Kombinationsrejser
Den nye rejsetrend

Hvidkalkede græske huse møder farvestrålende klassiske facader. Afslappede dage på stranden blandet med operabesøg på en miniaturefortolkning af La Scala - midt i Middelhavet.

Få en smagsprøve på Grækenland ved at kombinere Santorini med årets nye tilføjelse: Syros.

Magiske Santorini

Derfor er kombinationsrejser årets rejsetrend

To destinationer - én ferie. At kombinere flere destinationer på den samme ferie er måske den mest tiltalende rejsetrend lige nu. Og selvom det er dejligt at have tid til at sætte farten ned og lande på ferien, kan det være lige så dejligt at krydre ferien med flere indtryk, der gør oplevelsen meget rigere.

Apollo Rejser har længe tilbudt kombinationsrejser til lidt fjernere lande som Thailand, Egypten og Indien, men nu er tendensen for alvor slået igennem på Middelhavets mange populære destinationer. I 2022 har Apollo Rejser oplevet et rekordstort antal kombinationsrejser, og der er allerede mange bookinger til den kommende sæson.

Feriens dynamiske duo

På næsten alle destinationer, der er kendt for deres sol og strande, er det nu muligt at forlænge ferien og opleve flere destinationer på en og samme ferie. 

Til sommeren 2023 har Apollo Rejser en spændende kombination midt i det berømte græske øhav: Den elegante ø-klassiker Santorini møder årets rejsenyhed - den lidt hemmelighedsfulde ø Syros med hovedstaden Ermoupolis, hvis navn er en hyldest til rejseguden Hermes.

- Vi tror meget på denne kombination af det store Santorini, som altid har været meget populært blandt vores gæster - og den mindre turistede perle, som Syros er.

Krystalklart vand på Syros

Kosmopolen - Kykladerne

Ermoupolis er normalt karakteriseret som den uofficielle hovedstad for hele Kykladerne. Det faktum, at Syros er hjemsted for mange myndigheder, gør det til en livlig destination året rundt med et pulserende byliv i hovedbyen. Når man træder af båden i havnen, er det lidt som at lande i en lille historisk by midt i Ægæerhavet. Det er ikke kun hyggelige tavernaer og caféer, der lokker. Syros er også krydret med kultur, herunder Apollo Teater og Operahuset fra 1860'erne, en miniature af La Scala i Milano.

Øen har længe været et vigtigt handelspunkt mellem det østlige og vestlige Middelhavsområde med hyppige forbindelser til langt større metropoler.

"En rigtig postkort-destination"

Syros nås med båd fra Santorini, en ø, som har hjulpet mange danske par og familier med flair for udendørslivet med at finde deres drømmehotel på en af de perfekte lavastrande. Apollo Rejser har længe haft Santorini i sin portefølje og har i dag mere end 50 hoteller på den stejle vulkanø.

- Par er nok dem der besøger øen mest, men et stigende antal familier vælger også Santorini. Gæsterne sætter æstetik højt på deres ønskeliste, selv under ferien. Et af vores mest populære hoteller er Avaton Resort & Spa, et af vores Apollo Mondo one of a kind-hoteller med en vidunderlig udsigt over Calderaen, som er populær blandt mange bryllupsrejsende. Et andet populært hotel er Aegean Plaza, som ligger blot 50 m fra den spektakulære sorte lavastrand i det hyggelige Kamari.

Hyggelige Ano Syros

Naturreservater og prisvenlige hoteller

På Syros har Apollo Rejser tre hoteller spredt ud over hele øen - trioen ligger i en perlerække på vestsiden, kun få skridt fra det forførende strandliv. På toppen, før det store naturreservat med vandrestier og skjulte strande, ligger Kini Beach, som er et af Syros' mest populære samlingssteder for sol- og strandelskere.

Syros er også spækket med fine gastronomiske og håndværksmæssige oplevelser rundt omkring på øen med 21.000 indbyggere. Ud over fire succesfulde vinproducenter er der også osteproducenter og kunsthåndværkere.

