Caminito_del_Rey

Vandring i Caminito del Rey, Malaga

Caminito del Rey i Spanien er måske Europas fedeste vandresti: den løber langs en dyb kløft, hvor du konstant er omgivet af stejle udsigter. Book flyr og hotel til Malaga med Apollo, og tag til Caminito del Rey for at vandre på egen hånd. Her finder du vores bedste tip til vandretur i utrolige Caminito del Rey.


Vandrestien Caminito Del Rey

Vandra i Caminito del Rey

Fakta om Caminito del Rey

Vandrestien Caminito del Rey, en time uden for Málaga, har længe været kendt som verdens farligste vandresti. Efter fire års restaureringsarbejde har Caminito del Rey været en sikker, tryg og enormt populært vandresti blandt vandrere fra hele verden siden 2015. Her vandrer du langs El Chorro-kløften, kun adskilt fra de stejle klipper ved hjælp af et gelænder. Med andre ord er denne vandretur ikke for dem, der er bange for højder eller let bliver svimmel.

Om vandringen - Caminito del Rey

Caminito del Rey er 7,7 km lang. På denne strækning er vejen til og fra ind- og udgangen inkluderet. Vandrestien er lineær, hvilket betyder, at du er nødt til at gå tilbage til indgangen, når du er færdig, noget du gør på ydersiden af kløften. Der er også en transferbus, hvis du er træt i benene. Det tager 3-4 timer at gå hele ruten, og det er lejlighedsvis op ad bakke. Caminito del Rey er åben tirsdag til lørdag året rundt, men er lukket mandage, jul og nytår. Hvis der er vind, der er stærkere end 35 / km i timen, bliver ruten lukket pga. fare.

Caminito del Rey, Malaga

Hvordan kommer man til Caminito del Rey?

Du kan tage både tog og bil til Caminito del Rey i Malaga.

Hvis du kommer med bil fra Málaga, skal du køre langs motorvejen A-357, mod MA-5403. Rejsen er ca. 60 km lang og tager ca. 1 time. Fra stationen Malaga Zambrano afgår der direkte tog til Caminito del Rey. Toget tager ca. 40 minutter og koster et par euro. Glem ikke at tjekke rejseoversigten for ud- og hjemrejse på togselskabet Renfes hjemmeside. Fra togstationen i El Chorro findes transferbusser til startpunktet. Tidstabeller finder du her

Værd at vide om Caminito del Rey

Værd at vide

Book billetter til Caminito del Rey

Du booker en bestemt dag og tidspunkt i forvejen, gerne i god tid, da der hurtigt kan blive udsolgt. Det koster 10 EUR i entré, og hvis du tilføjer lidt ekstra, får du billet til transferbussen, som tager dig tilbage til indgangen efter vandringen. Book billetter her. Det er bedst at rejse i foråret (marts, april og maj).

Værd at vide inden vandringen

  • Når din vandring starter, vil det foregå med op til 50 andre, men gruppen vil hurtigt blive spredt ud
  • Du får en hjelm, når du starter vandringen, som er obligatorisk at have på under hele vandringen
  • Der er ikke adgang til toilet under vandringen, så husk at få tisset af ved bookingskranken inden vandringen
  • Medbring vand og mad - det er næsten ingen butikker og restauranter i El Chorro
  • Børn skal være fyldt 8 år for at vandre i Caminito del Rey, og hvis man er under 18 år, skal man være i selskab med en voksen