Premiumrejser Rhodos

  • • Social grupperejse med rejseleder
  • • Flyrejse, hotel og halvpension indgår
  • • Håndplukkede oplevelser

Rhodos er en velkendt perle i det græske øhav og er et meget populært rejsemål. At øen er en af de store klassiske favoritter, er let at forstå - her er smukke strande, der inviterer dig til afslappende dage i solen, unikke gamle monumenter og et stort udvalg af fornøjelser og andre festligheder om aftenen. Tag med på vores premiumrejse til Rhodos og oplev alt dette! Flyrejse, hotel af høj standard, måltider og udflugter er inkluderet med rejseleder under rejsen.

Rhodos - solguden Helios rige!

Helios er en solgud i den græske mytologi og søn af Hyperion og Theia. Selvom der er andre solguder i mytologien end Helios, så blev Helios specielt dyrket af grækerne på Rhodos. Ifølge sagnet var Helios så betaget af Rhodos, at han bad Zeus, gudernes konge, om at få denne ø som sit rige. Helios ser du oftest i ungdommelig form, kørerende i en vogn bag fire heste, som krydser himlen fra øst til vest. Om natten sejler han over havet i en gylden båd i modsat retning. Præcis som solen.

På premiumrejsen til Rhodos bor du på det hyggelige hotel Dionysos, der ligger i Ialyssos og Ixia-området.

Dette er inkluderet i rejsen:

GruppresorDirekte fly fra Danmark

Gruppresor1 x indchecket bagage + 1 x håndbagage

GruppresorTransfer mellem lufthavn og hotel

Gruppresor 7 nætter på et hotel med god standard

Gruppresor7 x morgenmad og 7 x middag

GruppresorDrikkevarer til måltiderne
(en halv flaske vin, øl og mineralvand)

GruppresorSkræddersyet program med tre udflugter

GruppresorSkandinavisktalende guider og rejseledere

Sol, sommer og historie

Legenden om Helios er en af grundene til, at Rhodos i oldtiden var hjemsted for et af verdens syv vidundere – Kolossen på Rhodos, en gigantisk bronzestatue i solgudens ære. Statuen var ca. 32 meter høj, og den siges at have stået i udkanten af den trafikerede havn. Desværre blev den ødelagt efter et jordskælv i 226 år f.Kr. og blev aldrig genopbygget. De tidligste bosættelser på Rhodos strækker sig tilbage til Minoerne, men pga. sin strategiske beliggenhed i Det Ægæiske Hav, har Rhodos været bosat af utallige folkeslag gennem tiderne. På Rhodos er der mange mure og bygninger fra Johannitertiden, og centrum i den gamle bydel byder på en smuk blanding af byzantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur.

Hvorledes legenden om solguden er sand, ved ingen, men det kan være en del af forklaringen på, hvorfor Rhodos har så mange timers solskin om dagen. Der er få andre øer i Middelhavet, der kan måle sig med Rhodos på dette punkt.

I dag er Rhodos en ferieperle for de soltrængende turister fra hele Europa. Den gennemsnitlige temperatur er normalt over 20 grader fra maj til oktober. Fra de mange hoteller er der oftest kort vej til de smukke strande på øen. Der er meget at se og opleve på Rhodos. Måske kan en rundtur op til Apollons tempel ved Rhodos Akropolis være en dejlig oplevelse i stedet for en dag på stranden?