Fakta om Sri Lanka

Tidsforskel:

Dansk tid +4,5 timer (vintertid).

Sprog:

På Sri Lanka tales der singalesisk, tamilsk og engelsk.

Valuta:

Valutaen på Sri Lanka hedder Sri Lanka Rupier (LKR). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut. Man må maksimum ind- og udføre 5000 LKR i landet. Vi anbefaler, at man medbringer USD. Der er mulighed for at hæve/veksle penge i lufthavnen ved ankomst.

Elektricitet:

220 V, adapter er ofte nødvendigt, men kan næsten altid lånes på hotellet.

Transfer:

Læs mere om de aktuelle transfertider under dit rejsemål.

Strande:

Langs en del strande på vestkysten kan vandet være lidt grumset pga. strømme. Der er altid bølger på vestkysten, strømme og høje bølger kan forekomme. Bentota har mere klart vand og lyst, finkornet sand. Hikkaduwa har et beskyttende rev. Stranden er de lokale fiskeres arbejdsplads. Det er forbudt at sole topløs.

Forlystelser:

På de fleste hoteller på Sri Lanka bliver der arrangeret aftenunderholdning.

Transport:

Den bedste måde at komme frem på Sri Lanka er at leje en bil med chauffør. Tuk-tuk taxi anvendes til kortere ture. Man kan også rejse med tog.

Sport:

Vandski, sejlads, surfing, snorkling, dykning og dybhavsfiskeri.

Betalingsmuligheder:

På Sri Lanka er der både en ind- og udførselsbegrænsning på 5000 LKR. Der er mange pengeautomater, og du kan også veksle penge på en del hoteller (dog skal du være opmærksom på, at kursen er højere). Vi anbefaler USD på Sri Lanka, hvis du vil have flere kontanter med.

Værd at vide:

Der kræves et "Electronic Travel Authorization" ved indrejse til landet, som kan ansøges via web. Du betaler med kreditkort og behøver ikke indsende pas eller lignende til ambassaden. Udgiften er ca. 30 USD. Læs mere om hvordan du ansøger om ETA. Hvis nødvendigt kan dette også gøres ved ankomst til Sri Lanka for 35 USD.

Læs mere om hvordan du ansøger om ETA

Areal og befolkning:

Sri Lanka har 20,3 mio. indbyggere og et areal på 65.610 km2.