3 spændende madfestivaler du ikke må misse

Mad og festivaler går selvfølgelig hånd i hånd, og her har vi udvalgt tre stykker, der på forskellig vis hylder mad, råvarer og fantastiske drikkevarer. Hvis du alligevel skal til Irland, Mallorca eller Cypern, er de helt sikkert et besøg værd.

Fantastiske Dublin er midtpunktet når St Patricks Day skal fejres.

Grønklædt fejring på St. Patricks Day

Hvornår: 17. marts 
Hvor: Irland, USA, Canada og Storbritannien 
 
St Patricks Day er en af ​​verdens mest berømte festivaler, der fejres på Irlands nationaldag den 17. marts for at fejre skytshelgen St Patrick. Festivalen fejres ikke kun i Irland, men også i USA, Storbritannien og Canada. Som du sikkert ved, så handler det om at iføre sig grønt på St. Patricks dag. Vidste du, at det i USA er okay at nive, der ikke bærer grønt eller bærer grønt tilbehør?

Hvis du har lyst til at følge traditionen med St Patricks Day, er der nogle ting, der passer lidt ekstra godt. Du skal blandt andet spise corned beef og kålretter. Og kan du lide øl, er det selvfølgelig på sin plads at tage en kold øl til den velsmagende mad. Ølmærket Guiness har blandt andet meldt ud, at deres ølsalg under St Patricks Day femdobles.

Vil du gå et skridt videre, skal du selvfølgelig klæde dig ud som den moderne maskot til ferien – en leprechaun.

Her kan du læse mere om Dublin.

Er du ikke har lyst til jordbær, er der selvfølgelig lækre cypriotiske spyd at smage.

Fejr jordbærret i Deryneia

Hvornår: slut maj (hvert andet år) 
Hvor: Deryneia på Cypern 

Denne super hyggelige festival fejrer indtoget af jordbær på Cypern, som fandt sted for 55 år siden. Dengang tog landmanden Mitsio Yiannouko jordbærret med sig og begyndte at dyrke det. Under festivalen kan besøgende smage lækre, friske jordbær og alt godt, der kan laves med de populære bær såsom marmelade, juice, slik, is og meget mere. Selvfølgelig er der musik, shows og dans på festivalen, som normalt tiltrækker omkring 10.000 besøgende.

Hvis du gerne vil bo i nærheden af jordbærrene, er fantastiske Malama Beach Club på Cypern et perfekt hotel.

På Mallorca dyrkes spanske druer som macabeo, malvasia, monastrell og tempranillo.

Vin, dans og sang på Mallorca

Hvornår: slut september
Hvor: Binissalem på Mallorca 

I Sydeuropa kan man godt lide at smide mad efter hinanden. La Tomatina, den berømte tomatfestival i Sevilla, eller den italienske appelsinkastefestival i Torino er to eksempler. Et tredje, dog ikke så kendt, er "Druekastefestivalen" Festa des Vermar på Mallorca.
Lokale og glade turister samles her i to uger i landsbyen Binissalem for at socialisere, kaste druer og selvfølgelig drikke vin. Byen er kendt for sin fantastiske vin, og for længe siden under romertiden blev den dårlige høst "fejret" ved at samle og kaste og trampe løs blandt druer, en tradition der lever videre.

Festen starter med en rigtig raket, og så er det op til alle deltagerne at tage så mange druer, de kan, og smide dem efter hinanden, indtil der ikke er en eneste hel drue tilbage på jorden.

Lyder det sjovt? Du kan springe selve kasteriet over og bare nyde fideus de vermar, en berømt lækker ret med nudler og lam. Om aftenen bydes på dans, lokal musik og vilde kostumer.

Vidste du, at vi har flere hoteller på Mallorca? Hvilket hotel passer dig bedst?


Apollo – det trygge valg

Læs mere om vores rejseforsikringer, få svar på spørgsmål om din rejse eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Rejseforsikring

Har du styr på din rejseforsikring? Når du rejser med Apollo kan du vælge en rejseforsikring fra Gouda ud fra dit behov.

Læs mere om vores rejseforsikring

Spørgsmål og svar

Her får du svar på dine spørgsmål om din rejse, og du kan også se, hvordan du kan kontakte os. Hvordan kan vi hjælpe dig?

Til spørgsmål og svar

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her