Pas og visum

Vi anbefaler altid at læse reglerne for pas og visum inden afrejse. Nedenstående finder du reglerne for vores mest almindelige rejsemål. Har du booket rejse til et andet rejsemål, så anbefaler vi, at du stiller eventuelle visumspørgsmål til det respektive lands ambassade eller konsulat direkte. 

For generel pas information, se mere på borger.dk her

Oplysningerne nedenfor gælder kun for rejselængder i Apollos program og for danske statsborgere. Sørg for at kontrollere, om andre regler gælder for dig, der tidligere har haft et andet statsborgerskab. Tjek dette direkte med ambassaden. Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer vedrørende priser, pas og visumregler.


Hvilke lande kræver visum?

Besøg i visse lande kræver et visum, og det er den rejsendes ansvar at sikre, at det krævede visum indhentet ved afrejse, se de generelle rejsebetingelser. Visa-ansøgninger håndteres af hvert lands ambassade.

Albanien

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemkomst.

For at forenkle indrejsen til Albanien via Grækenland samt regler for indsamling af oplysninger til paskontrol, skal vi bede dig om at indsende pasoplysninger. Venligst udfyld formularen her.

Vigtig information til dig som rejser med børn til Saranda!
De lokale myndigheder kræver i visse tilfælde dokumentation, hvis du rejser med børn. Hvis et af nedenstående alternativer gælder for din rejse, skal skal ud udfylde dokumentet, udskrive det og medbringe det på rejsen. Find dokumenterne her.

Bulgarien

Der kræves ikke visum ved rejser til Bulgarien. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomstdato. Vær opmærksom på det ikke accepteres, at børn er indført i forældres pas. For yderligere oplysninger, kontakt venligst Bulgariens ambassade på tlf.: 39 64 24 84.

Cypern

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt under opholdet.

Emiraterne

For rejsende med EU pas udstedes visum for 90 dage gebyrfrit ved ankomst mod forevisning af gyldig returbillet. Reglen gælder også for rejsende med norsk, islandsk eller schweizisk pas. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Provisoriske pas bliver ikke accepteret ved indrejse.

Egypten

Turistvisum er påkrævet. For rejsende med EU pas ordnes viseringen først, når du ankommer til Egypten. Det udleveres i lufthavnen ved ankomst i form af et "frimærke" i passet. Der er et visumgebyr på 200 DKK, som vil blive opkrævet, når du bestiller rejsen. Børn under 2 år betaler også 150 kr for visum.

Reglen gælder også for rejsende med norsk, islandsk eller schweizisk pas. Hvis du ikke har et af de ovenstående pas, skal du selv sørge for visum.
Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato. Har du diplomatpas skal du rette henvendelse til Egyptens ambassade på tlf.: 35 43 70 70.

Grækenland

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt under opholdet. For yderligere oplysninger, kontakt venligst Grækenlands ambassade på tlf.: 33 11 45 33

Indien

Nedenstående er gældende for gæster der skal til Indien.
Danske statsborgere skal søge om visum til Indien før afrejse.
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over dit ophold i Indien, og have mindst to blanke sider i passet.
Personligt fremmøde eller forsendelse med post er ikke længere nødvendigt for at få visum, og man kan nu ansøge online. Visumansøgningen finder du her (vælg den orange boks, hvor der står ”e-Visa Application”)

Det er stadigvæk muligt at ansøge via ambassaden. Visumansøgningen finder du her (vælg den orange boks, hvor der står "Regular Visa Application")

Kontaktinformation til den indiske ambassade i København:

Vangehusvej 15
2100 København Ø
Tlf.: +45 39 18 28 88 / 39 29 92 01
Fax: +45 39 27 02 18
E-mail (visumafdelingen): visa@indian-embassy.dk

Indonesien

For danske statsborgere kan visum for ophold i max. 30 dage rekvireres gebyrfrit ved ankomst til Bali, Indonesien. Ankommer du til Bali, og rejser ud af anden lufthavn, skal du betale USD 35,- og gøre opmærksom på dette. Bemærk at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst.

