Fakta om De Forenede Arabiske Emirater

Tidsforskel:

Dansk tid + 3 timer.

Sprog:

Arabisk og engelsk.

Valuta:

Valutaen i De Forenede Arabiske Emirater hedder Arabiske Dirham (AED). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut.

Pas og visum:

Læs mere om pas og visum til De Forenede Arabiske Emirater her

Elektricitet:

220/240 V. Adapter kræves.

Transfer:

Senest 3 uger før afrejse vil du modtage dine billetter via post eller e-mail. Her vises flytiderne til og fra Dubai, samt tiderne for indenrigsflyvningen.

Du får både billetter fra København til Dubai, samt billetter til indenrigsfly tilsendt inden afrejse til Dubai.

Venligst vær opmærksom på, at ved check-in i den lufthavn du rejser fra, bedes I vise begge billetter og spørge om det er muligt at checke bagagen hele vejen igennem til Dubai. Dette er dog ikke noget SAS er forpligtet til, da det er 2 separate billetter.

Såfremt dette ikke kan lade sig gøre, vil I blive nødt til at hente bagagen ved ankomst i København, og derefter skal bagagen checkes ind igen ved videreflyvning med Emirates til Dubai. Det samme gælder ved hjemrejse fra Dubai, hvor Emirates ikke er forpligtet til at checke bagage igennem til endelig destination i Danmark, hvis det ikke er København.

Der vil altid være en rejseleder, som tager imod ved ankomst. Dog er der normalt ikke rejseleder med i lufthavnen i forbindelse med hjemrejse. Skulle der opstå problemer, vil man altid kunne få fat i rejseleder på det døgnåbne servicetelefonnummer, der står på billetten.

Værd at vide:

Afstand i De Forenede Arabiske Emirater:
Dubai – Abu Dhabi: ca. 142 km
Dubai – Sharjah: ca. 46 km
Dubai – Ajman: ca. 48 km
Dubai – Fujairah: ca. 150 km
Dubai – Ras al Khaimah: ca. 117 km

OBS! På alle hoteller i De Forenede Arabiske Emirater tilkommer der en turistskat, som betales direkte til hotellet ved udcheckning. Afgiften gælder pr. værelse og nat, og er 10-20 AED afhængig af hotellets klassificering. Denne afgift er ikke inkluderet i rejsens pris.

Ved indcheckning kræver de fleste hoteller et depositum på ca. 200 US-dollar, som tilbagebetales ved afrejsen (beløbet reserveres på dit kreditkort).

Dubai er i stor ekspansion og meget byggearbejde foregår rundt omkring i emiratet.

Ifølge lokale love er det ikke tilladt at servere alkohol visse dage om året. Alkohol er meget dyrt og sælges stort set kun på hotellerne og nogle restauranter og barer. Hvis hotellet ikke sælger alkohol, findes denne info under respektive beskrivelse af hotellet. Toldfrie varer kan handles i lufthavnen både ved ankomst og hjemrejse. Du må frit indfører max 4 liter alkohol per person til Dubai. Prisniveauet på mad og drikke på hotellerne varierer meget og følger hotellets standard. Man kan med fordel bestille pension hjemmefra, hvis hotellet tilbyder dette.

I Dubai soler man ikke topløs og man bør altid tage hensyn til landets kultur og skikke.

Personer under 21 år må ikke checke ind på hoteller i De Forenede Arabiske Emirater medmindre de er selskab med deres forældre. Har du ikke samme efternavn som dine forældre skal du kunne vise dit fødselsbevis. Er du under 21 år og rejser med en anden voksen over 21 år, kræves en kopi af dine forældres pas, samt en fuldmagt på engelsk. Kontakt ambassaden for mere information.

Internettet fungerer ofte langsomt i landet, afbrydelser forekommer.

Omkring 6. maj til 3. juni 2019 foregår den muslimske hellige fastemåned Ramadanen. I denne periode er den lokale handel lidt mere stille. Mange butikker holder lukket, og du kan opleve at diverse servicefag fungerer lidt langsommere. På visse rejsemål serveres der slet ikke alkohol, andre steder kun på udvalgte steder eller kun på værelset. I løbet af Ramadanen er der ikke underholdning, og visse udflugter i Apollos regi kan blive på påvirket.

Areal og befolkning:

De Forenede Arabiske Emirater har et areal på 83.600 km2. Her bor ca. 3 mio., hvoraf ca. 975.000 af dem bor i hovedstaden, Abu Dhabi.