5 rejsemål din teenager vil med til

Er teenageren pludselig blevet for cool til at komme med på familieferien? Fortvivl ikke. Her er de rejsemål, de ikke kan modstå – og tips til, hvordan du kan overbevise selv de sværeste!

Snorkling i krystalklart vand i Egypten Snorkling i krystalklart vand i Egypten

Nøglen til at få din teenager på familieferie er egentlig ret simpel – vælg en destination med en bred vifte af muligheder, der imødekommer alles behov! Det er ikke rigtigt, at nutidens unge bare vil dase på stranden eller feste, indtil solen står op – snarere tværtimod. De er opmærksomme og nysgerrige, og eventyrlystne og rastløse. De vil opdage nye steder, møde nye mennesker og fylde deres ferier med oplevelser, som de kan fortælle om – og som de aldrig selv glemmer. Hvis destinationen også ser godt ud på billeder, er det ofte et plus (for mange).

Så til det store spørgsmål – hvor skal man hen?

Egypten

En familieferie med teenagere behøver selvfølgelig ikke være fyldt med aktiviteter fra A til Z, så længe der er muligheder! Derfor er det ikke så overraskende, at Egypten på kort tid er blevet en selvudråbt favorit, og vinterdestinationen med flest teenagere i rejsegrupper.

Der er noget for hele familien her - fantastiske hoteller (til fantastiske priser!), paradisstrande med silkeblødt sand, dykkemuligheder i verdensklasse og historiske vidundere, der vil imponere hele rejseselskabet.

Storfavoritten Hurghada egner sig bedst, hvis teenagerne er der, for her er udvalget større og aktiviteterne flere. Tilbring dagene på stranden med snorkeludstyret lige ved hånden, kom med på en sejltur ud på havet og se delfinerne lege i det fri, eller forkæl dig selv med en tur til paradisøen Mahmya. Efter at have tilbragt halvdelen af ​​dagen i eller under vand, går du naturligvis ind i centrum, hvor det livlige folkeliv i den gamle bydel "souk" er en unik oplevelse i sig selv - eller ud i ørkenen, hvor quad-cyklerne venter!

Læs mere om Egypten her.

Dubai Skyline I Dubai er der masser ting at opleve

Dubai

Over 30 procent af vores gæster i emiratet er familier. Det lyder måske ikke som et chokerende beløb, men det er faktisk en højere procentdel end nogen anden vinterrejsedestination! Er vi overraskede? Langt fra. For hvilket barn eller ung ville sige nej til muligheden for at snowboarde i ørkenen, mærke adrenalinen bruse i fede forlystelsesparker, nyde livet på verdensberømte strandklubber, eller teste verdens højeste/hurtigste/længste... - ja , af alt?

Ras al Khaimah byder også på sæsonens fedeste udendørsaktiviteter. Her venter ikke kun verdens længste zipline, men også et unikt landskab, der er perfekt tilpasset alt fra mountainbiking og klatring, til Via Ferrata og dykning. Kombiner dette med dovne dage på topklassehoteller og en dagstur til Dubai, og vi garanterer en familieferie, hvor alle bliver glade!

For selvom Dubai har den største af alle, er emiratet også en favorit for de allermindste. Her har vi listet 7 børnevenlige grunde, som også vil inspirere til uforglemmelige familieaktiviteter!

Tip: Gå ikke glip af fredagsbrunchen! I emiratet er dette en lokal tradition og en klassisk oplevelse, du virkelig ikke bør gå glip af. Her præsenterer byens bedste hoteller og restauranter det lækreste af det lækre, og inviterer til et festmåltid du sent vil glemme – ofte med forskellige temaer tilpasset forskellige målgrupper! Mit tip? Gør din research først og tag det så roligt. Her er brunch et maraton – ikke en sprint. Bliv inspireret af vores tips om 10 unikke madoplevelser i Dubai.

Læs mere om Dubai her. 

Traditionel båd i Thailand Thailand byder på noget for hele familien!

Thailand

En anden favorit blandt teenagefamilier er Thailand – smilets land. Med utallige øer at vælge imellem, alle imødekommer forskellige behov, er det ikke så svært at se hvorfor. Her kan de unge svinge rundt i junglen og dykke i havet, sejle i kajak gennem huler, opdage nye smagsvarianter og svømme, indtil de ligner rosiner. Tilføjer du et par dage i Bangkok, får du også det bedste fra begge verdener – imponerende strandliv kombineret med kultur, historie og shopping. Hvem ville sige nej til det?

Tip: Du kan selvfølgelig ikke rejse til Bangkok uden at tage til Grand Palace. Men for at tilfredsstille teenageren kan du på vejen svinge forbi Khao San Road, som ligger mindre end en kilometer væk. Den 400 meter lange gade er verdens mest berømte "backpacker-gade" og flyder over med uforglemmelige oplevelser. Hvad med friskstegte insekter direkte fra grillen til aftensmad? Hakuna Matata!

Andre spændende destinationer, der bliver mere og mere populære er Sri Lanka og Bali – og disse inviterer naturligvis også til fantastiske naturoplevelser i perfekt kombination med smukke strande. I Sri Lanka venter både smukke nationalparker og hvalsafari, og ekstremt imødekommende mennesker. I stedet er Bali en favorit blandt kunstnere og de mere spirituelle, med masser af yoga- og meditationscentre, farverige kunstmarkeder, frodige rismarker og flere Instagram-venlige steder, som en fotoentusiast kun kan drømme om.

Læs mere om Thailand her. 

Tokyo Tokyos farverige gader

Tokyo

Hvis du hellere vil have lyst til en stor-stor-storby-ferie, er der få byer, teenagere vil elske mere end Japans hovedstad Tokyo. Her får du et indblik i fortiden og fremtiden på samme tid, spækket med historie og kultur, neonskilte og karaoke. Så du kan glemme alt om New York – Tokyo er årets fedeste by!

PS! Shopaholic vil helt sikkert slippe løs i indkøbscentrene. Amatørfotografen vil nok aldrig kunne lægge kameraet fra sig, og madentusiasten? Nå, lad os bare sige, at du skal forberede dig på at blive tvunget til at bytte fredagstaco'erne med ramen i fremtiden. Du er hermed advaret.

Læs mere om Tokyo.

Fuerteventura Kig på eller prøv selv at surfe på Fuerteventura

Gran Canaria

At De Kanariske Øer ikke anses for at være hverken cool eller hip, forbliver et mysterium for os, for det burde det virkelig.

Flagskibet Gran Canaria er meget mere end bare Puerto Rico og Playa del Inglés. For eksempel har Meloneras alt fra Gucci og latterligt fede (og billedvenlige) hoteller som Lopesan Baobab, til en charmerende strandpromenade og restauranter, der serverer førsteklasses tapas. Herfra er det også tæt på Las Palmas' storbypuls og trendy tagterrasser, og endnu tættere på Maspalomas. Du vil derfor kunne afkrydse svømning, skattejagt i ørkenen OG shoppe i løbet af samme dag.

Surfere fra alle verdenshjørner har længe elsket Fuerteventura, som ikke uden grund kaldes "Europas Hawaii". Playitas Resort, Europas største sportshotel, ligger også her og kan prale af over 1 million kvadratmeter af aktivitetsmuligheder. Perfekt til en aktiv familieferie!

Læs mere om Gran Canaria.