Kalymnos specialiteter

Kalymnos specialiteter

Kalymnos tilbyder lækre måltider til enhver lejlighed. Fiskerestauranter, hyggelige familieejede taverner eller noget koldt at drikke efter klatreturen - her er noget for enhver smag! Se vores bedste tips til at opleve alle Kalymnos smage.

God dessert

Prøv en rygende frisk og varm ghalaktobouriko fra Kalymnos. Desserten, som er en blød kage med filodej, spises overalt i Grækenland, men anses for at være særdeles god på Kalymnos. I havnen kan du altid købe frisk ghalaktobouriko.

Stegte minirejer

Ved havnen i Pothia på Kalymnos finder du de bedste fiskerestauranter, du kan forestille dig. Der er mange at vælge imellem, men Sebastian er vores favorit. Her kan du virkelig smage kunsten af lækker mad fra de friskfangede fisk fra fiskerbådene. Prøv de stegte minirejer fra Symi, som du spiser hele med skallen på. Mums!

Familieejet med smuk udsigt

Den familieejede Aegean Tavern byder på lækre middelhavsretter og en smuk udsigt over havet i Massouri. Tavernen er populær, så for at være på den sikre side, er det bedst at booke et bord på forhånd.

Mad og drikke på Kalymnos

Hyggelig atmosfære

I marinaen finder du den hyggelige taverne Stukas, hvor menuen består af lækre traditionelle retter. Her finder du en dejlig græsk atmosfære, hvor du bliver behandlet som en del af familien. Husk at sige hej til Mom Popi, der har ejet og arbejdet i restauranten i ca. 30 år.

Efter klatreturen

Kalymnos er et populært centrum for klatring, og efterfølgende kan vi anbefale et stop hos Fatolitis Snackbar. Her finder du en livlig café med en hyggelig indretning, hvor væggene er dekoreret med plakater af bjerge, og på den dejlige terrasse hænger der vinstokke i taget. På menuen er der alt, hvad du har lyst til efter en hård klatretur; vafler, æggekager og varm makrel. Når du møder andre klatrere, kan du fortælle om dine eventyr.