Grupperejse til Kos med Ole & Birte som værter

Oplev det autentiske Kos

En grupperejse med Birte & Ole som værter

Grupperejse i hyggeligt selskab fra 6.895,-

Rejser du alene, sammen med en ven veninde eller ægtefælle og ønsker du at møde nye mennesker på din rejse, så tag med på denne smukke sommerrejse bag kulisserne til den græske ferie ø Kos. Denne rejse, som er arrangeret af værtsparret Birte & Ole, sørger for en uge fyldt med indhold og socialt samvær.

Lyder dette som noget for dig? Hvis det gør, så læs videre.

 

Om ugen på Kos

Ønsker du, at være en del af et fællesskab når du rejser på ferie, eller ønsker du mere socialt samvær med ligesindede? Så er denne rejse perfekt for dig. Værtsparret, Birte og Ole, tager hvert år et par uger ud af deres kalender, som de bruger på at arrangere denne rejse. De ønsker at bidrage til en god ferie med gode oplevelser og hyggeligt selskab, og vil altid sørge for at ingen sidder alene til fx aftensmaden. 

Ugen byder på fælles vandreture, besøg i den tyrkiske landsby Platani, historie og kultur fortælling, fælles spisning på græske taverner, byvandring i Kos by, fælles hygge både dag og aften. Birte og Ole sørger for at arrangere fælles restaurant besøg og udflugter, hvor man fx lejer en bil sammen eller tager taxi, afhængig af hvad der bedst kan betale sig og lade sig gøre. (Billeje og taxi/bus betaler man selv).
Derudover er der naturligvis også mulighed for at tage ud på egen hånd i ugens løb. Rejsen er sammensat som en grupperejse (med det meste inkluderet i rejsens pris) og du bor på hotel Astron på Kos, hvor også Birte & Ole bor.

 

Om Birte og Ole

Birte og Ole Bruus er i midten af 70'erne og bor i Agger i det nordjyske om vinteren og er kendte for, at have arrangeret mange spændende seniorrejser gennem tiderne. De kom første gang til Kos 1988 og har bl.a. drevet eget hotel igennem 5 år fra 1996-2000. De har et særdels godt kendskab til øen og nær kontakt til befolkningen. I 2006 fik de bygget et dejligt hus i en lille bjerglandsby hvor de tilbringer 4 måneder om året.
Siden 2002 har de arrangeret rejser til Kos med bl.a. Apollo Rejser som teknisk arrangør og har været omtalt.

Læs også om hvordan Birte og Ole blev æresborgere på Kos, da de cyklede fra Danmark til Kos i 2009.

 

Vejledende program på rejsen til Kos

Birte og Ole har sammensat et program, så du kommer til at opleve den mest autentiske side af Kos. Programmet består af deres egene udflugter, så du får en mere personlig oplevelse når du skal opleve Kos. Udflugterne arrangeres af jer i gruppen og værtsparret Birte og Olle sørger for at arrangere den billigste og mest bekvemme form for transports, som fx billeje, hvor i selv deles om udgifterne hertil. Se priseksempler herunder.

Grupperejse til Kos i 1 uge

Pris fra 6.895,- pr. person i delt dobbeltværelse med terrasse/balkon og morgenmad i en uge. 

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Direkte charterfly tur/retur
 • Mad på flyet (ekskl. drikkevarer) 
 • Indchecket bagage 20kg
 • Transfer tur/retur
 • Dobbeltværelse med terrasse/balkon
 • Morgenmad
 • Velkomst- og afskedsmiddag (ekskl. drikkevarer)
 • Kirke-, by-, og gåtur i henhold til program

Læs mere om rejsen og bestil her

Nyhed! Samos

Pris fra 5.998,- pr. person i delt dobbeltværelse med balkon og morgenmad i en uge.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Direkte charterfly tur/retur
 • Mad på flyet (ekskl. drikkevarer) 
 • Indchecket bagage
 • Transfer tur/retur
 • Dobbeltværelse med balkon
 • Morgenmad
 • 3-dages tur til øen Patmos er muligt mod betaling

Læs mere om rejsen og bestil her


Læs mere om Kos

Om hotellet

Bo midt i centrum på hotel Astron i Kos by. Udenfor porten venter Kos havns hvidkalkede bygninger, butikker og hyggelige taverner. Hotellet har mange stamgæster, se hvad vores gæster siger om hotellet her.

