Glamourøse Gran Canaria

Silkebløde strande, vulkaner, månelandskaber og fantastiske sanddyner; Det er ikke svært at forstå, hvorfor De Kanariske Øer har været en favorit blandt danskerne i over 50 år. Hvert år strømmer over 100.000 af os til Gran Canaria, hvilket placerer øen øverst på listen over vinterens mest populære destinationer! Men hvad er det egentlig ved denne mangfoldige ø, der gør den så speciel – og populær? Er det kun strandene og den garanterede sol, der får os til at vende tilbage hertil år efter år, eller gemmer Gran Canaria på nogle ekstraordinære hemmeligheder?
Find dit Gran Canaria »

Book din rejse til Gran Canaria »

Rejsemålets rockstjerne

Gran Canaria er rockstjernen blandt destinationer. Alle har hørt om øen og mange har set den – men størstedelen kender kun de største hits.

For sandheden er, at Gran Canaria er som et kontinent i miniature, og huser langt mere, end de fleste af os når at opleve på en uge eller to. Selvom øen er mindre end både Tenerife og Fuerteventura, er her mange feriebyer – og kontrasterne mellem dem er endnu større.

Her finder du alt fra charmerende småbyidyl, til storbypuls, eksklusive områder og bjerglandsbyer. Derfor er vores bedste tip til alle begyndere, at lave noget research på forhånd for, at finde det rigtige område for dig. Og til alle jer gamle travere derude: Træd ud af din komfortzone. Gran Canaria byder på et hav af muligheder, så grib dem!

Langt de fleste kender til Playa del Inglés og feriebyen San Agustin, hvor danskere har holdt ferie siden 60'erne. Sammen med Puerto Rico og Arguineguin huser disse steder de fleste stamgæster på øen. Mange af dem er på fornavn med hoteldirektøren. De har fået deres eget lokale netværk på øen og vender tilbage år efter år, simpelthen fordi det er deres andet hjem.

I de senere år har flere dog fået øjnene op for øens mere autentiske, bohemeagtige og glamourøse sider. Der er opstået førsteklasses resorts og unikke boutiquehoteller, og helt nye målgrupper har fundet vej. Endelig er folk begyndt at indse, at Gran Canaria tilbyder noget for enhver smag, aldersgruppe og pengepung.


 

Luksuriøs designlykke

I Maspalomas og Meloneras bugner det med designerbutikker, hippe caféer og barer – og en gyldengul sandstrand, der strækker sig langt blandt klitterne. Det er også her du finder Gran Canarias smukkeste hoteller – uanset om du rejser med eller uden børn.

Familiefavoritten Lopesan Baobab ligger kun ti minutters gang fra vandkanten, og arkitekturen er en drøm. Designet er afrikansk inspireret, frodigt og spektakulært, arealerne store og luftige og der er flere pools end man kan tælle. Her kan du starte dagen med øens suverænt bedste morgenmadsbuffet, nyde en god bog i en af ​​de mange haver eller under et vandfald, mens de små plasker i hotellets egen "lazy river". Til middagen venter afrikanske specialiteter, frisk sushi eller en kæmpe buffet med øens måske højeste macarontårn til dessert.

Ønsker du endnu mere luksus, vil både Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa og Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso gøre enhver feriedrøm til virkelighed. Begge har fantastiske spa-faciliteter og kort afstand til både centrum og strand. Men hvor Costa Meloneras er pakket ind i ægte kolonistil, er arkitekturen i Villa del Conde en hyldest til den lille by Agüimes og en af ​​Gran Canarias ældste kirker. Spørgsmålet er: Hvad frister dig mest?

Gå ikke glip af: Se solnedgangen fra klitterne, sænk feriepulsen på en af ​​de udendørs restauranter langs strandpromenaden i Meloneras og forkæl dig selv med en lækker middag på tagterrassen til Bohemian suites & spa i Maspalomas!


