring en dag i Santa Cruz og oplev ægte storbystemning! Her er masser af shoppingmuligheder, gode restauranter og interessante museer og udstillinger. Er du her i februar, har du også chancen for at opleve det storslåede karneval, som er et af de største i verden. Folk fra hele verden kommer til karnevallet for at opleve den bombastiske atmosfære. Bus 110 kører flere gange om dagen fra Playa de las Americas til Santa Cruz tur/retur.

Her er nogle gode tips til steder at besøge i byen:

  • Auditoria de Tenerife, Tenerifes eget operahus som er smukt beliggende ved havnen.
  • Kirken Señora de la Concepción er byens ældste kirke og et besøg værd. Parque Garcia Sanabria Municipal er en park, som blev døbt efter en meget populær borgmester, og som har skulpturer af byens berømte indbyggere placeret i de smukke omgivelser.
  • Plaza de la Candelaria er stedet hvor statuen for skytsenglen for De Kanariske Øer er placeret. Den er lavet i marmor af den italienske billedhugger Antonia Canova i 1778.
  • Plaza de España finde et mindesmærke over alle, der døde i den spanske borgerkrig – læg mærke til at alle gader der fører hertil danner form som en stjerne.
  • El Museo Arqueológico, det arkæologiske museum, har interessante samlinger af gamle dage, våben og mumier, der stammer fra guanchernes tid.
La Orotava

La Laguna

Tenerifes næststørste by ligger nær Santa Cruz og kendes som den kulturelle hovedstad. Her findes mange smukke bygninger, f.eks. klostret Santa Catalina fra 1600-tallet og katedralen, velkendt for sine tvillingetårne. I nærheden af katedralen ligger byens ældste kirke, Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, med aner fra 1400-tallet og et klokketårn, der er bygget i syv etager. Her findes også et af Kanarieøernes to universiteter.

De fleste museer ligger i Santa Cruz og La Laguna. I disse to byer finder du bl.a. Det Naturhistoriske Museum, De Kanariske Øer museum, Det Antropologiske museum, Tenerifes kunstmuseum samt Tenerifes arkæologiske museum. Kontakt din rejseleder for at få information om åbningstiderne.

La Orotava

En lille by nær Puerto de la Cruz, beliggende i den smukke Orotavadal. Byen, med sine smukke huse og velplejede parker, opleves bedst til fods. På San Francisco-gaden kan man opleve utroligt smukt snedkeri-arbejde, der er arv fra den oprindelige kanariske arkitektur.

På samme gade finder man museet Casa de los Balcones, beliggende i et gammelt hus fra från 1632. Her findes båd keramik og broderier samt levn, som viser hvordan den mere velhavende befolkning levede før i tiden. Åbent alle dage kl. 08.30-18.30.

Garachico

Den lille by på øens nordside ligger nedenfor en 500 meter høj klippe lige ved havet. Garachico er upåvirket af tidens tand og består af gammel bebyggelse med smalle, snoede stræder, alléer og gold kystlinje, hvor der findes masser af badesteder.

Stranden i Adeje

Puerto de Santiago

Puerto de Santiago er en rolig by beliggende på øens vestlige side. I Puerto de Santiago kan du nyde Tenerifes bedste vejr – her finder du nemlig flere soltimer end noget andet sted på øen! I byen finder du en vulkanstrand med en dejlig strandpromenade og et fint torv lige ved havet. Fra torvet har du udsigt over frodige La Gomera og kan i ro og mag sidde og nyde stilheden og bølgernes skvulpen, når de slår mod klipperne. Nyd noget koldt at drikke i godt selskab eller med en god bog. Du kan også købe frisk frugt og grøntsager på det lille lokale marked på torvet en gang om ugen.

Hverdagen i Adeje, Arona Grandilla og Vilaflor

Oplev det lokale hverdagsliv ved at rejse med bus, taxi eller leje en bil. Disse byer ligger ikke langt fra Playa de las Americas og er absolut et besøg værd, hvis man vil opleve ægte spansk hverdagsliv.

Kom nemt omkring

En nem måde at udforske hele øen er ved at leje bil. Vi samarbejder bl.a. med Avis, der tilbyder gode køretøjer, 24-timers service og forsikringer. Kontakt din rejseleder for mere information.

En anden god måde at opleve Tenerife er med cykel. Tenerife har smukke omgivelser og egner sig perfekt til både gode ben og et langsomt cykeltempo. Der findes mange cykeludlejere rundt omkring på øen – hør med din rejseleder.

El Hierro

El Hierro er en ø, du kan flyve til fra lufthavnen på Tenerifes nordlige side. På øen finder du blandt andet byen Valverde med en stor kirke bygget i slutningen af 1700-tallet. Det er en af de mange kanariske kirker, som blev brugt som tilflugtssted, når lokalbefolkningen skulle beskytte sig mod piratangreb.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Tenerife, find og book en rejse til Tenerife eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Tenerife

Hvad kan man lave på Tenerife? Hvilke strande er de bedste? Hvilke restauranter skal jeg besøge? Her har vi samlet vores bedste rejsetips før din rejse til Tenerife!

Se alle vores rejsetips for Tenerife

Tenerife

  • Den største af De Kanariske Øer
  • Nyd sandstrande i syd og bystemning i nord
  • Oplev Teide - den store vulkan
Læs mere om Tenerife

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her