Fakta om Hikkaduwa

Tidsforskel:

Dansk tid +4,5 timer.

Elektricitet:

Adapter er nødvendig. Denne kan købes i flere butikker, som sælger elektronik.

Spis ude:

Gennemsnitsprisen for en 2-retters middag inkl. drikkevarer er ca. 120 DKK pr. person.

Ved Poya Day – fuldmånedag, som falder en gang pr. måned er det ifølge lokal lov forbudt at servere alkohol.

Transfer:

Fra lufthavnen til de første hoteller i Hikkaduwa tager det ca. 2,5 time i bus. Rejseleder fra Apollo følger normalt ikke med på transferen. Transfertiden kan variere afhængig af trafiksituationen.

Strande:

Strand med lyst, finkornet sand. Strøm og høje bølger kan forekomme. Stranden er de lokale fiskeres arbejdsplads. Det er forbudt at bade topløs.

Forlystelser:

I Hikkaduwa er der en del barer med musik samt flere natklubber.

Transport:

De mest anvendte transportmidler er taxi og tuk-tuk. Der findes også lokalbusser. For rejser til Colombo anbefaler vi toget. Cykler og motorcykler kan lejes.

Sport:

Dykning, snorkling, surfing og fiskeri.

Betalingsmuligheder:

Der findes 3 banker med hæveautomater.

Klima:
Vejret på Sri Lanka: Tropisk klima. Varmt og regnfuldt året rundt. Gennemsnitstemperaturen ligger konstant omkring 25 grader. Dette indebærer dagtemperaturer på ca. 30 grader. Regnfordelingen mellem øst og vest varierer pga. vind og topografi. Først på året dominerer Nordøstmonsunen, som giver regn østpå. På det tidspunkt får Colombo ikke så meget regn. Fra april til midt juni blæser sydvestvinde, og dermed mest regnfuldt i vest. Om efteråret generelt ustadigt med mest regn i oktober-november. (Kilde: SMHI)