En af de sidstnævnte er Manos Mastorikis, som for fire år siden forlod en hektisk karriere som advokat i Athen for at flytte tilbage til sin mors barndomsø. Her, i et simpelt hvidt hus med en fantastisk udsigt i byen Papouriou i knap 500 meters højde, bruger han nu fuld tid på sin keramik.

- Jeg driver galleriet Chimera Art & Craft lige bag teatret i Ermoupolis, det er her, jeg har mit værksted. Jeg inviterer små grupper til at tilbringe en halv dag her. Vi skaber og slutter altid af med mad og vin.

Italienske arkitekter og græske skibsbyggere

Ved siden af Apollo-teatret, der er designet af italieneren Pietro Sampo, ligger Syrosbornes mødested: Miaouli-pladsen med sin blændende hvide marmor og det imponerende rådhus. Her bor bl.a. Ermoupolis' viceborgmester Panos Koutavas:

- Hele vores by blev faktisk bygget helt fra bunden med hjælp af kapital fra velhavende græske skibsredere, hovedsageligt af tyske og italienske arkitekter i det 19. århundrede. I modsætning til mange af vores naboøer har vi aldrig været nødt til at åbne armene helt for turister, og stadig er 75 % af de mennesker, der kommer her, grækere. På Syros finder du ingen store hoteller.

Avaton Resort & Spa, Santorini Avaton Resort & Spa på Santorini

3 hoteller på Syros:

  • Boutique di Mare Hotel. Hyggelig beliggenhed med en smuk arkitektur på en afsondret bugt i den sydvestlige del af landet. Gå ikke glip af en afstikker til den nærliggende lille by Poseidonia med sine store aristokratiske skibsværftsvillaer fra midten af det 19. århundrede.
  • Dolphin Bay. Dolphin Bay er formet lidt som en muslingeskal og har en af Syros' mest populære og fineste sandstrande, Galissas. Hotellet ligger ved stranden og har 166 værelser og er et af de største på øen - det er en familiefavorit med børnepool og vandrutsjebane.
  • Apollon Kini. Apollon Kini er bygget på en bakke med udsigt over den smukke havneby Kinion og er stedet for dem, der søger magiske solnedgange og fred og ro. Kun 7 km fra Ermoupolis, men med et lille livligt centrum og en dejlig havneby. Du må ikke gå glip af en sejltur til de hemmelige bugter mod nord.

3 hoteller på Santorini

  • Aegean Plaza. Et af Apollos mest bookede hoteller. Vi kan godt forstå hvorfor, da det er spredt ud som en klynge af hvidkalkede huse - kun 50 meter fra den spektakulære sorte lavastrand i hyggelige Kamari.
  • Avaton Resort & Spa. Det er et af Apollos udvalgte Mondo One of a Kind-hoteller og har en dejlig udsigt over det dramatiske Caldera-område og er især populært blandt mange bryllupsrejsende. Hotellet ligger i landsbyen Imerovigli, inden for gåafstand fra den dynamiske hovedstad Fira.
  • Costa Grand Resort & Spa. Søsterhotel til Aegean Plaza i det berømte Kamari på den østlige side af Santorini. Costa Grand ligger direkte på stranden og er blevet tildelt en Customer Choice Award takket være kombinationen af den dejlige beliggenhed, de elegante omgivelser og de mange pools.

Hvordan rejser du hertil?

Apollo tilbyder flyvninger direkte til Santorini fra Skandinavien. Hvis du vil kombinere med Syros, sejler båden fra havnen på Santorini til Ermoupolis på Syros og tager lidt over 4 timer.

Kombinationsrejser

Kombinér forskellige rejsemål og se mere af landet du besøger – vi tilbyder kombinationsrejser for både sommer- og vinterdestinationer.

Se vores kombinationsrejser

Kombinationsguide

Vi tilbyder flere forskellige kombinationsrejser, find din kombinationsrejse ved hjælp af vores kombinationsguide. Oplev mere på din ferie!

Se vores kombinationsguide

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her