Strandrestaurant på Korfu

Korfus bedste smagsoplevelser

Er du træt af indkøb og madlavning? Kom i feriestemning via unikke smagsrige besøg på restauranter. Oplevelser du sent glemmer.

Lemon Garden

Lemon Garden Restaurant & Bar i Acharavi har en hyggelig have fuld af citrontræer, hvor du kan nyde et måltid eller en kold drink. Om onsdagen kan man danse salsa her, og søndag formiddag er her yoga i haven. Mandag aften kan man blive underholdt af græsk musik.

Middag i Pelekas

I den lille bjergby Pelekas findes der mange taverner, som serverer lokale lækkerier. Hertil kommer mange af dem, som bor på øen for at nyde den gode man og den hyggelige stemning. Pelekas ligger mellem Agios Gordis og Glyfada, ca. 25 minutter fra Gouvia/Dassia.

Bord til to i Korfu by

Når du er i Korfu by, skal du prøve at spise lækker græsk eller italiensk mad. Restaurant Marinas ligger lige nedenfor det nye fort, præcis hvor den gamle by starter. I en hyggelig baggade kan I nyde hinandens selskab, en portion traditionel moussaka eller en lækker italiensk sommerpasta. En perfekt og romantisk middag i græske autentiske omgivelser.

Restaurant Kaisers Bridge

Restaurant Kaisers Bridge ligger på en bro ude i vandet i Benitses. På den ene side ligger ruinerne fra Kejser Wilhelms bro op til Achillespaladset, og på den anden side sidder de to skulpturer på sten ude i det klarblå hav. På menuen står både græske og internationale madretter. Tlf.: +30 266 107 2032/71040.

Restaurant i Sidari

Hyggelig hotelrestaurant

På hotel Dassia Beach findes en restaurant, som egner sig perfekt for en hyggelig aften i Dassia. Den ligger lige ved vandet og byder på skønne omgivelser. Hotellet er familieejet, og dette kan virkelig mærkes på den venlige atmosfære. På menuen står både traditionelle retter og international mad. Tlf.: +30 266 109 3224.

Kokkekunst i verdensklasse

Hector Botrini er en verdenskendt kok, som har sit eget tv-program. Han ejer restaurant Etrusco, som ligger i den del af Dassia, som hedder Korakiana. Restauranten ligger i en lidt højere prisklasse, men du er også garanteret en madoplevelse med råvarer af høj klasse. Adresse: Kato Korakiana. Tlf.: +30 266 109 3342.

Moussaka – en græsk klassiker

Græsk aften hos Spiros

Kokken Spiros, på hotel Anastasia i Agios Georgios, har rejst rundt i hele verden om bord på en båd, og har fuldstændig styr på at lave mad. Han anvender altid frisk kød og de bedste råvarer. Moussakaen han laver, er rigtig god og måske det bedste på menuen. Cirka hver anden uge arrangerer hotellet græsk aften med mad, dans og musik. Tlf.: +30 266 205 2908.

Ægte specialiteter fra øen

På restaurant Balcony i det sydlige Agios Georgios serveres en af de bedste retter på hele øen - stamna. Det er en lækker gryde med hakket oksekød, kartofler, grøntsager, rødvinssauce og smeltet ost. Ejeren Dimitris er snaksaglig og byder gerne på flere af sine livshistorier.

Spis med havet som kulisse

Restaurant Oceano ejes af George, en venlig mand som gør alt for at hans gæster trives. Restauranten, som ligger i byen St. George, ligger lige ved stranden, og er et perfekt sted for at spise en afslappende middag med havets brusen i baggrunden. Spørg gerne George om dagens specialitet. Hvis du hellere vil have en aften med mere gang i den, skal du booke bord en lørdag. Her kommer der nemlig lokale dansere og underholder. Tlf.: +30 26620 51978.

Ældst i byen

Oppe i Acharavi findes en række forskellige restauranter, men den bedste tzatziki serveres på The Pumphouse. I den velsmagende ret findes en smule dild og masser af hvidløg. Det er den ældste restaurant i byen, og her kan du nyde traditionelle retter fra det græske køkken. Adresse: Acharavi Main Road. Tlf.: +30 266 306 3271.

Middag med udsigt

Højst oppe i byen Pelekas findes ruiner fra Kejserens trone. Fra Sunset Restaurant, som ligger på toppen, har du en fantastisk udsigt over solnedgangen i vest. Det er et smukt skuespil, hvor solen farver hele himlen rød, inden den forsvinder mellem to bjerge i de fjerne.

Grillet er bedst

På San Remo, som ligger midt på bargaden i Sidari, er de dygtige til at servere velsmagende fastfood. Her findes en komplet hamburgermenu, med masser af valgmuligheder, pizza og pasta i store mængder, men i sær grillspydende er rigtig gode. Bestil nogle souvlakis og lidt tzatziki, som man kan nyde nede ved stranden. Marinaden giver den der ekstra smagsoplevelse. Det spiller ingen rolle, hvornår du bliver sulten, for San Remo har åben døgnet rundt hele ugen.

Kylling på Likithos Village

Restauranten på hotel Likithos Village i Agios Georgios serverer god græsk mad. Især kyllingeretterne er meget delikate. Prøv f.eks. "Chicken rolls" og "Chicken Souvlaki". Nu og da arrangerer hotellet grillaftener, der altid er en stor succes. Tlf.: +30 266 205 2850.

Grillet er bedst

Sammensæt din egen pizza

Hver søndag er der pizzaaften på Stevens on the Hill i Agios Gordis. Her sammensætter du selv din pizza med hvad, du bedst synes om. Vælg mellem tun, skinke, kylling, majs, fetaost, tomat, peberfrugt, løg, hvidløg, rejer og meget mere. Tlf.: +30 266 105 3301.

Gem det bedste til sidst

I den gamle del af Korfu by findes mange isbarer at vælge mellem, og nogle af dem serverer hjemmelavet is. Har du lyst til noget andet til dessert, anbefaler vi et stykke cheesecake på en af de italienske restauranter i samme område.