Lokale specialiteter

Vores rejsemål flyder over af madsensationer og lokale specialiteter. Hvem er du på ferien? Har du mod på at prøve en masse nyt eller holder du dig til det sikre? Vi synes absolut, du skal gå på kulinarisk opdagelse i det land du besøger.

Kroatiske specialiteter

Bestil en Peka, bagt i timevis over glødende kul. Eller måske en frisk crni rizöt? I Kroatien finder du mange, spændende specialiteter, du ikke må gå glip af.

Læs mere

Spansk tapas og andet godt

Tapas, bouquerones, paella, pimientos de padron og sobreasada. På Mallorca finder du mængder af udsøgt mad og spændende delikatesser, at gå på opdagelse i.

Læs mere

Café con leche, por favor

I Spanien drikker man espresso, med eller uden varm mælk. Det der gør kaffekulturen på den spanske solkyst unik, er det store udbud af varianter. Konsultèr vores leksikon, for at få din kaffe præcis som du vil have den.

Læs mere

Lækker mad på Kreta

Kretenserne er kendte for deres gæstfrihed og deres gode mad. Tag op i bjergene, find en hyggelig taverna og bestil en masse småretter, tilberedt af lokale råvarer.

Læs mere

Græsk meze

Ingen ferie i Grækenland er komplet uden græsk meze. Små forretter, der serveres på tavernaer, restauranter og ouzerier sammen med vin, ouzo, tsipouro eller retsina.

Læs mere

Det hvide, græske guld

Fetaost er næsten synonymt med Grækenland og har en lang historie, der strækker sig tilbage til år 700 bc. Ved du hvilken dag vi fejrer Fetaostens dag og hvor navnet Feta kommer fra?

Læs mere

Opskrifter

Når savnet bliver for stort - smid en ret sammen og nyd den derhjemme

Shrimp saganaki

Shrimp saganaki er en klassisk græsk ret med tomater, rejer og fetaost i en lækker kombination. Find opskriften her. 

Læs mere

Oliventapenade

En lækker delikatesse i Grækenland er oliventapenade, som ofte serveres med brød. Vil du prøve at lave en græsk oliventapenade derhjemme? Her kommer en klassisk opskrift!

Læs mere

Opskrift på Stifado

En saftig og velsmagende græsk gryderet med blandt andet oksekød, løg, cognac, laurbærblade og muskatnød. Serveres med kogte eller stegte kartofler. Tilbered gerne gryderetten dagen før den skal spises, så smagene når at sætte sig.

Læs mere

Opskrift på Moussaka

En græsk favorit med hakket lam og aubergine. Moussakaen kan tilberedes på flere måder og ofte har grækerne selv en hemmelig ingrediens eller et særligt trick til at gøre deres moussaka ekstra velsmagende. Moussaka er også god vegetarisk!

Læs mere

Opskrift på Kleftiko

Kleftiko er en saftig, græsk lammegryderet, der bliver bedre, jo længere den koger.

Læs mere