Værd at vide omkring bagage

Her finder du information omkring bagage på din rejse med Apollo. Klik på det flyselskab, du skal rejse med og læse mere om hvilke bagageregler, der gælder. Bemærk at ifølge internationale regler må bagage aldrig veje mere end 32 kg pr. stk., uanset om du som passager vælger at betale for overvægt. Hvis du har købt opgradering på flyet, kan andre bagageregler gælde.

OBS! Har du booket en pakkerejse eller flybillet med fleksibel rejselængde, er andre regler gældende, se de aktuelle regler for dig på dine rejsedokumenter.

Beskadiget bagage

Bliver din bagage beskadiget, eller går den tabt i forbindelse med flyvningen, skal du huske at anmelde dette i ankomsthallen, inden du forlader lufthavnen – ellers dækkes skaden ikke. Sker skaden på bagagen i forbindelse med hjemrejsen, skal lufthavnen kontaktes, inden lufthavnen forlades eller senest 7 dage efter hjemkomsten. Som bevis for anmeldelsen skal du med det samme have udleveret en såkaldt PIR-rapport.

Ved skader erstattes du i henhold til flyselskabets gældende regler. Har du rejseforsikring gælder den oftest også skadet og mistet bagage. Hør med dit forsikringsselskab. Vi opfordrer dig til at tegne en bagageforsikring, idet flyselskabets, og dermed også vores, ansvar for bagage typisk er begrænset til ca. kr. 150,- pr. kg. i tilfælde af helt bortkommet bagage (dvs. at bagagen aldrig kommer frem til den rejsende).

Vær opmærksom på, at der kan være særlige krav for transport af barnevogne, cykler, rygsække etc.

Håndbagage

Som følge af skærpede sikkerhedsregler er der indført begrænsninger for, hvor meget væske der må medbringes i håndbagagen.

Som væske regnes drikkevarer, parfume, mascara og f.eks. shampoo, bodylotion, spraydåser, tandpasta, creme, hårgele, linsevæske, o.l. Bemærk at også vand regnes som væske og omfattes af de nye regler!
Væsken skal være pakket i separate beholdere (f.eks. flaske eller bøtte), og hver beholder må max. kunne indeholde 100 ml. Den samlede tilladte mængde væske er 1 liter, og skal kunne opbevares i en gennemsigtig og genlukkelig pose, som ikke er større end 1 liter. Ved sikkerhedskontrollen skal denne pose tages ud af håndbagagen og køres separat igennem gennemlysningsmaskinen.

Væske indkøbt efter sikkerhedskontrollen, f.eks. tax-free, er tilladt ud over de nye regler, som beskrevet ovenfor. Disse varer bliver pakket i forseglede poser. Visse lufthavne udleverer tax-free varer i forbindelse med boarding.

Forbudte genstande

Det er forbudt at medbringe farlige genstande som skydevåben, knive, sprængstof, fyrværkeri samt farligt gods.

Bemærk lightere hører til i kategorien farligt gods. Man må derfor kun medbringe én lighter pr. person. Denne skal fremvises i sikkerhedskontrollen, og herefter skal den bæres på dig, således at du opdager det, hvis den selvantænder.

Detaljeret information fås på www.cph.dk og www.bll.dk

Bagagetransport med VALIZO

Slip for at slæbe bagagen til lufthavnen og stå i check-in køen? I samarbejde med VALiZO tilbyder vi dig en endnu nemmere start på din rejse, hvor du kan få bagagen tjekket ind og afhentet derhjemme, samt få udleveret boardingkort - inden afrejse. Spar tid og gå direkte til sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.

Op til 4 stykker bagage/personer fra 395,-

Læs mere om Valizo og book

Indførsel af frø, planter & plantedele

Skal du rejse hjem til Danmark fra et land udenfor EU, så må du ikke frit medbringe frø, planter og plantedele, som er frugt, grøntsager, afskårne blomster, grønne planter, frø, andre levende plantedele og jord. Det er vigtigt at du sætter dig ind i reglerne, så du lovligt kan indføre de planter du ønsker og ikke risikere at indføre noget der er ulovligt.

