Vigtig information før din rejse!

Flere lande begynder at lempe og fjerne restriktioner ved indrejse, og derfor bliver det nemmere at rejse. Der er dog fortsat lande som har restriktioner, og det er derfor vigtigt, at du helt frem til afrejse, holder dig opdateret om hvad som gælder for dit rejsemål. Herunder finder du information for hvert rejsemål. Husk; Det er dit ansvar, at overholde de restriktioner som gælder for dit rejsemål. 

Som udgangspunkt er gyldigheden ved færdigvaccination (2 doser) til indrejse i EU 9 måneder efter sidste stik. Din dokumentation for færdigvaccination er herefter kun gyldig til indrejse, hvis du har fået 3. dosis (2. dosis ved Johnson & Johnson). Gyldighedsperioden kan dog variere fra land til land. Hvis gyldighedsperioden afviger fra 9 måneder, vil det fremgår under hvert land herunder.

Du vil modtage en SMS med link til denne side, når der er mindre end 2 uger til afrejse. Ved bestilling med mindre end 2 uger til afrejse, modtager du SMS med det samme.

Opdateret 12.05.2022


Krav for indrejse til Madeira

For indrejse til Madeira anbefales udfyldelse af indrejseformular

Indrejseformular

Alle rejsende anbefales (det er ikke et krav) at udfylde en indrejseformular mellem 48-12 timer før afrejse til Madeira. Alle fra og med 12 år på rejsen kan udfylde sin egen indrejseformular. Børn 0-11 år kan medtages på en af forældrenes formularer. 

Klik her for at komme til formularen

 

Coronapas

Der er ingen krav om fremvisning af Coronapas for indrejse til Madeira. 

Der er krav om fremvisning af Coronapas på restauranter, caféer, barer, museer mv. Læs mere under "restriktioner på Madeira". 


Flyrejsen

Flyselskaber

Fra og med d. 16 maj er det ikke længere et krav fra de europæiske luftfartsmyndigheder, at man skal bruge mundbind på fly og i lufthavne i Europa. Vær opmærksom på, at der kan være eller opstå undtagelser. Vi anbefaler derfor, at du medbringer mundbind, så du har det, hvis det bliver nødvendigt. 

OBS: Der vil i mange tilfælde fortsat være krav om mundbind hvis man flyver udenfor EU. Det er derfor vigtigt, at man læser reglerne for sit flyselskab og for sit rejsemål. 


Qatar Airways 

For at flyve med Qatar Airways, skal man udfylde en formular til fremvisning ved check-in i lufthavnen. Man kan udfylde formularen ved check-in i lufthavnen, men for at undgå kø og ventetid, anbefales det, at man udfylder formularen inden ankomst til lufthavnen. Formularen kan printes og medbringes på skrift.

Klik her for at komme til formularen
 

Læs mere for dit flyselskab herunder:

SAS

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Atlantic Airways

Norwegian

Jettime

 


På rejsemålet

Restriktioner på Madeira

Vaccinationsbevis eller negativ Covid-19 test 

Du skal fremvise dokumentation på enten færdigvaccination eller negativ Covid-19 test (højest 7 dage gammel) 

 • Offentlige bygninger inklusiv supermarkeder, apotek, shoppingcentre mv. 
 • Restauranter, barer og caféer 
 • Ved brug af offentligt transport 
   

Mundbind

 • Det er obligatorisk for alle over 6 år at bære mundbind på offentlige områder indendørs heriblandt restauranter, barer, supermarkeder, museer osv
 • Det er obligatorisk at bære mundbind i offentlig transport


Restauranter, barer og caféer

 • Du skal fremvise dokumentation på enten færdigvaccination eller negativ Covid-19 test (højest 7 dage gammel) 
 • Indendørs må man max. sidde 6 personer ved samme bord. Udendørs max 10 personer ved samme bord

En særskilt app, Info Praia, er blevet lanceret med information om situationen på destinationen.

I MADEIRA SAFE TO DISCOVER kan du læse mere om råd, anbefalinger og restriktioner, der gælder på Madeira nu. 

 

Hvis du bliver syg

Madeira har indført sine egne forebyggende foranstaltninger med fokus på sundhed og hygiejne.

Hvis du bliver syg:

 • Kontakt Apollos personale på destinationens servicetelefon, så informerer vi hotellet.
 • Følg derefter de lokale retningslinjer, der findes, dette gælder både dig og dine medrejsende.
 • Vi anbefaler altid vores kunder at have en rejseforsikring.

Øvrig vigtig information

Coronapas og EU's digitale covidcertifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse?
Inden for EU og EØS kan du rejse med EU's digitale covidcertifikat. Certifikatet indeholder den rejsendes oplysninger om Covid-19 vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom og en QR kode. Coronapas-appen kan bruges til både at dokumentere Covid-19 vaccination, negativ Covid-19 test og eventuel tidligere smitte med Covid-19. Det danske Coronapas fra sundhed.dk er godkendt som EU covidcertifikat, og kan derfor benyttes på rejsen. Rejser du udenfor EU og EØS kan der gælde andre regler for brug af Coronapas-appen. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Som udgangspunkt er gyldigheden ved færdigvaccination (2 doser) til indrejse i EU 9 måneder efter sidste stik. Din dokumentation for færdigvaccination er herefter kun gyldig til indrejse, hvis du har fået 3. dosis (2. dosis ved Johnson & Johnson). Gyldighedsperioden kan dog variere fra land til land. Hvis gyldighedsperioden afviger fra 9 måneder, vil det fremgår under hvert land herunder.

Hvordan får jeg et Coronapas? 
Du kan hente Coronapas-appen i App Store eller i Google Play Butik. Du kan også hente et Coronapas på Sundhed.dk. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Kan jeg afbestille min rejse gebyrfrit, hvis jeg ikke har et Coronapas?
Nej, du kan ikke afbestille din rejse gebyrfrit. 

Vær opmærksom på, at der gælder specifikke indrejseregler for hvert land
Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke regler der gælder for det land, du besøger også selvom du har et gyldigt coronapas, da de enkelte lande kan lave særlige regler, hvis der fx sker omfattende udbrud eller andet. På Udenrigsministeriets hjemmeside, kan du finde information om rejsevejledninger og indrejserestriktioner til de enkelte lande her.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse påvirkes, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav og regler for indrejse i Danmark

Der er ingen indrejserestriktioner til Danmark i forbindelse med Covid-19. 

Find informationer om Covid-19 på coronasmitte.dk

Rejsevejledninger

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser. I sådanne tilfælde kontaktes berørte gæster ca. 14 dage før afrejse.

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse til det land, du rejser til. Du kan læse mere om rejsevejledningerne her.

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.