Fakta om Rhodos

Tidsforskel:

Dansk tid + 1 time.

Sprog:

På Rhodos taler man græsk. Mange taler også engelsk.

Valuta:

Euro (EUR)

Transfer:

Fra lufthavnen til det første hotel i Ialyssos er der ca. 15 min. Til Rhodos by og Ixia tager det ca. 25. min. Til Kalithea tager det ca. 30 min. og til Faliraki ca. 40 min. Til Afandou tager det ca. 50 min. og til Lindos ca. 1 time. Til Lardos og Kiotari tager det ca. 1 time og 15 min. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen. Lang ventetid i lufthavnen må påregnes ved hjemrejse.

Strande:

Rhodos' østkyst anses for at have de bedste og mest børnevenlige sandstrande. På vestkysten kan sandet være blandet med rundslebne småsten, og her blæser den kølende Middelhavsvind. I Lardos findes gode bademuligheder med groft sand eller rullesten. Sandstranden i Kalithea er grovkornet med småsten. Omkring Lindos findes flere gode badebugter. Stranden i Afandou består af sand og sten.

Forlystelser:

Et godt forlystelsesliv, hvor det meste er koncentreret ved Rhodos by. I nogle dele af byen ligger musikbarer, diskoteker og barer side om side. Inde i den gamle bydel er forlystelseslivet mere sofistikeret. I Faliraki er der mange barer. I de andre byer er betydeligt mere rolige, og aftenen tilbringes på en af de hyggelige taverner. I Lindos er der flere hyggelige caféer og barer.

Transport:

Der er gode bus- og taxiforbindelser på øen. Biler, scootere og cykler kan lejes. Bilfærger forbinder Rhodos med Piræus/Athen. Både til øvrige græske øer og Tyrkiet. Der er flyforbindelser til Athen, Thessaloniki og mange græske øer.

Sport:

I Afandou, ca. 20 km fra Rhodos by, ligger en 18-hullers golfbane. Fra Kalithea afgår der dagligt dykkerture. Der er vandsportsmuligheder ved de fleste strande.