seværdigheder_i_milano

Seværdigheder i Milano

Milano er perfekt, når det gælder berømte seværdigheder. Her findes klassiske kunstværker, verdens næststørste gotiske katedral og storslåede bygninger. Vi har samlet vores top fem attraktioner i Milano.

 

 

La Scala

Milano er hjemsted for et af ​​verdens mest berømte operahuse - La Scala. Det blev indviet i august 1778 og har siden da været hovedscene for nogle af verdens mest berømte operasangere. Huset har, udover sin operascene, også været en balsal og et sted for gambling. Hvis du ikke ønsker at købe en billet til en aften i operaen, kan du stadig besøge La Scala, deres museum er åbent dagligt. Læs mere om at besøge La Scala her. 

Adresse: Via Filodrammatici, 2

Duomo di Milano

Duomo di Milano er den næststørste gotiske katedral i verden. Her bor den romersk-katolske kirkes ærkebiskop i Milano. Hele bygningen rummer næsten 40.000 mennesker ad gangen, på sine 157 meter. Duomo di Milano begyndte at blive bygget i 1300-tallet og er endnu ikke færdig.

Åbningstider og entréafgifter finder du her.

Adresse: Piazza del Duomo

Galleria Vittorio Emanuele II

Vittorio Emanuele II er ikke et hvilket som helst shoppingcenter. Det er Italiens ældste, bygget med fire dobbeltsidede etager midt i byen. Det blev færdigbygget i 1867. Centret er meget specielt både indeni og udenpå; i midten er en ottekantet glaskuppel, 47 meter over jorden. Gå ikke glip af marmormosaikken i gulvet her, hvor fire byvåben er repræsenteret: Tyren fra Torino, Liljen fra Firenze, Ulven fra Rom og Korset fra Milano.

Adresse: Piazza del Duomo

Sforza Castle 

Sforza Castle blev bygget i 1500-tallet på resterne af en befæstning fra 1400-tallet. Det er blevet renoveret siden da og fik 1905 tilbygninger. Slottet er omgivet af to smukke haver og flere monumenter. I dag er der flere af byens museer og kunstsamlinger på slottet med kunstværker fra Michelangelo og Leonardo da Vinci. Åbningstider er tilgængelige på slottets hjemmeside.

Adresse: Piazza Castello

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie er et berømt kloster og kirke i Milano. Klosteret blev indviet allerede i 1469 og er måske bedst kendt for at have Leonardo Da Vincis maleri "Den sidste nadver" på nordvæggen, som han malede mellem 1495 og 1497. Maleriet fylder en hel væg og er 450x870 centimeter stort. Maleriet forestiller Jesus' sidste måltid og er på UNESCOs verdensarvliste. Én gang hvert 15. minut kan en gruppe ad gangen komme ind og se på maleriet.

Adresse: Piazza di Santa Maria delle Grazie

Galleria Vittorio Emanuele