Alt om øl

Smager du på nye øl på din ferie? Benyt lejligheden til at lære mere om, hvad øl egentlig er, nogle af verdens forskellige øltyper og hvor de produceres. Måske finder du en ny yndlingsøl!

Hvad er øl egenligt?

Øl er en drik, der normalt indeholder alkohol, serveres kold og har været produceret i omkring 7000 år. Oprindeligt blev øl produceret af gær, vand og stivelsesbaserede ingredienser som byg, hvede, ris og majs. I dag er humle en af ​​hovedingredienserne i de fleste øl. Øl kan opdeles i flere forskellige varianter såsom ale, pilsner, stout og hvedeøl. I løbet af 2000'erne blev der for første gang produceret alkoholfrit øl.

Hvordan produceres øl?

Ølbrygning består hovedsageligt af seks trin: maltning, mæskning, urtkogning, gæring, filtrering og pasteurisering. Hver brygger har sin egen opskrift, som skal genskabes for hver "batch" runde.

Øl i Grækenland

Thessaloniki - Mythos

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by og producerer den populære græske øl Mythos. Denne øl smager bedst og serveres ofte i et iskoldt glas direkte fra fryseren.

Santorini - Donkey Beer

Et lille stykke uden for Kamari, langs vejen til Fira, ligger det lille bryggeri Santorini Brewing Company, som brygger den lokale øl Donkey Beer. Her kan du tage på en guidet tur som naturligvis afsluttes med en smagning. Æslet som er symbol på øen. Den lokale øl har fået både mærke og navn fra dette elskede dyr. Donkey Beer fås i tre varianter: Gul, den mildeste, Rød, en god velsmagende øl eller Crazy, som er den stærkeste. Læs mere om øl på Santorini.

Korfu – Corfu Beer og Ionian Beer

På Korfu produceres de to lokale øl Corfu Beer og Ionian Beer, rød eller sort. Tsitsimpyra er også en øl, der er populær på Korfu, som er meget forfriskende i smagen.

Øl i Prag, Tjekkiet

Tjekkiet er fødestedet for mange berømte øl, såsom Staropramen og Starbrono. Prag kan virkelig beskrives som en rigtig ølby. Her kan du både besøge bryggerier, gå på museer, tage til ølsmagning og meget mere. Læs mere om øl i Prag her.

Øl i Krakow, Polen

I Krakow er der masser af lokalt øl og forskellige barer at vælge imellem. Benyt lejligheden til at nyde en lokal øl fra et af mikrobryggerierne T.E.A Time eller Pracownia Piwa, der ligger i byen.

Øl i München, Tyskland

München har en lang øl-historie og en lang og gammel bryggetradition. Mange kendte øl-mærker, som fx Erdinger Weissbier, stammer fra delstaten Bayern, hvor München er hovedstad. München er også særlig kendt for den årlige Oktoberfest, som er verdens største folkefest der tiltrækker øl-entusiaster fra hele verden. Læs mere om Oktoberfest i Tyskland her og find fly og hotel i en samlet pakke.