Chania by

Kreta - den evige Middelhavsfavorit

Her er der både byliv, fantastiske strande, skønne seværdigheder, lækker, græsk mad samt krystalklart vand. Uanset om I rejser som familie med store eller små børn, som kærestepar eller vennepar – så har Kreta omgivelserne til en fantastisk ferie. Vi giver her vores rejselederes bedste tips til Kreta. Nogle kan du måske genkende, andre kan måske inspirere dig til din næste tur til denne skønne ø.

Spinalonga Spinalonga

Hippiegrotter i Matala 

På sydsiden af Kreta finder du badebyen Matala, der ligger omgivet af grotter, som i 1960’erne og 70’erne var tilholdssted for hippier. Ifølge rygterne skulle grotterne også være skjulested for et tusind år gammelt krigsskib. Udover grotterne er Matala forsynet med en af øens smukkeste strande. Den ligger klemt inde mellem grotterne og skyggefulde nåletræer. Det klare vand egner sig perfekt til snorkling, og stranden er velbesøgt, men det kan sagtens lade sig gøre at finde en god plads.

Spinalonga

Øen Spinalonga var hjemsted for hundredvis af spedalske i første halvdel af 1900-tallet, og et besøg både på det gamle sygehus og kirkegården bliver en rejse tilbage i tiden. Desuden er der en tydelig kontrast mellem en dramatisk historie og en smuk natur, der er helt fantastisk.

Samaria Kløften Samaria Kløften

Falassarna

Ca. 45 kilometer fra Chania ligger den lille by, Falassarna, hvor du kan finde en fin strand med klart vand, der er som skabt til at bade i. Bliver du hængende til om aftenen, skal du sætte dig på en af byens cafeer med en cocktail i hånden, og nyde den smukke solnedgang. I højsæsonen går der tre busser dagligt mellem Chania og Kastelli, som ligger ca 10 km fra Falassarna. Ellers kan du selvfølgelig komme til Falassarna i lejet bil. 

Europas længste kløft

Oppe i Lefka Ori bjergene syd for Chania ligger Samariakløften, der er Europas længste kløft. Her får du en storslået naturoplevelse og en dejlig vandretur. Kløften er omkring 18 km lang og har et rigt natur- og dyreliv. Hvis du er heldig, så ser du en Kri Kri, som er en sjælden ged, der lever her.

Elafonissi Beach Elafonissi Beach

Torvehallen i Chania

Midt i Chanias centrum finder du Kretas største torvehal, som hedder Agora. Her finder du en masse butikker, der sælger lokale lækkerier som olivenolie, krydderier, ost, vin, raki, frugt og grøntsager samt frisk fisk og kød. Urter og krydderier benyttes flittigt i græsk madlavning, f.eks. oregano, timian, rosmarin og basilikum. Køb dine yndlingskrydderier med hjem, og få samme smagsoplevelser, som hvis du stadig var i Grækenland.

Ungdommens kilde i Spili

Bjergbyen Spili ligger smukt placeret i naturen. Det mest seværdige er kildevandet, som strømmer ud af løvehoveder midt i byen, og som siges, at være både det reneste vand i Grækenland samt at det har en foryngende effekt! Der er også et godt udbud af taverner og cafeér samt et stort udvalg af friske krydderurter, honning, smukt håndværk m.m

Den smukkeste lyserøde strand

Elafonissi-stranden er Kretas smukkeste strand! Skaller fra krebs giver vandet et helt romantisk, rosa skær, og den kaldes derfor for “den lyserøde strand” – et must see!


Tips & Inspiration

Læs flere rejsetips til Grækenland, se vores rejser til Grækenland eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Flere rejsetips til Grækenland

Her finder du vores bedste rejsetips til Grækenland - uanset om du har været her mange gange eller om det er din første gang, så håber vi, at du kan finde noget inspiration her.  

Se flere rejsetips til Grækenland

Grækenland

  • Krystalklart vand og lange aftener på taverner 
  • Små, unikke byer på Kreta
  • Romantiske Parga og solsikre Rhodos
Læs mere om Grækenland

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Find og book rejsen her