Jordan

Der kræves visum til Jordan, og for rejsende med skandinavisk pas er visum til Aqaba i Jordan gebyrfrit, og viseringen ordnes ved ankomst.
Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.

Kap Verde

For indrejse i Kap Verde er en sikkerhedsskat påkrævet. Denne skat betales kontant i forbindelse med paskontrol ved ankomsten til Kap Verde. Sikkerhedsskatten koster 31 Euro pr. person for personer, der er EU-borgere.

For personer, der ikke er EU-borgere, er der et visumgebyr på 25 Euro pr. person, der betales samtidig. Bemærk venligst at der kan være lange ventetider i paskontrollen. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

Kroatien

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 3 måneder efter forventet hjemkomst.

Maldiverne

Visumfri ved max. 30 dages ophold. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.

Oman

Der kræves visum for danske statsborgere. Vi anbefaler, at du ansøger om visum online, inden du ankommer til Oman.

Visum gælder op til 30 dage pr. person og koster fra 20 OMR pr. person. Bemærk, at dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato. 

For mere information henviser vi til Omans ambassade i Berlin på telefon +49 30 8 10 05 00.

Portugal

Visumfri ved max. 3 måneders ophold. Passet skal være gyldigt under opholdet.

Spanien

Visumfri ved max. 3 måneders ophold. Passet skal være gyldigt under opholdet. For yderligere oplysninger kontakt venligst Spaniens ambassade på tlf.: 35 42 47 00.
Hvis du er gæst på krydstogtet fra Gran Canaria, skal dit pas være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemkomst.

Thailand

For ophold som turist i op til 30 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder, efter opholdet er afsluttet.

Børn skal have eget pas ved rejse til Thailand. Man må dog maksimalt have 3 indrejser á maks. 30 dage uden visum til Thailand inden for 180 dage.

Rejser man ind i Thailand via landegrænsen fra et af Thailands nabolande, vil man efter den ny bekendtgørelse kun få tildelt 15 dages ophold.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Thailands ambassade på tlf.: 39 62 50 10.

Tyrkiet

For ophold som turist i op til 90 dage kræves ikke visum for danske statsborgere.

Bemærk, at dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter forventet hjemkomst. For visse nationaliteter kræves et E-visa. Se mere om dette på: http://copenhagen.emb.mfa.gov.tr/ShowAnnouncement.aspx?ID=183049

Ifølge tyrkiske indrejseregler, skal danske rejsende, som rejser på midlertidigt pas eller nødpas til Tyrkiet, have en særlig tilladelse fra ambassaden.

For yderligere oplysninger kontakt venligst Tyrkiets ambassade på tlf.: 39 20 27 88.

Vietnam

For ophold som turist i op til 15 dage kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst. 

 Ved ophold i mere end 15 dage er der visumpligt for danske statsborgere. Visum søges på den vietnamesiske ambassade. Læs mere her.

USA

Der kræves ikke visum til USA for danske statsborgeres turistophold under 90 dage, medmindre man tidligere er blevet nægtet visum til USA eller er straffet. I så fald skal man tage kontakt til ambassaden. Børn (også spædbørn) skal have eget pas for at kunne rejse ind i USA.

Information om indrejse til USA (visa waiver program):
Før afrejse til USA, og senest 72 timer før afgang, skal man godkendes for indrejse i USA. Det er den rejsendes eget ansvar at gå ind og udfylde ansøgningen. Dette koster p.t. 14 USD pr. pers. og skal gøres senest 72 timer før flyafgang fra Danmark, og du kan gøre det her » Ovenstående gælder også for rejser som inkluderer et flyskifte i USA, på vej til et tredje land. De 14 USD skal betales online med Mastercard, Visa eller American Express. Se venligst US Ambassade for yderligere information » Husk gyldigt pas på rejsen. Vi anbefaler, at passet er gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. Alle ikke-danske statsborgere samt personer, der ikke har fast bopæl i Danmark, skal henvende sig personligt på ambassaden.