 

Puerto de Mogán oser af charme

I 80'erne blev den lille fiskerby forvandlet til en smuk ferieby af kunstneren Raphael Neville, og omtales i dag ofte som Gran Canarias Venedig på grund af sine mange kanaler. Her er du omgivet af hvidkalkede huse, farvestrålende bougainvillea og velduftende jasmin og du kan tage på skattejagt i bilfrie og stemningsfulde gader, der bugner af udendørs restauranter, små butikker og fiskerbåde, der skvulper i vandet.

Skulle du blive fristet af en svømmetur, huser Mogán også en 250 meter lang sandstrand, hvor du langs strandpromenaden kan forkæle dig selv med en lækker cafe con leche, eller en spændende fiskeret. Aktive mennesker kan også gøre deres feriedrømme til virkelighed her, takket være byens store udvalg af vandsport og nærheden til vandrestier i bjergene. Når mørket falder på, bliver byen levende og indhyllet i behagelige jazztoner, mens lokale og besøgende deler tapas under åben himmel.

I jagten på det perfekte hotel er det også godt at vide, at mulighederne ikke er mindre her end andre steder på øen. Du kan for eksempel forkæle dig med luksus på Cordial Mogán Playa, eller vælge noget mere autentisk - som lejlighedshotellet Cordial Muelle Viejo.

Gå ikke glip af: En opdagelsesrejse i bjergene, en uforglemmelig middag på Que tal by Stena - og fredagsmarkedet!


 

Trendy storbypuls

Langt de fleste mennesker tænker på sol og badning, når de rejser afsted til Gran Canaria, men den mangfoldige ø byder også på et pulserende byliv og shopping i verdensklasse. Øens hovedstad Las Palmas er faktisk Spaniens 10. største by og kan prale af en berømt kulturscene, kulinariske oplevelser, trendy barer og fashionable shoppinggader.

I Vegueta, byens ældste kvarter, venter smalle brostensbelagte gader med et stort udvalg af butikker og barer. Her ligger også Museo Canario med De Kanariske Øers største samling af genstande relateret til den oprindelige befolknings historie og kultur, og kunstmuseet Centro Atlantico de Arte Moderno.

På den modsatte side af byen byder bystranden Playa de las Canteras på en forfriskende dukkert. Stranden sammenlignes ofte med Copacabana takket være dens funktion som samlingspunkt for lokalbefolkningen, derfor er den også det perfekte udgangspunkt for dem, der gerne vil lære øens mennesker og kultur endnu bedre at kende. Santa Catalina Park er også et populært mødested. Om dagen sidder de ældre i familien her og spiller kort og domino i skyggen, mens de unge køler af med en iskaffe i en af ​​de mange cafeer i området og de helt små render frit rundt.

For madelskere er der masser af restauranter at vælge imellem – fra eksklusive Michelin-stjerner til autentiske tapasbarer. Om dagen er det også en fornøjelse at udforske byens største markeder: Mercado Central, Mercado del Puerto og Mercado de Vegueta. Når mørket falder på, forvandles områderne til udendørsserveringens mekka'er – og bordene fyldes med tapas, pinchos, vin og øl.

Disfruta! (God fornøjelse!) …som man siger i Spanien.


Tips & Inspiration

Se vores inspirerende tips og få mest muligt ud af din ferie på Gran Canaria.

Byer på Gran Canaria!

Behøver du hjælp med at finde ud af, hvilket område på Gran Canaria der passer dig bedst? Her har vi beskrevet de forskellige områder på Gran Canaria!

Læs mere og find dit favoritområde på Gran Canaria

Rejseinspiration - Gran Canaria

Det er let at glemme hvor alsidig denne ø er! Her er der vulkaner, ørkener og storslåede bjerglandskaber. Lad dig inspireres af vores Gran Canaria-tips.

Læs rejsetips for Gran Canaria

Vores hoteller på Gran Canaria

Vi tilbyder hoteller i alle prisklasser på Gran Canaria. Find dit favorit område på Gran Canaria og find hoteller efter dine behov.

Se vores hoteller på Gran Canaria