Fakta om Paris

Sprog:

I Paris taler de fransk.

Valuta:

Valutaen i Frankrig hedder Euro (EUR). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut.

Elektricitet:

240 volt. Europæisk standard.

Spis ude:

Paris har et stort udbud af restauranter, cafeér og barer, og byen er internationalt kendt som den gastronomiske hovedstad.

Transfer:

Paris har to store internationale lufthavne: Charles-de-Gaulle og Orly. Charles-de-Gaulle ligger ca. 30 km nordøst for Paris (bus eller tog tager ca. 35-50 min). Orly ligger ca. 20 km syd for centrale Paris (bus tager ca. 40 min).

Forlystelser:

Nattelivet i Paris har noget for alle. Der er masser af barer og natklubber, og benyt også muligheden for at se det berømte cabaret på Moulin Rouge i Montmartre.

Transport:

Den nemmeste og hurtigste måde at komme rundt i Paris med offentlig transport, er med Metro. S-toget RER supplerer metroen. Du kan med fordel købe et hæfte af billetter, en "carnet". Et andet alternativ er ParisVisite, som kan købes som en tre-dages billet eller en fem-dages billet. Den er gyldig i metroen, pendlertog RER, Orlyval, Roissybus, og RATP bus og kan købes på alle stationer.

Sport:

Er du fodboldinteresseret, kan du med fordel besøge Parc des Princes for at se Paris Saint-German F.C spille hjemmebanekamp.