Apollos bæredygtighedscertificering

Der Touristik Nordic AB, en del af Der Touristik, har arbejdet dedikeret med bæredygtighed i mange år, i alle enheder der indgår i koncernen. Apollos første bæredygtighedsstrategi blev etableret i 2009 og Apollo blev Travelife certificeret, som den første rejsearrangør i Skandinavien i 2015.

Travelife-certificeret

For at sikre at Apollo arbejder korrekt med processerne i bæredygtighedsarbejdet, har vi haft en tredjepart, Travelife, til at gennemgå, evaluere og certificere arbejdet. Apollo var den første nordiske rejsearrangør, der blev certificeret efter Travelifes kriterier for rejsearrangører i 2015. Certificeringen er gyldig i to år og blev fornyet i 2018 og senest i 2022.

I alt er over 200 forskellige bæredygtighedskriterier, store som små, blevet gennemgået og godkendt. Certificeringen vedrører bæredygtighedsledelse og processer omkring kontorer og indkøb, personalespørgsmål, leverandører, rejser, ansvar på destinationer og kommunikation med gæster.

Travelife er et GSTC-akkrediteret certificeringsorgan, hvilket betyder, at Apollos aktiviteter gennem sin certificering opfylder de højeste sociale og miljømæssige standarder på markedet. Travelifes certificering af rejsearrangører er baseret på førende internationale retningslinjer og standarder for bæredygtighed (EMAS, ISO, UNEP, GRI, GSTC).

 

Ekstern revision Travelife 
Travelife er drevet af ECEAT-projektet og giver online træning og praktiske værktøjer til bæredygtighedsplanlægning, -styring og -rapportering. Ved overholdelse af Travelife-standarden for rejsearrangører og rejsebureauer kan rejseselskabet opnå status som "Travelife Certified". Travelifes ledelseskrav følger standarderne ISO 14001 og EMAS III. Ydelseskravene omfatter det fulde sæt af ISO 26000 og OECD-retningslinjer for virksomhedernes sociale ansvar, som omfatter arbejdsforhold, menneskerettigheder, miljø og biodiversitet.

I 2014 blev det besluttet at søge et Travelife-certifikat for rejsearrangører, og i begyndelsen af ​​2015 blev Apollo anerkendt for sit arbejde med certifikatet. I 2017 blev Travelife-certifikatet fornyet og er dermed gyldigt i yderligere tre år. I 2021 vil en ny runde af Travelife-evalueringer finde sted, og indtil videre i hver runde er kriterierne og kravene blevet strengere og steget i antal.

Lokale partnere og destinationsadministrationsselskaber

Lokale partnere og destinationsadministrationsvirksomheder (DMC'er) er også involveret i denne indsats, og for nylig er det lykkedes et betydeligt antal af Apollos lokale DMC'er at opnå anerkendelsen af ​​et Travelife-certifikat. I 2022 blev Travelife-certifikatet fornyet og er dermed gyldigt i yderligere 2 år.