Bæredygtighed

Playitas Resort

Playitas Resort arbejder kontinuerligt for at fremme bæredygtig turisme. Hotellet har en omfattende og løbende handlingsplan for bæredygtig drift og udvikling. Resortet er desuden Travelife Gold miljøcertificeret. Hensynet til det lokale miljø og støtte til lokalbefolkningen er kernen i Playitas' forretning. Arbejdet udføres af både medarbejdere og frivillige.

Skolebørn på naturvandring på Playitas Resort. Skolebørn på naturvandring på Playitas Resort

For miljøet

På Playitas Resort er der stort fokus på at spare energi og vand og genbrug. Hotellet har et omfattende genbrugssystem, og plastik, is, papir, pap og organisk affald har deres egne genbrugscontainere. I 2022 deltog hotellets personale i World Clean Up Day, hvor der i alt blev samlet 160 kg affald og skrald fra hotellet, omegnen og stranden.

Støtte til lokalbefolkningen

Playitas Resorts medarbejdere er aktive, og teamet gennemfører mange forskellige projekter og initiativer for bæredygtig turisme. Playitas Resort er involveret i skolens aktiviteter, og arrangerer besøg og rundvisninger for skolebørn, hvor målet er at lære børn om vigtigheden af ​​ansvarlige handlinger og miljøet. Der arrangeres ugentlige guidede naturvandringer med fokus på miljøbeskyttelse på hotellets område.

Playitas er involveret i mange lokale kulturelle og sportsbegivenheder. I 2022 deltog Playitas i en velgørenhedsdag, hvor tøj, vand og madvarer blev doneret til lokale familier. Playitas Resort tilbyder også arbejdspladser til lokale håndværkere, der kommer til hotellet for at præsentere deres produkter. Lokal handel fremmes på det ugentlige natmarked.

Eco Garden

Playitas Resort har sin egen Eco Garden, hvor urter, frugt og grøntsager, der bruges i hotellets restauranter, produceres. Alle de råvarer, der produceres på det 100 kvadratmeter store område, er økologiske produkter, hvor der ikke bruges kunstgødning, sprøjtemidler eller andre kemikalier til dyrkningen. På grund af Fuerteventuras varme klima er det muligt at dyrke i Ego Garden året rundt. I 2022 blev der hentet mere end fem tons frisk frugt, grøntsager og krydderurter fra Ego Garden, fx 321 kg kartofler. 150 frugttræer blev også plantet på hotellets område.

Der arbejdes også på at tage vare på den naturlige mangfoldighed på mange måder. Ego Garden har seks bistader, ved hjælp af disse sigter vi efter at passe på bier, da de har en central rolle i vores økosystem, da de er ansvarlige for en stor del af bestøvningen af ​​planter og frugttræer. Der er også bygget et insekthotel i Ego Garden, og hotellets have passer særligt godt på områdets naturlige vegetation.

Sidste medlem til hotelfamilien på Playitas – et insekthotel! Sidste medlem til hotelfamilien på Playitas – et insekthotel!

Vidste du at...

  • Der produceres omkring 283 kg frugt, urter og grøntsager i Playitas Eco Garden hver måned
  • Der er et unikt hotel på resortet, hvor gæster ikke har adgang... nemlig et insekthotel!
  • Hotellet indsamler låg til plastikflasker, som sælges til genbrug, og overskuddet doneres til velgørenhed. I 2022 indsamlede hotellet 58 kg flaskelåg!
  • 150 frugttræer blev plantet på Playitas Resort-området i 2022
  • Siden 2018 er det lykkedes Playitas Resort at reducere mere end 1.155.128 plastikgenstande, såsom sugerør, plastikposer og plastikkopper.

Mere om bæredygtighed

Læs mere om vores bæredygtighedsarbejde, få tips til, hvad du kan gøre i din ferie for at bidrage til bæredygtig turisme eller ...

Bæredygtige rejser

Sammen med gæster og samarbejdspartnere vil vi lægge grundlaget for en bæredygtig rejse.

Bæredygtige rejser

Bæredygtige hoteller

Vil du bo på et bæredygtigt hotel? Vælg nogle af vores hoteller, der er certificerede af Travelife eller Green Key.

Læs mere og se hoteller

Tips til hvordan du kan rejse mere bæredygtigt

Vil du vide, hvordan du som rejsende kan bidrage til mere bæredygtig turisme? Her får du tips til, hvad du kan lave i ferien.

Læs mere