Dubai, Emiraterne

Emiraterne – et ferieparadis for alle livsnydere

Gyldenfarvet ørken, glitrende skyskrabere, turkisblåt hav og sol hele vinteren.

Du har garanteret hørt om Dubai, men vidste du, at du kan rejse til 3 andre emirater direkte fra København? De Forenede Arabiske Emirater hedder de, og der er syv i alt – hvoraf Abu Dhabi er hovedstad, og Dubai er den største by. Hver emirat har sin egen sheik og unikke karakter, men alle byder på fantastiske strande, hoteller i verdensklasse og masser af solskin. Så, hvilken skal du vælge? Følg vores guide her:

Souk Madinat Jumeirah, Dubai.

Dubai – et emirat for alle

Lad os begynde i Dubai. Det har du måske nok hørt om takket være de enorme skyskrabere, vilde temaparker, den palmeformede, kunstige ø og de gigantiske indkøbscentre. Her er der garanti for max underholdning i verdensklasse, og byen brillierer på mad, attraktioner samt på hotelfronten.

De sidste par år er der også kommet en interessant kunstscene frem, og så er den gamle bydel i Dubai fortsat hjertet i byen, da det er en fascinerende kontrast til alt det nye og moderne.

  • Passer til: Alle! Kærestepar, småbørnsfamilier, venneflokke, og familier med teenagere – og til ethvert rejsebudget (her kan du sagtens spise til samme pris som i Danmark.)
  • Dette skal du opleve: Den gamle bydel i Dubai, jeepsafari i ørkenen, Dubai Mall, Burj Khalifa og de smukke strande!
  • Her kan du fx bo: JA Ocean ViewJA BeachGrand Hyatt eller Aloft Palm Jumeriah

Se også vores rejsetips til Dubai.

Ras al Khaimah – emiratet med en fantastisk natur

Uberørte sandstrande, majestætiske bjerge, eventyrlig ørken, fantastiske udflugtsmuligheder og arkæologiske skatte. Ras al Khaimah er et emirat uden guld og glimmer – men en drøm for alle, som vil opleve noget unikt.

Nyd en skøn udsigt ud over havet, tag på klatretur i Hajar-bjergene, oplev adrenalinsuset i verdens længste zipline eller tag en afslappende dag ved stranden – du bestemmer. Mange søger mod Ras Al Khaimah, fordi de ønsker en mere rolig ramme for deres ferie, og med en gennemsnitstemperatur på 23 grader i januar, masser af sol.

Abu Dhabi – et ekstravagant emirat

Du troede måske, at Dubai var det mest ekstravagante emirat? Tro om igen. Abu Dhabi er nationens hovedstad samt det rigeste emirat, der ejer 9% af verdens oliereserver. Det ses på byen, og du vil måbe over de millionbiler, der pryder gaderne. Mens Dubai nærmest råber “SE MIG!”, så er Abu Dhabi mere behersket nonchalant.

Forholdene og tempoet er generelt mere rolige her, men du har stadig et skønt strandliv, fantastisk shopping og flotte hoteller. Der venter også kulturelle oplevelser i Abu Dhabi som fx majestætiske Sheikh Zayeed-moskéen, Louvre Abu Dhabi, Heritage Village og markeder samt vilde aktiviteter som Ferrari World og Warner Bros. World.

Ajman – et emirat med dejlig strandliv og korte afstande

Ajman er det mindste emirat og ligger tæt på Dubai. Her er den 16 km lange sandstrand klar til at underholde dig på ferien – om elsker at bade, vandsport eller bare ligge på en solseng, så er her masser af muligheder for det hele. Ajman er ikke så udviklet som Dubai, så her har du mulighed for at komme helt tæt på den arabiske kultur og gæstfrihed.

Læs mere og book din rejse til Dubai i dag »


Tips og inspiration

Se vores varmeguide måned for måned, læs vores rejsetips eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Apollos rejseapp

I vores rejseapp får du lokale tips og praktiske kort. Du kan også booke udflugter i appen!

Download vores rejseapp her

Rejseguider & artikler

I vores rejseguider finder du tips til hyggelige restauranter, fine strande, interessante seværdigheder og meget mere!

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her