Med reglerne betyder det fx at det ikke er muligt at have en plante, en buket blomster eller lidt frugt i bagagen, når man ankommer til EU fra et land udenfor EU uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat.

Se folder om reglerne fra Landbrugsstyrelsen her.

Læs også mere om reglerne her.

Hjælpemidler og barnevogne

Hjælpemidler såsom kørestol eller rollator

Hjælpemidler, som en kørestol eller en rollator, indgår altid og koster ikke ekstra at have med. Kontakt Apollo i god tid inden afrejse, hvis du skal medbringe hjælpemidler. I samme forbindelse kan du også informere, om du har brug for assistance eller kørestol i lufthavnen.

Barnevogne

De fleste flyselskaber tillader gratis indcheckning af barnevogn sammen med øvrig bagage. Hvis det ikke indgår, regnes barnevognen ind i den totale max vægt på barnets billet. Det vil sige, at barnevogn og barnets bagage tilsammen ikke må overstige max vægten. Hvis der er tale om et spædbarn, der ikke har frivægt i den indcheckede bagage, regnes barnevognens vægt sammen med den voksnes bagages max vægt. Læs mere på respektive flyselskabs bagageregler.

Airshells til specialbagage

En Airshell kan lejes til din klap-/barnevogn / Kørestol / Rollator / Autostol / Golfbag.
Dette betyder, at når rejsende medbringer eks. klapvogn, cykel o.l. på rejsen, skal denne, for at man kan kræve erstatning ved eventuel beskadigelse, være pakket i en taske fra Airshells Denmark eller anden godkendt taske.

Det er muligt at leje Airshells fra alle vores afrejselufthavne i Danmark. Man kan bestille og betale via Airshells hjemmeside, hvor man også kan få yderligere oplysninger om Airshells Denmark.

Airshells udleveres ved afrejse fra lufthavnen og returneres samme sted ved ankomsten, det er dog ikke tilladt at pakke anden bagage udover det tiltænkte i din Airshell.

Overvægt og specialbagage

På visse flyselskaber kan der betales for ekstra bagagevægt samt specialbagage (f.eks. sportsudstyr). Dette bestilles inden afrejse, og gøres direkte hos flyselskabet via deres hjemmeside.

Specialbagage som f.eks. golftasker, dykkerudstyr og cykler, transporteres kun, hvis der er plads og mod tillæg. Dette kan forudbestilles på flyselskabets hjemmeside eller betales direkte til flyselskabet ved check-in. 

Se mere information om flyselskaberne.

Huskeregler til pakning af bagage

Vi anbefaler, at du ikke pakker genstande og effekter, der er særligt sårbare i din bagage. Dette gælder bl.a. glas og porcelæn. Bagagen skal kunne klare, at blive håndteret af bagagepersonalet i lufthavnen. 

Flyselskaberne anbefaler, at vigtig medicin og særligt værdigfulde genstande såsom pung og kamera pakkes i håndbagagen. 

Vær opmærksom på, at toldmyndighederne har rettigheder til at gennemgå din bagage, hvis de mener, der er behov for det. 

Du kan læse mere om reglerne for bagagen på Billund LufthavnKøbenhavns Lufthavn, og Aalborg Lufthavn.

 

Bagageregler for charterrejser

Klik på det flyselskab du rejser med for at finde information om bagagevægt og bagagemål, specialbagage, ekstra bagage, forudbestilling af siddeplads, mad om bord, billet, indcheckning, taxfree, benplads om bord mm.

Bagageregler for rutefly

For pakkerejser med rutefly kan reglerne være anderledes og variere fra flyselskab til flyselskab. Mange flyselskaber har indchecket bagage inkluderet, men nogle har det også som et tilvalg. Du finder yderligere information om bagage på din billet og/eller det respektive flyselskabs egene hjemmeside.