FAQ om Emiraterne & Dubai

Må man drikke alkohol i Emiraterne?

En almindelig misforståelse om De Forenede Arabiske Emirater er, at det er en alkoholfri zone, hvilket slet ikke er sandt. Det er dog ikke tilladt at drikke offentligt, ligesom det i øvrigt heller ikke er i mange andre lande, som fx vores nordiske nabolande Norge & Sverige. Det er dog frit frem at konsumere alkohol på fx hoteller, restauranter, barer og natklubber og i særlige butikker, er det også muligt at handle både vin, øl og spiritus. Nyd lækre drinks på UAE's mange hyggelige barer eller dans natten væk på overdådige natklubber, du aldrig troede fandtes.

Det er forbudt at drikke på offentligt sted, og aldersgrænsen for at drikke alkohol er 21 år.

Her kan du læse mere om nattelivet i Dubai.

Er det dyrt at spise i Dubai?

I Dubai findes der noget for alle - både dyrt og billigt. Vælg mellem alt fra billige og spændende fastfood restauranter til Michelin restauranter. 

Læs endnu mere om restauranter i Dubai her.

Hvad koster en taxi i Dubai?

Taxier koster ikke meget, og er den nemmeste måde at komme rundt på mellem seværdigheder. Der findes talrige taxier, og de er nemme at få fat på i byerne. Taxi i Dubai er ganske billigt og bilerne er garanteret moderne og med aircondition. En tur i taxi på et kvarter koster ca. 40 kroner og taxier kører på taximeter, men priserne afhænger også af destination, tid på døgnet, antal kilometer, ventetid, med mere.

Der er også metro, sporvogn og abra (taxibåd), og disse koster også kun få kroner. Husk at det ikke er tilladt at spise i metroen, som kan straffes med en bøde. Hvad gør man ikke for at holde Dubai rent og pænt?

Se også information om taxi fra myndighederne i Dubai her. (Information på engelsk).

 

Hvordan skal man gå klædt i Dubai?

En tommelfingerregel er altid at følge de lokales skikke, uanset hvor du rejser. Samfundet i De Forenede Arabiske Emirater er selvfølgelig præget af andre regler og skikke end herhjemme, som du som turist selvfølgelig forventes at respektere. I bund og grund handler det om sund fornuft, og det er på ingen måde noget der besværliggør en ferie i Emiraterne.

Medbring gerne din favorit bikini eller yndlings badeshorts til strand og poolområder. Medbring også en t-shirt eller strandkjole, så du dækker knæ og skuldre når du fx er færdig med at ligge på stranden - lidt ligesom man altid gør. Shorts og nederdele er fine, men lange bukser eller trekvartlange bukser foretrækkes, når du fx skal på shoppingtur og gerne lange bukser og pænt tøj til middage. Undgå også stramt tøj og dæk dine skuldre, når du går i de lokale kvarterer og besøger moskeer. Ved strande og pools kan du tage dit sædvanlige badetøj på. Den eneste begrænsning at overholde er, at kvinder ikke må svømme eller solbade topløse.

Et godt råd er også at medbringe et sjal eller en let trøje, som man kan tage med på fx shoppingture, da den udbredte brug af aircondition hurtigt kan gøre det lidt koldt.

Læs også rådene fra VisitDubai her.

Hvilken adfærd og hvilke samtaleemner bør jeg undgå offentligt?

Kærlighed, hengivenhed og intimitet er en skøn ting, og det kan nogle gange være vanskeligt at vide hvor grænserne går. Undgå derfor at være for intim, kysse og kramme helt åbenlyst på offentlige steder, da det ikke er adfærd man er vant til, og noget som betragtes som meget privat.

Det er altid spændende at opleve, og forstå nye kulturer når man rejser, men husk det gamle ordsprog, "hvis du ikke har noget pænt at sige, må du tie". Undgå at joke, tale dårligt og nedladende om landet, de kongelige og sheikerne - på den måde risikerer du ikke at støde nogen. Desuden kan diskussioner om politik eller religion også være vanskelige emner, særligt på grund af de store forskelle fra det vi kender til.

Husk, at de lokale altid er utroligt gæstfrie og hjælpsomme.

Skal give drikkepenge på restauranter?

Ligesom i mange andre lande, så er der kutyme for at give lidt i drikkepenge, når man modtager en form for service. Det vil sige, det er ikke et krav, men det forventes ofte af dig, og særligt hvis servicen har været god, at give lidt i drikkepenge. På nogle restauranter vil drikkepenge allerede være inkluderet i regningen. Hvis ikke, så læg 10-15% oven i regningen, så din tjener får lidt dirhams i drikkepenge. Husk også at give til fx taxichauffører, lokale guider og rengøringen på hotellet. Lønnen for servicemedarbejdere i UAE er ikke som i Danmark, derfor er drikkepenge ofte en del af lønnen.

Tip! Er du usikker på hvem du skal give drikkepenge, kan man overordnet sige, at det er en god idé, at give til dem der er med til at gøre din rejse lidt lettere. En god idé er også at have lidt småpenge på sig hele tiden og sætte lidt penge af til drikkepenge fra start.

Må jeg prutte om prisen i butikker og på markeder?

Det er faktisk acceptabelt at forhandle og prutte om prisen i nogle almindelige butikker. Vil du undgå pinlige situationer, er det dog bedst at gemme dine forhandlingsevner til UAE's lokale markeder - soukerne. Her kan du uden skam forhandle om priserne på adskillelige varer.

Læs alt hvad du skal vide, om shopping i Dubai og Emiraterne her.

 


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Dubai, find og book en rejse til Dubai eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Dubai

Dubai er fuld af overraskelser, og udbuddet af udflugter er næsten uendeligt. Læs vores rejsetips for bl.a. at finde spændende seværdigheder, fantastiske strande og fantastisk shopping.

Se alle vores rejsetips for Dubai

De Forenede Arabiske Emirater

Læs mere om De Forenede Arabiske Emirater

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her