Pyramiderne og Sfinxen i Giza

10 seværdigheder i Egypten

Egypten har en historie, der strækker sig så langt tilbage som 5000 f.Kr. I dag kan vi stadig opleve den, f.eks. er der de mægtige pyramider i Giza, alle de spændende gamle genstande i Cairo-museet og byen Alexandria, der blev grundlagt 332 f.Kr. af Alexander den Store. Her kan du finde vores bedste rejsetips til, hvad du kan opleve af Egyptens historie i din ferie!

Pyramiderne i Giza Pyramiderne i Giza

Pyramiderne i Giza

Disse imponerende mesterværker blev bygget af antikkens faraoer for mere end 4000 år siden og er den mest berømte attraktion i Egypten. Pyramiderne i Giza består af ni pyramider placerede på den såkaldte Giza plateau, lidt uden for Cairo. Formålet med pyramiderne var, at de skulle fungere som egyptiske faraoers gravkammer. De tre største og bedst bevarede er opkaldt efter faraoerne Cheops, Chefren og Menkaura, mens de øvrige seks er navnløse. Sammen med Sfinx er disse en af verdens mest berømte vidundere, hvilket selvfølgelig gør denne seværdighed til et must på din ferie i Egypten.

Det egyptiske museum i Cairo

Dette museum udstiller verdens største samling af historiske genstande fra Egypten. Museet viser ca. 120.000 genstande, og den store stolthed er artefakterne reddet fra Tutankhamuns grav. Her kan du også få et kig på Narmer-paladset fra ca. 3100 f.Kr., og mumier af faraoer som Ramses I, Seti I og Ramses III.

Kongernes Dal i Luxor Kongernes Dal i Luxor

Biblioteket i Alexandria

Hovedattraktionen i Alexandria er det verdensberømte bibliotek. Det var engang verdens største af sin slags, og det siges, at det blev grundlagt ca. 300 f.Kr. Under sin storhedstid var der mellem 400.000 og 700.000 skrifter, flest af papyrus. Desværre har biblioteket været udsat for flere ildebrande, så det blev besluttet at bygge et helt nyt. Det nye smukke bibliotek stod klar i 2003. Du kommer lettest til Alexandria med bus gennem Cairo eller med fly.

Kongernes Dal

Kongernes dal, eller Wadi el-Muluk som det hedder på arabisk, er en dal nær den nuværende by Luxor i Egypten. Dette er den gamle by Thebe, hvor der blev bygget grave til faraoerne ca. 1539 f.Kr. til 1075 f.Kr. I Kongernes Dal har de fundet ca. 60 grave, herunder Tutankhamons grav, som er åben for offentligheden. Et par km sydvest for denne dal finder du Dronningernes Dal, hvoraf den mest betydningsfulde grav tilhører den egyptiske dronning Nefertaris. I denne grav er der to større værelser med op til fem sidekamre med smukke udsmykkede vægge og kunst fra ca. 1255 f.Kr.

Det er interessant, at selv dyr blev begravet i Kongernes Dal, hvor de blandt andet har fundet balsamerede katte. I gamle Egypten blev katte nemlig betragtede som værende hellige. Dette har ført til, at flere af de egyptiske guder ligner katte, herunder gudinden Mafdet med et løvehoved.

Tempel i Abu Simbel Tempel i Abu Simbel

Karnak

Ca. 3 kilometer nord for Kongernes Dal finder du Karnak-templet, som i mange århundreder var Egyptens vigtigste religiøse centrum. Området består af flere templer, gamle huse og en hellig pool for offergaver. Her ligger også det gigantiske Amun Ra-tempel med sine 10 meter høje søjler dækket af hieroglyffer. Der er mange interessante steder at opleve i Karnak, og meget af området bliver stadig udgravet.

I 1500 år lavede ikke færre end 30 forskellige faraoer deres egne ændringer og tilbygninger til templerne. Dette betyder, at jo længere du går ind i tempelkomplekset, jo længere tilbage i tiden rejser du. Byggerierne blev aldrig afsluttet, og den dag i dag kan man se stenblokke ved indgangen, der stadig flere årtusinde senere venter på at komme i brug.

Templerne i Abu Simbel

Templerne i Abu Simbel er to gigantiske stentempler i det sydlige Egypten ved søen Nasser. Tvillingetemplerne blev hugget ud af klippen omkring 1200 år f.Kr. under ledelse af Farao Ramses II, og er de sidste monumenter til ære for Faraoen og hans kone Nefertari. De to imponerende stenfigurer uden for templerne er verdensberømte. Omkring 500-tallet f.Kr. blev stenfigurerne næsten helt dækket af sand og blev glemt helt frem til 1813, da toppen af ​​hovedtemplet blev fundet under sandet. I dag er templet åbent for offentligheden, og det er en helt fantastisk oplevelse.

Tempel i Edfu Tempel i Edfu

Templet i Edfu

Dette imponerende gamle tempel er en bygning dedikeret til guden med falkehovedet, Horus. Det blev bygget mellem 237 og 57 f.Kr. og er et af de bedst bevarede templer i Egypten. Læg specielt mærke til de fantastiske vægrelieffer langs væggene. Her kan du krydse det samme land som de gamle egyptere, og med den velbevarede arkitektur er du så tæt på det gamle Egypten, som du kan komme.

Templet i Dendera

Prøv at opleve noget, som ikke mange skandinaver har set, nemlig det velbevarede tempel i Dendera, der ligger udenfor byen Qena. Templet blev bygget i løbet af det første århundrede, før Kristus, og er dedikeret til gudinden Hathor, som er musikkens og skønhedens gudinde. Du kommer lettest til Dendera med fly via Cairo til Luxor og derfra med bus.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Egypten, find og book en rejse til Egypten eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Egypten

Hvor findes Egyptens bedste strande? Hvor kan jeg finde de mest interessante seværdigheder? Hvad er Egyptens mest interessante byer? Her har vi samlet nogle af vores bedste tips til din rejse til Egypten!

Se alle vores rejsetips for Egypten

Egypten

  • Billig og solsikker ferie på førsteklasses hoteller
  • Verdenskendte seværdigheder og spændende udflugter
  • Dykker- & snorkelparadis i Hurghada
Læs mere om Egypten

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her