Klatring på Kalymnos

Med mange bjerge, kløfter og sprækker i bjergene er Kalymnos perfekt til klatring! På øen er der ikke mindre end 2.700 klatreruter, og her afholdes også flere forskellige klatringsfestivaler. Det tørre klima gør, at man kan klatre året rundt, især om efteråret som er den bedste periode pga. den behagelige temperatur og lille mængde regn. På denne årstid er vandet stadig lunt, så det er perfekt at hoppe en tur i havet efter en hel dag med klatring.

Klatring på Kalymnos

Hvor er det bedste sted at klatre?

De mest populære klatresteder inkluderer Odyssey, Grande Grotta, Kasteli, Symplegades Arhi og Spartacus. Forvent mange mennesker i højsæsonen! Hvis du vil klatre i fred og ro, er Galatiani som regel et godt valg. Hvis du bor i badebyerne Myrties og Massouri på Kalymnos' vestkyst, er du ikke langt derfra. Der er gode klatremuligheder over hele øen, og det tager lidt over en halv time i bil at komme til den østlige og nordlige del.

Odyssey

Odyssey er en af de mest populære klipper at klatre på Kalymnos, og den består af smukke grå kalkstensplader blandet med stejle klipper. Den tilbyder en klatretur af høj kvalitet og er blevet et referencepunkt for klatring på øen. Den nemmeste måde at komme hertil på er at køre fra Massouri mod Kastelli og følge den lille grusvej op til bjerget.

Grande Grotta

Grande Grotta er en klippe over den lille landsby Armeos. Den er faktisk opdelt i tre dele med forskellige interessante formationer og klatreruter. Ruterne starter i en sektor, der kaldes "eftermiddag", et navn den har fået, fordi den ligger i skygge indtil om eftermiddagen. Omkring 20 forskellige ruter starter fra dette punkt. Den nemmeste måde at komme hertil på er at starte fra Hotel Philoxenia i Massouri og så følge den afmærkede rute op.

Mange klatringsmuligheder på Kalymnos

E.T.

E.T. er en af de nyere klatreruter på Kalymnos og er særligt velegnet til klatring på solrige og varme eftermiddage. Klippen ligger lige over landsbyen Metochi og byder på en fantastisk udsigt over dalen og den tyrkiske kyst. Den har fået sit navn, fordi den på afstand ligner et stort ansigt, der minder om Steven Spielbergs film "E.T.".

Arhi

Arhi er en af Kalymnos' ældste klipper og var også udgangspunktet for øens fantastiske klatreomdømme. Der er omkring 37 ruter rundt om den store grotte i midten af klippen. Den nemmeste måde at komme hertil på er at starte fra landsbyen Arginonta og følge vejen mod Skalia, efter ca. 500 meter dreje af vejen og følge de blå markeringer mod klippen. Turen tager cirka 10 minutter.

Spartacus

Lidt højere end Grande Grotta byder Spartacus-klippen på fantastiske ruter blandt stejle og hule klipper. Takket være beliggenheden er klippen perfekt til klatring om sommeren, når solen først når op på bjerget sidst på dagen. Igen er den nemmeste rute at starte fra Hotel Philoxenia i Massouri og derefter følge den afmærkede rute op (ca. 15 minutter fra Grande Grotta).

Klatrefestival på Kalymnos

Hvert år er Kalymnos vært for en populær klatrefestival, hvor både nye og erfarne klatrere strømmer til for at opdage de bedste klatreruter og lære mere om sporten. Aktiviteterne omfatter klatring med de professionelle, klatring på havklipper med havet som sikkerhedsudstyr, klatreundervisning, musik- og danseunderholdning og mange andre sjove aktiviteter.