Pinchos_barer_Barcelona

Pinchos-barer i Barcelona

I Barcelona findes der masser af pinchos-barer. Det ligner egentlig en hvilken som helst bar, forskellen er bare, at de har en bardisk med mellem ti- til flere hundrede pinchos. Ofte indgår en såkaldt pincho, hvis du bestiller noget at drikke, ellers koster de ca. en til to euro.

Pinchos forveksles let med tapas, forskellen mellem de to er, at pinchos har en tandstik gennem sig, og ofte er baseret på et brødstykke. Ordet pincho kommer fra det faktum, at den lille ret har en pincho gennem sig – hvilket betyder pind eller spyd på spansk. Her er nogle favoritter, når det gælder pinchos-barer i Barcelona.

Els Pinxus, Gracia

Kun et par hundrede meter fra metrostationen Gracia ligger populære Els Pinxus. Her kan du både spise tapas og pinchos, afhængig af hvor sulten du er. Få turister finder dette område, hvilket gør, at stemningen på Els Pinxus føles som at træde ind i en spansk stue. Prisklassen er til den høje side, men til gengæld smager det helt fantastisk!

Adresse: Carrer de Marià Cubí, 81

Maitea Taberna, Eixample

Maitea Taberna er en klassisk pinchos-restaurant. Her bestiller du pinchos til du føler dig mæt, herefter tæller du antal tandstikker og betaler. Maitea Taberna er sparsomt indrettet med træmøbler, er fuld af lokale gæster og der findes over 100 forskellige typer pinchos på menuen, varme som kolde.

Adresse: Carrer de Casanova

El Xampanyet, El Born

Et stenkast fra Picasso-museet ligger pinchosrestauranten El Xampanyet. Restauranten har haft åben siden 1929 og ejes den dag i dag af samme familie. Indenfor er der varmt, trangt og du kan forvente kø – hvilket er det hele værd! El Xampanyet har sin egen cava, som er et must at prøve.

Adresse: Carrer de Montcada, 22

Pinchos_Barcelona

Euskal Etxea Taberna, El Born

Euskal Etxea Taberna er en skjult perle opdelt i to dele: her kan du vælge at spise og drikke i pinchos-delen eller tapasrestauranten. I bar-delen af restauranten, hvor du spiser, er der en livlig stemning og god lokal stemning. På Euskal Etxea køber du pinchos for 2,10 euro pr. styk, tæller tandstikkerne og betaler efterfølgende ved kassen.

Adresse: Placeta de Montcada, 1

Rosal 34, El Poble-Sec

Rosal 34 er en familierestaurant, som er gået i arv. Her tager du selv for dig af det store udbud af pinchos. Alle pinchos koster fra 1 euro og opefter. Her venter et hyggeligt personale, en enkelt indretning og et skønt miks af turister og lokale.

Adresse: Carrer de Roser, 34