Street food

Kan du lide at gå på opdagelse i maden, hvor du rejser? Så skal du prøve street food. Maden sælges på gader og pladser, er ofte billig og spises med hænderne. Fra grillede kyllingespyd i Thailand, tacos i Mexico til bratwurst i Tyskland – hvilke smage passer bedst til dig?

Hvad er street food?

Street food er mad eller drikke, der sælges af gadesælgere på gader, pladser og markeder. Maden sælges ofte fra en bod, en vogn eller en bil, en såkaldt foodtruck. Street food er ofte fastfood og fingerfood, det vil sige, at det spises uden bestik. Der er både lokal street food og street food, der har spredt sig fra deres oprindelsesland og er blevet populær i andre dele af verden. Street food er ofte billigere end almindelig restaurantmad.

Street food har en meget interessant historie, og det har vist sig, at små stegte fisk blev solgt som street food allerede i det antikke Grækenland.

Nogle af de mest populære street food-retter i verden:

  • Tacos fra Mexico
  • Hamburgere fra USA
  • Roti fra Indien
  • Pommes frites fra Belgien og Frankrig
  • Baozi fra Kina
  • Pho fra Vietnam
  • Churros fra Spanien

Street food i Thailand

Thailand er kendt for sine forskellige street food-retter. Blandt andet pad thai (stegte nudler), forårsruller, såsom tam (grøn papayasalat) og mango sticky rice. Der er også en ret, der hedder Kanom Buang. Det er små sprøde pandekager lavet af rismel. Den søde variant indeholder kokos og æggeblomme, den salte kokos og grønne løg. De stegte bananer holder blodsukkeret oppe og er også virkelig godt. Læs mere om street food i Thailand her.

Street food i Vietnam

I Vietnam kan du blandt andet spise pho (nudelsuppe), banh mi (fyldte sandwich) og friske forårsruller. Oplev Ben Thanh Street Food Market i Saigon. I nærheden af ​​Ben Than Market ligger Ben Than Street Food-markedet, et trendy marked med masser af fastfood-restauranter, der serverer forskellige typer mad. Her bliver du mødt af en hyggelig atmosfære, hvor stemningen ikke er så hektisk som på andre madmarkeder – noget der sættes pris på af turister. Læs mere om street food i Saigon her.

Street food i Tyskland

Tager du ud for at købe streetfood i Tyskland, vil du højst sandsynligt støde på forskellige typer pølser som bratwurst og currywurst, döner kebab og brezel (tyske kringler). Du skal selvfølgelig også prøve den tyske æbletærte, apfelstrudel. I kulturkvarteret Kreuzberg i Berlin er du tæt på både barer, biergartens og street food.

Street food i England

I England er der masser af forskellige madkulturer, udover den typiske britiske mad, findes der også afrikanske og indiske madkulturer. Oplev street food i London og Camden Town. Gå op til Camden Market og The Stables Market. Her kan du slentre blandt små gyder og nyde madmarkeder med masser af farverigt streetfood fra hele verden. England er dog mest kendt for sin fish and chips, pork pie og Cornish pasty. Læs mere om street food i London her.