Læs mere om hotel Astron her

Om Kos

Kos er kendt som Hippokrates ø, lægekunstens fader og det er også her lægeløftet kommer fra. Kos er bjergrigt på den ene side og fladt på den anden. Her findes masser af spændende historier og berettelser, så hvorfor ikke benytte denne grupperejse til at opleve Kos.

Læs mere om Kos her

Oplevelser og tips på Kos

En rejse til Kos byder på det meste - smukke små landsbyer, kridthvide strande, interessante seværdigheder og masser af fornøjelser.

Læs alle vores rejsetips på Kos

Vejledende program

Fredag ankomst

I denne rejse indgår din transport fra lufthavnen. Så snart du er landet går du til bagageområdet og henter din kuffert, hvorefter du vil møde Apollos rejseledere, som viser dig til bussen.

Kos by ankomst dag

Lørdag

Efter morgenmaden mødes i for første gang med Ole og Birte kl. 10.00 i receptionen, som vil afholde et informationsmøde, efterfulgt af en byvandring med fortællinger om byen og øen.

 • Informationsmøde kl. 10.00 i receptionen
 • Byvandring. Tag fornuftigt fodtøj på – turen tager et par timer. 
 • Velkomstmiddag som er inkluderet, eksklusiv drikkevarer.
Zia på Kos

Søndag

Kl. 09.00 følges I til den lokale kirke. Her venter beretninger om den græsk ortodokse kirke og dennes indflydelse på grækernes hverdag og fejringer. 

 • Gåtur til den lokale kirke
 • Mulighed for besøg i kirke under gudtjeneste

Om aftenen arrangeres en aftentur, hvor i sammen lejer en bil eller tager taxi, til den lille bjerglandsby Zia, hvor i ser solnedgangen udover det græske ø hav.

Fællesmiddag i Zia. Mulighed for indkøb af lokale produkter som honning, sæbe, krydderier og olivenolie.

Pris for taxi til Zia ca. 15€ / person pr. vej.

 

 

Flamingoer på Kos Saltsø

Mandag

Denne dag kan der arrangeres køretur rundt på øen sammen med Birte og Ole, som hjælper med at arrangere lejebiler eller bus.

Vælger du at deltage, så vil du besøge saltsøen, hvor der i april og maj er gode muligheder for at se flamingoer, opleve små landsbyer, et vinproduktionssted, oliven presserie.

Man deles om udgifter til lejebil eller minibus og anvender evt. lejebilen fra aftenen før. (Lejebil koster ca. 70 EUR pr. dag).

Tirsdag

Blev du inspireret af gårdagens spændende ø-oplevelser, hjælper Birte og Ole dig gerne med at komme rundt på egen hånd. I dag får du tid på egen hånd, men som sædvanligt kan du deltage i fællesspisning om aftenen, hvis du ønsker.

Tyrkisk landsby på Kos Platani Privatfoto af Birte: Tyrkisk dans i Platani

Onsdag

Du har hele dagen på egen hånd, så du får tid til at at ligge ved stranden eller ved poolen. Om aftenen tager i på fælles vandretur til Platani, også kendt som den tyrkiske landsby. Her får du indblik i græske/tyrkiske arbejds- og familietraditioner, græsk landbrug og kultur.

 • Vandretur ca. 1 time -Tag godt fodtøj på.

Birte og Ole foreslår, at i spiser fælles aftensmad på torvet i Platani, hvor i sammen finder en hyggelig græsk/tyrkisk taverna.

Ønsker man ikke at gå, kan man tage en taxi for ca. 15€/taxi.

Birte og Ole seniorrejse fællesmiddag på Kos Privatfoto af Birte: Fællesmiddag på Kos

Torsdag

Den sidste dag får du på egen hånd, så du kan få handlet de sidste souvenirs og få de sidste indtryk med dig. Måske vælger du at spise frokost med nogle af dem du har lært at kende fra gruppen, inden der om aftenen er arrangeret en afskedsmiddag på en lokal restaurant. Afskedsmiddagen indgår, dog køber du selv drikkevarer.

 • Afskedsmiddag indgår

 

Fredag

Du har god tid til at pakke inden hjemrejse og du checker ud fra hotellet om formiddagen. Nogle dage inden du skal hjem, har du modtaget en SMS fra Apollo med information om hjemrejsen. Har du spørgsmål kan du altid få hjælp af Birte og Ole, som også bor på hotellet med dig.