Er teenageren blevet for cool til familieferien?

Fortvivl ikke: Her er rejsemålene, som de ikke kan modstå - og rådene, som vil hjælpe dig med at overbevise selv den mest vanskelige! 

Det bedste tip til at få teenageren med på familieferien er egentlig ganske enkelt: Vælg en destination med et bredt udvalg af muligheder, som indfrier alles behov! Det er nemlig ikke rigtigt, at dagens unge bare vil ligge og slænge sig på stranden eller feste til solen står op - snarere det modsatte. De er reflekterede og nysgerrige, eventyrlystne og rastløse. De vil udforske nye steder, møde nye mennesker og fylde ferien med oplevelser, de kan fortælle andre om - og selv aldrig vil glemme. Hvis destinationen tilmed er fotogen, er det ofte et plus (for mange).

Dermed til det store spørgsmål: Hvor skal man tage hen?

«Snorkling, dykning, badning, sol!»

En familieferie med teenagere behøver selvfølgelig ikke være fyldt med aktiviteter fra A til Å, så længe der findes muligheder! Derfor er det ikke så overraskende, at Egypten på kort tid er blevet en selverklæret favorit, og det vinterrejsemål med flest teenagere i rejsefølget! 

Her findes der nemlig noget for hele familien: Fantastiske hoteller (til venlige priser!), paradisstrande med silkeblødt sand, dykkermuligheder i verdensklasse og historiske underværker, som vil imponere hele rejsefølget. 

Storfavoritten Hurghada egner sig bedst, når teenagerne er med, for her er udvalget større og aktiviteterne flere. Tilbring dagene på stranden med snorkeludstyret let tilgængeligt, tag på bådtur og se delfinerne lege i det fri, eller tag en tur til paradisøen Mahmya. Efter at have tilbragt den halve dag i/under vandet, spadserer man selvfølgelig ind til centrum, hvor de travle menneskemængder i den gamle bys souk er en unik oplevelse i sig selv – eller tager en tur ud i ørkenen, hvor quad’erne venter! 

«Kan vi tage til Dubai?»

Over 30 procent af vores gæster i Emiraterne er familier. Det lyder måske ikke som chokerende mange, men det er faktisk den højeste procentdel i forhold til nogen anden af vinterens destinationer! 

Er vi overraskede? Langt fra. For hvilket barn eller ungt menneske vil afslå muligheden for at snowboarde i ørkenen, fornemme adrenalinsuset i vanvittige temaparker, nyde livet i verdensberømte beach clubs, eller udforske verdens højeste/hurtigste/længste ... ja, alt? 

Ras al Khaimah byder også på sæsonens vildeste udendørsaktiviteter. Her venter ikke bare verdens længste zipline, men også et unikt tilrettelagt landskab perfekt til alt fra mountainbiking og klatring til via ferrata og dykning. Kombiner dette med afslappede dage på hoteller i særklasse og en dagstur til Dubai, så garanterer vi en familieferie, hvor alles behov opfyldes!

Zip-line i Emiraterne Zip-line i Emiraterne

Ubegrænset med aktiviteter

For selv om Dubai huser alt som er størst, er Emiratet også de mindstes favorit. I dette indlæg har vi listet 10 børnevenlige tips til det, som vil inspirere til uforglemmelige familieaktiviteter! 

Tip: Glem ikke fredagsbrunchen! Det er nemlig en lokal skik i Emiraterne, og en klassisk oplevelse, du virkelig ikke må gå glip af. Her disker byens bedste hoteller og restauranter op med det lækreste, og inviterer til et festmåltid, som du aldrig vil glemme - ofte med forskellige temaer tilpasset forskellige målgrupper!. Mit råd? Lav research på forhånd, og start langsomt. Her er brunch en maraton - ikke et sprint. 

Ønsker du flere familievenlige rejsetips til Dubai? Her har vi samlet flere aktiviteter, som både store og små vil elske!

«Åh nej ikke Gran Canaria, vel?»

Hvad med Gran Canaria? Helt sikkert - også med teenagere! At De Kanariske Øer ikke er stemplet som cool og hippe, bliver vi ved med at undre os over, for det burde de virkelig være. 

Flagskibet Gran Canaria er nemlig langt mere end Puerto Rico og Playa del Inglés. Meloneras huser for eksempel alt fra Gucci og vanvittige (og fotogene) hoteller som Lopesan Baobab, til en charmerende strandpromenade, samt restauranter, der serverer førsteklasses tapas. Herfra er der også kort vej til Las Palmas’ storbypuls og trendy tagterrasser, og endda kortere vej til Maspalomas’ mystik. Således kan du sætte kryds ved både badning, skattejagt i ørkenen OG shopping på én og samme dag. 

Surfere fra alle verdenshjørner har for længst kastet deres kærlighed på Fuerteventura, som ikke uden grund kaldes for Europas Hawaii. Her ligger også Playitas, Europas største sportshotel, som kan prale med 1 million kvadratmeter med aktivitetsmuligheder. Perfekt for en aktiv familieferie! 

«Græshopper til middag?!»

En anden favorit blandt familier med teenagere er Thailand – smilets land. Med utallige øer at vælge imellem, som hver især dækker forskellige behov, er det ikke så mærkeligt. Her kan de unge udforske junglen og dykke i vandet, padle i kajak gennem grotter, udfordre smagsløgene og bade sig rynkede. Snupper man også et par dage i Bangkok, får man desuden det bedste af to verdener: majestætisk strandliv kombineret med kultur, historie og shopping. Hvem vil takke nej til det? 

Tip: Man kan selvfølgelig ikke rejse til Bangkok uden at se Grand Palace. Men for at blødgøre teenageren lidt, kan I tage et smut forbi Khao San Road på vejen, som ligger knap en kilometer derfra. Den 400 meter lange gade er nemlig verdens mest berømte “backpacker-gade”, der bugner af uforglemmelige oplevelser. Hvad med nystegte insekter direkte fra grillen til aftensmad? Hakuna Matata!

Teenageren vil elske Japan! Teenageren vil elske Japan!

«Konichiwa!»

Det er ikke kun Thailand, som trender i Asien. Interessen for spændende destinationer som Sri Lanka og Bali vokser – og ikke overraskende byder også disse steder på fantastiske naturoplevelser i perfekt kombination med flotte strande. På Sri Lanka venter både flotte nationalparker og hvalsafari, og et ekstremt imødekommende folk. Bali er både kunstnernes og de mere spirituelles favorit; med masser af yoga-, og meditationscentre, farverige kunstmarkeder, frodige rismarker og flere instagram-venlige steder end en fotoentusiast kan drømme om. 

Hvis det alligevel frister mere med en storbyferie, er det få byer, teenageren vil digge mere end Japans hovedpuls; Tokyo. Her får man indblik i både fortiden og fremtiden på én gang, spækket med historie og kultur, neonlys og karaoke. Glem med andre ord New York – Tokyo er årets fedeste by!   

PS! Shopomanen vil garanteret gå bananas i shopping-centrene. Hobbyfotografen vil mest sandsynlig overhovedet ikke lægge kameraet fra sig, og madentusiasten? Lad os bare sige, at du bør indstille dig på, at skulle erstatte fredagstacoen med ramen. Så er du advaret!