Ting at lave på Kalymnos

En gang Kalymnos - altid Kalymnos! Kalymnos er måske mest kendt for sine svampe, lækre honning og klatring, men denne ø har meget mere at byde på end det. Besøg nonneklosteret Agios Savvas, en af Kalymnos' mest interessante seværdigheder, besøg "the Lady of Kalymnos" på det arkæologiske museum, eller tag båden over til rolige Telendos, hvor tiden står helt stille. 

Pothis

Pothia

Pothia på Kalymnos er et godt sted at tage en eftermiddagstur langs de smalle gader over havnen. De mange små butikker sælger mange lækre sager, og du finder hurtigt din egen yndlingsbutik.

Klatring på Kalymnos

Hvis du er på udkig efter ekstra spænding, anbefaler vi en dag med klippeklatring på Kalymnos. Der er masser af gode steder til denne sport, og om foråret og efteråret er der mange, der kommer her for at klatre.

Arkæologisk museum

Hvis du er interesseret i historie og gamle artefakter, er det arkæologiske museum i Pothia en god mulighed. Oplev smukke antikke genstande, der går tilbage til 5300 f.Kr., og den mest imponerende genstand er en stor bronzestatue af en kvinde fra 100-tallet f.Kr. Statuen kaldes "the Lady of Kalymnos" og blev fundet i havet ud for Kalymnos i 1994.

Undervandsmuseum i Vlichada

Stavros, som er over 70 år gammel, har et langt og spændende liv bag sig. Gennem hele sit liv har han dykket ud for kysten på det sydlige Kalymnos, og alle hans fund er udstillet på museet i Vlichada. De omfatter koraller, fisk og artefakter fra det minoiske rige.

Øen Telendos udenfor Kalymnos Udsigt over øen Telendos

Agios Savvas

På bjerget over Kalymnos by ligger nonneklosteret Agios Savvas og våger over den lille by. Klosteret er den mest interessante seværdighed på øen, og kirken er smukt dekoreret fra gulv til loft. Klostret er opkaldt efter helgenen Agios Savvas, som siges at have haft evnen til at helbrede folks skavanker og mere alvorlige sygdomme. Inde i kirken kan man se hans kiste, som er lavet af sølv.

Tag båden til Telendos

Hvis du leder efter fred og ro og gerne vil rejse et par årtier tilbage i tiden, så tag båden over til Telendos. Turen tager kun fem minutter og afgår fra badebyen Myrties. På øen finder du fred og ro i ordets bogstaveligste forstand og et liv helt uden trafik. På Telendos kan du finde fred dag og nat.

Spiti Kalymnos

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan livet var i Grækenland for 100 år siden, skal du lægge vejen forbi det lille folkemuseum Spiti Kalymnos. Her har befolkningen på Kalymnos hjulpet med at samle ting til at skabe et traditionelt græsk hjem. Der er også en lille butik, som sælger krydderier fra øen.

Ena Frappe parakalo!

I Grækenland er der altid tid til en kop kaffe, og hvad er bedre end at nyde eftermiddagskaffen i skyggen på en af caféerne i den lille havn i Kalymnos by. Bestil en klassisk frappé med lidt mælk og sukker, og nyd at se bådene sejle ind og ud af den lille havn.

Lej en scooter eller bil

Øen Kalymnos er større, end du måske tror, og det kan være en god idé at leje en bil eller scooter for en dag, hvis du vil se dig omkring. Du kan tage op i bjergene for at nyde den fantastiske udsigt eller tage ned til den lille landsby Vathis for at spise velsmagende og billig fisk i den hyggelige bugt.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Kalymnos. Find og book en rejse til Kalymnos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alla rejsetips til Kalymnos

Her finder du vores tips til de bedste aktiviteter, de fineste strande, de hyggeligste restauranter og meget mere!

Se alle vores rejsetips til Kalymnos

Kalymnos

  • En autentisk og charmerende græsk ø
  • Skønne strande og bjergklatring
  • Kan kombineres med Kos
Se alle rejser til Kalymnos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her