Centre Pompidou

Centre Pompidou

Et nationalmuseum for fransk moderne kunst i det centrale Paris er et spændende besøg. Museet er fra 1977 og er opkaldt efter president George Pompidou, som besluttede at bygge museet. Her kan du se moderne og abstrakt kunst fra 1900-tallet. Selvom du ikke er kunstinteresseret  er bygningen et besøg værd for sin spændende arkitektur.

Museet er tegnet af to italienere, Renzo Piano og Gianfranco Franchini, samt en britisk arkitekt, Richard Rogers. Bygningen var længe en torn i øjet på pariserne og arkitekter rundt om i verden. I dag er det som om Centre Pompidou var en milesten i moderne arkitektur, med sine store glasruder på forsiden af bygningen og farverige metalrør på bagsiden. De forskellige farver på rørene betyder; blå: luftventilation, grøn: vand, gul: elektricitet. Alle der er mennesker er røde.

Huset er 7 etager, og du kommer mellem etagerne med rulletrappe i store gennemsigtige rør udenpå bygningen. Foruden at huse Europas største samling af moderne kunst er der også et bibliotek og IRCAM, et center for musisk- og akustisk forskning.

Stravinsky Fountain

Priser Centre Pompidou 

Det koster ca. 14 euro for en billet til Centre Pompidou og alle udstillinger (i juli 2019). Nedsat pris er 11 euro. Børn under 18 år er gratis.

Centre Pompidou er en høj bygning, og udsigten over Paris er fantastisk – du kan du købe en separat billet til 6. etage og udkigsterrassen. Det koster 3 euro for voksne, og børn under 18 år er gratis.

Læs mere her på Centre Pompidous officielle webside, hvor du også kan købe billetter online i forvejen.

Åbningstider

Centre Pompidou er åben hver dag kl. 11.00-22.00 undtaget tirsdage hvor der er lukket. Billetlugen lukker for adgang kl. 20.00 nogle dage har det natåbent, og udstillingers åbningstider kan variere. 
Her kan du se alle åbningstider

Sådan kommer du herhen

Den nemmeste måde at komme til Centre Pompidou er med metro til stationen Rambuteau og gå 200 meter langs gaden Rue Beaubourg.

Se flere rejsetips til Paris