Ark of the World

Ark of The World

Apollo har øget sit engagement i børns levevilkår og rettigheder siden 2019 ved aktivt at støtte to græske børnehjem: Ark of the World eller på græsk "Kivoto ston kosmo". De to børnehjem er beliggende i Epirus-regionen, hvor blandt andet de populære feriebyer Parga og Sivota er placeret. Grundlæggeren af Ark of the World er den græsk-ortodokse præst, far Andonis.

Epirus børnehjem er fuldstændig non-profit og med hjælp fra donationer og frivillige kan 54 børn blive taget hånd om. Børnene har alle en baggrund, der er blevet kendetegnet ved ekstremt vanskelige omstændigheder, hvor den græske stat greb ind og placerede børnene i disse hjem. På børnehjemmet arbejdes der for at hjælpe og uddanne børnene, helbrede følelsesmæssige sår og give livet håb. Sikkerhed, uddannelse og kærlighed er nøgleordene for børnehjemmet.

Mere om børnehjemmet ”Kivoto”

Et af børnehjemmene ligger i Pogoniani, en bjerglandsby i det nordvestlige Grækenland, på grænsen til Albanien. Her bor drenge i alderen 7-18 år. Aktivitet er et af nøgleordene her og ses som et værktøj i den helingsproces, som de fleste børn har brug for. Aktiviteterne består af fysisk aktivitet / sport og musik samt arbejde med dyr og dyrkning. Børnehjemmet er stort set selvforsynende med hensyn til mad. Her finder du køer, heste, æsler, kyllinger, ænder, hunde, svin og biavlere. Der er også en urtehave, frugttræer, drivhuse og endelig en butik, hvor børnene sælger en række forskellige produkter, som de selv producerer, såsom ost, olie, honning og sæbe.

Det andet hjem i Kivoto er beliggende i bjergbyen Konitsa, kendt for sine jagtmuligheder, vandrestier i bjergene og rafting / kajak i den nærliggende flod. Dette børnehjem tager sig af de virkelig små børn såvel som piger i alderen 3,5-13 år. Her er flere aktivitetsrum til kreativitet samt symaskiner og stoffer, der bruges til uddannelsesmæssige formål.

Apollos bidrag til Ark of The World

  • Apollo yder økonomiske donationer fra sin egen organisation og fra gæster. Donationerne kan også bestå af legetøj og skoleartikler, men ikke tøj.
  • Apollo tilbyder overnatning på sine hoteller under børnehjemmets studieture og udflugter. Børnene får da også mulighed for at svømme på Apollos egen svømmeskole.
  • Apollos gæster tilbydes at støtte børnehjem ved at besøge dem og har derefter muligheden for at købe børnehjemmets egne fremstillede produkter.


Vil du vide mere om børnehjemmet og deres arbejde? Her kan du læse videre Ark of the World.


Besøg børnehjemmet Kivoto

På din rejse kan du følge med op i Epirus-bjergene og besøge et af børnehjemmene. På stedet gives en præsentation af børnehjemmets aktiviteter, hvorefter vi besøger børnehjemmets krydderhave, ostemælk, biokulturer og honningproduktion. Børn kan hjælpe med disse lokalt dyrkede produkter dagligt som en helende aktivitet. Det er muligt at støtte børnehjemmets aktiviteter ved at købe produkter som honning, græsk slik, ost og urter fra Kivotos egen butik.