Livet på Naxos

En lille græsk ø som Naxos har alt, hvad du behøver for en vellykket ferie. Du bliver hurtigt fortrolig med både øen og dens indbyggere, og den charmerer også med sit krystalklare vand og varme sol.

Den ægte og så typiske græske findes stadig på Naxos. Det er sjælen på disse små øer. Forestil dig en tidlig morgen på havnen. Øens gæster er ikke vågnet endnu. Til gengæld er øboerne og tavernerne, der ligger som en perlerække langs havnepromenaden, vågnet op. Her er vogne fyldt med is og frisk fisk. Blæksprutter hænges til tørre i solen. Det er en hyggelig morgentid. Du er der.

Skønne dage på stranden på Naxos

En af de smukkeste strande på Naxos er den mellem Agia Anna og Plaka. Her er sandet ikke sand men små, små gyldengule velpolerede sten. Langs stranden er der flere taverner at vælge imellem.

En anden dejlig strand er Agios Georgios. Hvor havnen og byen ender, tager stranden over, hvis man skal sydpå. Det er lavvandet og sandet er finkornet. En helt perfekt strand for familier med børn. Her kan du finde alle de services du kan ønske dig med forskellige vandaktiviteter, solstole, strandbarer og taverner. Du kan finde flere strandtips til Naxos her.

Strandpromenade på Naxos

Eftermiddag og aften på Naxos

Når solen begynder at gå ned, er det stadig lidt køligere i de små, smalle gyder i den gamle by. Fortsæt din tur, længere ind og længere op. Her er også bemærkelsesværdigt stille. Små butikker med souvenirs, sandaler, tasker eller diverse strandting ligger side om side med grønthandleren og den lille købmand. Her i stræderne går hverdagen hele dagen. Først om aftenen blander landsbyboerne sig med besøgende, der finder sandaler og leder efter den perfekte lille aftenrestaurant. Der er meget at vælge imellem, lige så malerisk som på et postkort med vinranker som tag over smalle gyder.

En klassisk restaurant er den lille ouzerie Baletta. Den lille restaurant har været drevet af samme familie i tre generationer. Ejeren er stolt af både sin restaurant og sin smukke ø. Her har du alt, hvad du kan ønske dig, havet og bjergene. Her dyrker de deres egne grøntsager og opdrætter både køer og får. Øen er nærmest selvforsynende, når det kommer til råvarer. På Baletta samles de lokale ofte for at få et glas ouzo, hvorfor ikke gøre det samme?

Livet på Naxos er vidunderligt.


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips for Naxos, find og booke en rejse til Naxos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips for Naxos

Her finder du vores bedste tips til alle de bedste seværdigheder, fineste strande, mest hyggelige restauranter og meget mere!

Se alle vores rejsetips for Naxos

Naxos

  • Paradisstrande med krystalklart vand
  • Charmerende byer og områder 
  • Kombiner med Mykonos & Santorini eller Paros 
Læs mere om Naxos

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her